Új hozzászólás Aktív témák

  • ueshiba

    csendes tag

    Jó napot! Szevasztok!

    A mai napot már hétfő óta vártam, már akkor megjött az új benzin befecskendező-, gyújtótrafó-, gyertya szett és a lambdaszonda.
    Van minden szerszámom (nyomatékkulcsok, krova...), villamos területen dolgozom, de gépgyártásban, így szerelni is szoktam, tehát a kocsitól sem félek annyira.
    Kis szervíz, olaj évente alap. Cseréltem már EGR-t, trafókat, fékpofákat, PWM szelepeket, ABS jeladót, javítottam kontakthibákat.... Kereket mindig én cserélem.

    Egy 1.8 benzin C-Max az alany.

    Mivel van magas üzemanyag korrekció, gyengeség, égéskimaradás combo problem, és jóáron hozzájutottam az említett szetthez, gondoltam kicserélek minden érintettet.

    Na rögtön a várva várt nap elején a második gyertya betört a hengerfejbe. Húsvét ugrott, vissza a BKK valóságba 1-2 hétre, meg persze mínusz 25-100E forintig terjedő extra költségek várnak.

    Sajnos az olajleeresztő csavar feje is beletört már az első otthoni olajcserénél. Mióta nyomatékkulcsot használok, ilyen gondom nincs.
    Tudom, kockázatos otthon szerelni, de szerintem egy szerelő is így járt volna. Ráadásul valami rézpasztát is tettek a gyertya menetre, ami szerintem nem szerencsés. Túl lehet húzni...

    Mit gondoltok? Milyen megoldások vannak?

    Köszi!
    Kellemes ünnepeket, hosszú hétvégét!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák