Új hozzászólás Aktív témák

  • xcds

    őstag

    válasz Qtya123 #28012 üzenetére

    Az alkatrészárakkal kapcsolatban én is leírtam ugyanezt csak rövidebben...

    Az eszmefuttatásod második felében viszont van pár hiba:

    "Azt akarom megfizetni, hogy van szakértelme, ráfordított munkaideje, szerszámai, műhelye. Nem pedig azt, hogy alkatrészeket szerez be. "

    Az egy dolog, hogy te mit akarsz megfizetni. Ő meg szeretné visszakapni a befektetett pénzét, kifizetni a költségeit és hasznot is akar termelni. Ha nem keresne az alkatrészen, akkor magasabb óradíjjal dolgozna. Tehát tök mindegy, hogy milyen jogcímen, úgyis ki kell fizetni. Ha éppen 4 gyertyát akarsz vele kicseréltetni, akkor bukó persze. De akkor megveheted a 16 ezer ft-os gyertyát meg egy gyertyakulcsot és kicseréled magad. Ha ez nem megy vagy nem ilyen egyszerű, akkor meg kifizeted, amiért megcsinálják helyetted. Ha viszont ki kell cserélni pl egy hozott kipufogó csonkot, amiért max egy órát lehet felszámolni, csakhogy be van rohadva az összes csavar, beszakadnak stb. Azzal lehet egy napig szop a szerelő, de nem számolhat fel neked 8 óra munkadíjat, akkor meg te jársz jól. Szóval az alkatrész árusításnak van egy ilyen célja is. Ha csak óradíj lenne akkor vagy hőbörgés lenne, hogy egy kis munkáért miért kér sok pénzt vagy épp ő dolgozna sokszor ingyen.
    Nem védem őket, mert zsiványok, de minden területen így működik, csak abba nem látsz bele és nem zavar. Az építőiparban sem annyiért veszi az anyagot a kivitelező, mint te az obiban...
    Egyébként az alkatrészáruházak a szerelőknek vannak, mert ugye ők használják fel az alkatrészeket. Ez lehetne egy zárt rendszer is. Gyros húst pl nem árulnak a tescoban, pedig én is vennék 5ezerért egy 5 kilósat, abból kijön vagy 50 gyros.

Új hozzászólás Aktív témák