Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sick Boy

  őstag

  Hűűű találtam egy nagy összefoglaló típustáblázatot, keresővel a Magyarországon futó szinte összes modellel!!! nagyon ajánlom!

  Bővebben: link

  Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

 • a_tesz

  Korrektor

  jaj de szép is lenne ez a világ hengerfejtömítés nélkül... szegény autószaki barátaink megélhetése veszélyben forogna.bizony, a jó öreg zsigában még mindig a jó öreg szojjet tervezésű(?) motorok szolgálnak, annyival módosítva, hogy amióta a GM-mel kooperálnak, kaptak befecskendezőrendszert a boschtól, hogy legalább valamennyire tudják a lépést tartani nyugattal.

  >Egy világ dőlt össze bennem. Ma megtudtam, hogy az új Ladákban a szervizes szerint JAPÁN motor van
  és honnan lenne nekik? felelevenítették volna az ezeréves orosz-japán barátságot, és vásároltak volna a ferdeszeműektől leselejtezett motorokat, amik még ígyis mindenben jobbak, mint amit a ruszkik valaha gyártani fognak? és miből vették volna? szegény lada mostanában próbál feltápászkodni, van annak a pénznek jobb helye is mint japán csodamotorokat vásárolni. mellesleg mi bajod a japó technikával? jobb motort keresve sem találsz...asszem egyelőre ennyi

  スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

 • pweisz

  senior tag

  Ez így nem igaz szerintem, mert már a GM kooperáció elött is használtak Bosch befecskendező rendszert, bár atól függ mikori a kooperáció a GM-el, mert én olyan 2-3 éve hallottam ról kb először.
  ''még ígyis mindenben jobbak, mint amit a ruszkik valaha gyártani fognak?''
  Nana ezt honnan tudod rokonod a Delphi jós? :))

 • Tommmysun

  senior tag

  A hengerfej tömítésről csak annyit, hogy én is hallottam már ilyesmiről, hogy nem raknak a motorokba, mivel a két fémes felületet olyan simára tudják polírozni, hogy nem szükséges. Nekem van némi gépész végzettségem és saját szemmemmel és kezemmel tapasztaltam, hogy ha két fémes felület kellőképpen ki van polírozva és azokat összeilleszted, akkor nem hogy nem ereszt át de még a szétszedésükhöz is elég nagy erőt kell kifejteni, mert összetapadnak ahogy kiszorítják a levegőt.

  Az orosz motorokról, meg az egyéb technikákról pedig csak annyit, hogy soha nem voltak a legfejlettebbek, de nagyon strapabírók és elpusztíthatatlanok (gondolj csak a haditechnikájukra).

 • Bazsesz

  őstag

  Mi bajom a japán motorokkal? Elismerem, hogy mennek, mint állat, meg nem fogyasztanak sokat, de nagyon igényesek. Tönkremegy valami apró alkatrész dobálod ki érte a 10000-reket. Ezzel szembe az orosz szinte igénytelen (pölö hűtővíz nélkül elmész vele a világ végére is), nem fogyasztanak sokkal többet, mint a japánok, és mint ''kollégám'' modta elpusztíthatatlanok. Plusz az alkatrész is viszonylag olcsó. Körlada milyen régi már? Ss még mindig mennek, mint állat (nem az olasz motoros zsiguliról beszélek, hanem már az orosz motoros 1200-as ladákról).

  Persze tudom, hogy vannak olyan japán motorok, amik kibakujók. Ha már csak megnézem a nissan skyline-t, annak a motorját egész szépen tudják túrni. Ezzel szembe az orosz nem nagyon túrható, mert nagyon ritkán lesz belőle 1000 paci.

  szegény lada mostanában próbál feltápászkodni

  Sztem nem kell a Ladát félteni. Ki tudnak ők olyanokat találni, hogy az ember haja az égnek áll. Oroszországba és még néhány országba pölö a mai napig a Lada autók töltik be a rendőrségi autók szerepét. Lehet, hogy nem véletlen... És ebbe a 110-111-112 is beletartozik már. Aztán most ott van a Lada Revolution, ami önmagáért beszél. Sztem ha kicsit összekapna magát a Lada, akkor még lehet a Forma1-be is bejuthatna. Bár ennek nagyon kicsi a valószínűsége, de ahogy lehet látni, hogy miket csinálnak, nem elképzelhetetlen...

  Nade hagyjuk, nem akarok én oroszmotor-japánmotor vitába kezdeni, mert abból csak a baj meg a veszekedés lesz.

  Üdv: balu

  ''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

 • rATdrAgOn

  senior tag

  ... es akkor ejtsunk szot a Wankel motoros Ladakrol es Volgakrol is... ha mar lud, legyen kover. :)
  Igaz, csak 20e km-t tudtak max, de az a 20e km!!! :DDD

  A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D

 • Bazsesz

  őstag

  Igen igen, csak azt már nem akartam írni :) Azok is nagyon durvák lehetnek, egyet bevenne a gyomrom.

  DE!!!!

  Most olvastam, hogy van gyári Lada 110 GTI!
  8,5-ös gyorsulás, 215-ös sebesség, 1998 ccm, 150 paci. Abból a 215-ből ha a sajátunkat számolom lesz vagy 240-250 (mivel a miénknek 175 a gyári végsebessége, ennek ellenére 195-tel tudtunk vele menni, Lehet, hogy tudtunk volna tovább is, mert 4500rpm fordulaton mentünk vele 195-öt, de van egy kis probléma a kilométerórával. lent van a link róla, aki megtalálja, kap egy mosolyjelet :) )

  Jövő hét hétfőn meg ismát autópályára lép a Lada, fogok fényképezni ezerrel :) csak ne essen az eső, mert akkor lassan kell haladni, és nem fogom tudni lefotózni a 190-195 km/h-t.

  Bővebben: link

  Na itt vannak az óráról készült képek, meg lehet keresni, hogy miért nem mentünk többel 195-nél próbánál, hogy ''ugyan mit bír'' :)

  ''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

 • Bazsesz

  őstag

  Én meg Bazsesz. örülök, hogy megismertelek :P ;]

  Amúgy mi az én mániám? :) Übereljem? Meg szeretnék tanulni autót szerelni :)

  ''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

 • pweisz

  senior tag

  Gyártják egyáltalán a 110 GTI-t? Régebben láttam róla képeket, jobban nézett ki mint a sima 110-es.

 • neduddki

  nagyúr

  HI!

  A mostani automotorban a bomos ket 3l-es motorjaval foglalkoznak kisse reszletesebbne, csak sajnos nem elege:- ((((((((((

  udv

  neduddki

  https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

 • mityku

  aktív tag

  Hali Mindenkinek!

  Látom itt csupa olyan szakik vannak, akik nagyon vágják a témát! :)
  Az lenne a kérdésem, hogy a Ladákba mikortól kerültek 5 sebességü váltok ill. melyik típusba raktak először?
  Mert ami nekem van (nagyapámtól örököltem), az egy 1994-es 2106-1 (1500 s) típusú és ez bizony 4 sebességes csak. Néha nagyon jól jönne az 5-ik sebesség fokozat! Frankón megy a gép így is persze, csak a 95-ös ólommenteset kell bele nyomatni ezerrel!! :D :D

  üdv: mityku

  Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther

 • Tommmysun

  senior tag

  Abba már tudtommal simán belemegy az 5 sebességes váltó (bár nem vok szakértő, de aszem haveréknak is 94-es 5 sebességes volt, csak kombiba).

  Wankel: Az tényleg nagyon cool, egyik imerősnek wankel motoros Samaraja volt (én sem hittem míg nem mutatta), azt mondta, hogy tök gyári csak az volt a neve, hogy Lada Samara Sport (vagy valami ilyesmi), ment mint az állat!!! ;)

  [Szerkesztve]

 • pweisz

  senior tag

  Én nem hallottam még senkitől hogy Wankell motoros Ladája lett volna. Vajon itt vedte Magyarországin, vagy úgy hozta be?

 • Tommmysun

  senior tag

  Aszem, Németországból hozta be! De az is lehet, hogy már volt itt egy előző tulaj és ő hozta németből, passz, a lényeg hogy Mo. előtt Németországban volt.

  De már régen eladták, mert elég magas volt a fentartási költség.

 • Tommmysun

  senior tag

  Aszem, Németországból hozta be! De az is lehet, hogy már volt itt egy előző tulaj és ő hozta németből, passz, a lényeg hogy Mo. előtt Németországban volt.

  De már régen eladták, mert elég magas volt a fentartási költség.

 • busman

  addikt

  Ide nézzetek be! :http://www.mcarsweb.com/voitures/

  ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿'̿̿'̿̿'̿)͇̿̿)̿̿ '̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ PS4.

 • a_tesz

  Korrektor

  tegnap este nem jött be a fórum...vitatkozni én sem szeretnék,csak kíváncsi voltam,miért rettegsz annyira a japó motoroktól.
  amit leírtál a ruszkikról,az így van,nevezetesen igénytelenek,olcsó beléjük az alkatrész.olyanok mint az AK-47.bár a fogyasztásukon vitatkoznék azért,óvatosan kell ahhoz bánni a gázpedállal.a 110es sorozatot mondjuk annyira nem ismerem,talán mert elég kevés fut belőlük itthon,de úgy általában egy (régebbi) orosz motorra nem lehet azt mondani, hogy gazdaságosan üzemeltethető.hacsak nincs otthon egy olajfinomítótok :)
  azt még el szeretném mondani,hogy bár tényleg drága a japó alkatrész,meg a japán autó is,de nem véletlenül lettek a megbízhatóság mintapéldái.szóval,ha dárgább is az alkatrész,kevesebbszer kell venni,így végülis ugyanott vagy mindkét autóval :) nekünk speciel egy 1000es swift van,mostanában lesz két éves,de még tíz évig gond nélkül elvisz minket bárhová,ilyenek a swiftek :)

  Tommysun: a hengerfejes témához:rendben van,hogy van ilyen,én is olvastam,hogy kísérleteznek vele,de gyártani akkorse gyártanak még ilyet szériában tudomásom szerint.de ha nem így van,cáfolj meg egy linkkel,akkor elismerem,hogy hülyeséget írtam

  pweisz:a kooperáció már a 110es sorozat gyártásának megindulása előtt is létezett (ami bevallom,nem tudom,mikor volt,de nem 3 éve, meg Bazsesz majd úgyis megmondja :) ),szépen terjesztgette a GM keletre a szárnyát ''ha egyszer sok pénze lesz a ruszki NÉPnek,mekkora üzlet lesz bennük'' felkiáltással.az meg,hogy mért nem tudnak olyan motort gyártani,mint pl.a németek,japánok,vagy akár a franciák,az a gazdasági helyzetüknek köszönhető,amihez én nem értek,talán ha van köztetek egy közgazdász...meg annak is köszönhető,hogy ők csak 15 éve tudnak önállóan fejlesztegetni,előtte a KGST-s gyártás vonalát követték.csakúgy mint az ikarus,bár az megint egy érdekes helyzet,ne menjünk bele.

  a wankel-motoros volga tényleg egy rettenet volt,annak is akit azzal üldöztek az orosz belügyi szervek (merthogy elsősorban nekik készült),másfelől a technikai megvalósítás terén is.lehet,hogy ezt is a mazdára kellett volna hagyniuk...

  na,mára talán eleget téptem a számat,úgyhogy be is fejezem.
  ja és Lada VFTS rulez! :)

  スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

 • Tommmysun

  senior tag

  Alátámasztani sajna nem tudom, de nem is állítottam, hogy az új Ladában ilyen van, én csak azt állítottam, hogy hallottam már ilyenről, de nem a Lada kapcsán. És szerintem a sorozatgyártásal semmi probléma nem lehet, mivel ha egy iskolai műhely szinten kivitelezhető a dolog akkor nem hiszem, hogy sorozatgyártásban ez problémát jelentene.

  A japó mocik egyébként meg tényleg megbizhatóak, pl a Toyota a legmegbízhatóbb márka (ha jól tudom és frissek az infóim), viszont az áruk is megvan és ha netalántán megálnak akkor aztán Isten kegyelmezz!!! A Ladák viszont óccsók és az árukhoz képest megbizhatóak is (kisebb otthoni szervizelések mellett).

  Fogyasztásra a régi Ladák valóban nem a leg jobbak, de amikor ezek az autók készültek akkor még nem volt ilyen magas a bembin ára és nem ez volt az elsődleges szempont, viszont a mi régi Samaránk nem egyszer elment 6 literes fogyasztással is (1300-as, országút, autópálya), na meg miután gázosra alakítottuk (nekünk hál Istennek nem volt vele semmi ''gáz''), kevesebbet fogyasztott mint egy diesel!!!

 • Tommmysun

  senior tag

  Lada 110 hivatalos fogyasztási adatok:

  Üzemanyag fogyasztás
  100 km-re 90 km/óra V. sebességi fokozatban: 5,2 l

  120 km/óra V. sebességi fokozatban: 6,6 l

  városi forgalomban: 8,9 l

 • pweisz

  senior tag

  ''meg annak is köszönhető,hogy ők csak 15 éve tudnak önállóan fejlesztegetni,előtte a KGST-s gyártás vonalát követték.csakúgy mint az ikarus,bár az megint egy érdekes helyzet,ne menjünk bele.'' Többivel egyetértek, kivéve hogy még mindig úgy gondolom hogy a GM cooperáció elött is használtak Bosch befecskendezést, de ebben persze még mindig nem vagyok biztos. Na látod ez szerintem nem igaz hogy 15 éve tudnak önállóan fejlesztgetni, nem értem ezzel mire gondolsz hogy KGST gyártás vonalát követté, pl Ikarusznak világszinvonalú buszai voltak, nagyon komoly feljlesztésekkel.

 • Sick Boy

  őstag

  na itt egy kis vérfrissítés!!!
  Jaj minden nap új autóba bagyok szerelmes...
  Most épp az Opel Astra 1.7 CDTI-be... nagyon bejön...  Bővebben: link Bővebben: link Bővebben: link

  Folyadékhűtéses, soros, négyhengeres, közös csöves, közvetlen befecskendezéses Isuzu dízelmotor, keresztben beépítve, könnyűfém hengerfej, acélblokk. Két fogazottszíj hajtású felülfekvő vezérműtengely, hengerenként négy szelep, változó geometriájú turbófeltöltő, köztes hűtővel. Hengerűrtartalom: 1686 ccm, furat: 79,0 mm, löket: 86,0 mm, kompresszió 18,4:1. teljesítmény 74 kW/100 LE (4400 RPM), Nyomaték: 240 Nm (2300 RPM). Ötfokozatú manuális váltó, elsőkerékhajtás. Elől McPherson-, hátul csatolt lengőkaros felfüggesztés spirálrugókkal, elöl-hátul hidraulikus lengéscsillapítókkel és kanyarstabilizátorokkal. Fogasléces kormánymű, elektrohidraulikus rásegítéssel. Elöl-hátul tárcsafékek, blokkolásgátló. Gumiméret: 195/65 R15. Csomagtér: 350/1270 L. Üzemanyagtartály: 52 L. Hossz: 4250 mm, szél: 1795 mm, mag: 1460 mm. Saját tömeg: 1365 kg. Megengedett legnagyobb össztömeg: 1840 kg. Gyorsulás (0-100 km/h): 12,3 s. Végsebesség: 181 km/h. Fogyasztás: város: 6,4 L, városon kívül: 4,2 L, vegyes: 5,0 L.

  Nem semmi, csak az ára azért kicsit megrokkantó: 4 765 000 HUF
  Na eeezt kicsit sokallom... amikor 8 milláért Jaguart kapsz... vicc, de azért a kicsi klassz!  [Szerkesztve]

  Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

 • Sick Boy

  őstag

  Na azért ez is bejön! Opel Astra Cabrió (ez még a régi sorozatú Astra)  Bővebben: link Bővebben: link Bővebben: link Bővebben: link

  Ebből is a 2.2-es, 16 szelepes automata váltós kellene. Hú nagyon fullos basszus. 147 ló, 203 Nm, mi kell még? :)

  Modell
  Astra Cabrio 2.2 16V Automata Ft7 015 100
  Karosszéria színe Szénfekete, S2 Ft0
  Kárpit színe
  Bőr Mondial, bézs
  Választott extrák
  Rádiós magnó CCR 600, CD-váltóval
  Hővisszaverő szélvédő üveg
  Elektronikus klímaberendezés
  Műszerek fekete tárcsákkal, króm gyűrűkkel és fekete hátlappal
  Xenon fényszórók 260 300
  Riasztóberendezés
  Parking assistant - Parkolást segitő hátsó érzékelő
  Előkészítés mobiltelefon részére

  Teljes ár:
  7 275 400 NA EEEZ MÁR NEM TESZ BOLDOGGÁ... :O  [Szerkesztve]

  Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

 • Bazsesz

  őstag

  1995-ben kezdték el gyártani a Lada 110-et :) Az volt még a 8 szelepőes, 1,5-ös, 71 pacis motorral felvértezett modell :)

  az meg,hogy mért nem tudnak olyan motort gyártani,mint pl.a németek,japánok,vagy akár a franciák,az a gazdasági helyzetüknek köszönhető
  Ez valahogy így van. Ruszkik nem állnak olyan jól, mint pölö a franciák, vagy a németek gazdasági téren. Nekik olcsóbb volt egy ilyen motorkonstrukciót kivitelezni, minthogy egy vadonat újjat kifejleszteni, mert az piszokdrága lett volna, és lehet, hogy anyagi csődbe mennek tőle. Csak gondolj bele, hogy mi pénzbe fájhat egy motor kivitelezése, ami jó is, és nem döglik be 1000 kilométerenként...

  amihez én nem értek,talán ha van köztetek egy közgazdász...
  Nem kell ehhez közgazdász. :) Én se vagyok (még) az. :)


  -----Valakinek, aki írt gyároi fogyasztási adatokat-----

  1200 kilométeren tankoltunk 72 liter benzint. Ebből úgy ~700 kilóméter autópálya volt, 160-180-as tempóval. Városban többet használjuk, de 7-7,5-nél nem eszik többet. vegyesen meg olyan 6,5 liter körül eszik. ''konfig'' az aláírásban :)


  ''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

 • a_tesz

  Korrektor


  pweisz: az ikarus témát pontosan így értettem.régen nagyon is jók voltak,csak sajnos fejleszteni nem nagyon sikerült nekik,mert meg volt kötve a kezük,a KGST azt követelte meg,hogy ami jó azt gyártani kell,nem pedig fejleszteni.ilyen volt még a Trabant is,köszönhetően Honecker bácsinak,pedig azt is akarták fejleszteni,végül 30éven keresztül gyártották változatlan formában.de az összes szoci autó így járt.
  Tommysun:és üzemel is az a motor,vagy csak van és lehet simogatni a polírozást?mert szerintem ez is olyan,mint a wankel-motor,a gyakorlatban semmi sem olyan egyszerű,azzal is mennyit tököltek a japánok,mire fogyasztható formába hozták (1960-as években vették meg a licenszet,és 1991ben nyertek wankel-motoros versenyautóval a le mans-i 24óráson,mire a FIA azonnal be is tiltotta a wankel-motort)
  Bazsesz:akkor jól gondoltam,hogy nem tavaly mutatták be :) a fogyasztás rendben van egy 1500ös motortól,főleg,ha a tömegét is tudnám a szorgos jószágnak.de azért a jó kis literes swiftünk odaver fogyasztásban,bár 160-nál nem akar többet menni... :)

  スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

 • Tommmysun

  senior tag

  Igen-igen a wankelekkel volt némi probléma, de azért azt is elég régóta használják, több-kevesebb sikerrel, pl. NSU, Mazda. De azért ne hasonlítsuk szerintem össze a két témát a bolygódugatyús megoldás azért egy merőben más technika, mint a hagyományos OTTO motoros technika, és éppen ezért mivel az egy teljesen más technika, sokkal több probléma merült fel a kezdeti időkben. A tömítés nélküli hengerfej viszont felfogható úgy, mint pl egy fejlesztés, mint ahogy nap mint nap teszik a gyártók, pl a befecskendezéssel, elektronikával, stb.

  És ugye azt mondtad, hogy a wankelekkel is egy jó darabig próbálkoztak míg versenyképes változatot sikerült kifejleszteniük, akkor kérdem én, hogy honnan tudhatnánk mi egyszerű földi halandók, hogy hány éve próbálkoznak már az autógyártók ezzel a technikával???? Max ezt nem verték nagy dobra, míg nem teljesen megbízható!!!

  De mindmellett továbbra is szeretném kiemelni, hogy én nem azt mondtam, hogy az új Ladákban ilyen van sőt más márkáról sem tudom, hogy ezt a megoldást alkalmazzák, csupán azt állítottam, hogy hallottam már ilyen létező motorról (ami nyilván működik is és nem csak simogatásra való). És a fenti sorok is csupán az én okfejtéseim és gondolataim, erre bárki rácáfolhat!!!

  Egy hét hawaii, nyaralni mentem (na nem oda :( )

 • Bazsesz

  őstag

  Maga az autó 1040 kilót nyom :)

  Szuzuki tudtommal olyan 6-ot fogyaszt városba a literes, és olyan 700 kiló körül mozog.. Persze, hogy odavág fogyasztásba, de az 1000-res, ez meg 1500-ös :) Már innen egyértelmű, hogy odavág :)

  Üdv: Balu

  ''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

 • pweisz

  senior tag

  ''az ikarus témát pontosan így értettem.régen nagyon is jók voltak,csak sajnos fejleszteni nem nagyon sikerült nekik,mert meg volt kötve a kezük,a KGST azt követelte meg,hogy ami jó azt gyártani kell,nem pedig fejleszteni.ilyen volt még a Trabant is,köszönhetően Honecker bácsinak,pedig azt is akarták fejleszteni,végül 30éven keresztül gyártották változatlan formában.de az összes szoci autó így járt.''
  jaja ez így van, etől voltak még komoly fejlesztések csak épp a párt aztmondta hogy nem kell az népnek, ha gyártásba kerülhettek volna a fejlesztések nem itt tartana a keleti autógyártás. Illetve több cég sehol sem tart mert tönkre ment, pl Danuvia ami maga idejében korszerű volt csak nem kellett a pártnak az MZ mellé konkurencia, vagy a Trabi amiből szinten lett volna egy akkoriban korszerű változat Wankel vagy skoda otto motorral, de arra is aztmondta párt hogy nem kell a népnek, bár lehet nem tünt el teljesen mert nagyon hasonlít az első szériás wv polo a trabi prototípusra.

 • pweisz

  senior tag

  eba*ztam pannoniát akartam írni danuvai helyett, bár a danuvia is tönkrement, de nem tudom hogy van e kapcsolat közöttü, de az asszem csak 125cm3 ig gyártott motort.

 • a_tesz

  Korrektor

  kisebb is,könnyebb is,szinte természetes,hogy kevesebbet fogyaszt.na mindegy,nem ez a lényeg.
  1040 kiló?a tavarisok raktak bele vasat rendesen.akkor a swiftünk kerek 300 kilóval könnyebb,fogyasztása ott mozog,elég jó kis éhezőművész,persze cserébe nem valami virgonc,nyolcvan felett elég lassan gyorsul,deazért városban hasonló kaliberű autókat le lehet gyorsulni

  スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

 • rATdrAgOn

  senior tag

  Hmmm... en ma tankoltam. :)
  Tisztan varosra 7,5 liter jott ki egy ven 1.4-es (francia :D) motorral. :)
  A jargany maga 900 kilo korul van, de ''picit'' nagyobb mint egy 1.0-as swift. ;)
  Konkretan akkora, hogy ha mondjuk fognek egy swiftet, ledaralnam kezelheto mereture (vasreszelek) es beleraknam, elferne benne... es el is birna gond nelkul. ;]

  (Elnezest, ez nem suzi anyazas akart lenni! - csak nem szeretem a sok fiatal gyereket, akik az 1.0-as swifttel vagiznak - az nem arra valo :D)

  A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D

 • Roadkill

  csendes tag

  Namost hengerfejtömítés abszolút nem kell egy motorba, erre a legjobb példa a közismert ''japán permetező'' zsákhengere volna (vajon miértis nem egy orosz gépen van?:)). A probléma a gyártási technológia bonyolultságával van, ugyanis amit könnyű megtenni egy kétütemű egyhengeresnél, az klasszisokkal bonyolultabb egy négyhengeres négyüteműnél. Egyébként teljesen értelmetlen is volna, mivel a hengerfejtömítéseknek NEM szokásuk elromlani (benzineseknél csak ha valaki topictársunk szavait készpénznek véve tényleg hűtővíz nélkül megy), ráadásul nem is lehet semmiféle teljesítmény/hatásfoknövekedést elérni ezen alkatrész mellőzésével. Tehát valószínűleg a ''tapasztgatós'' módszer is azért nem szériaérett, mert nincs értelme egy jól bevált megoldást leváltani.
  Kedves Bazsesz:
  Az ilyen ''2000km-en másfél liter kávézaccon 200-al mentem a rigámmal'' dolgokon csak mosolyogni szoktam személyesen, de fórumon azért leírom: nagyon remélem ezt te magad sem hiszed el:)
  Kedves Ratdragon:
  Mielőtt az összes autót becsomagolnád darálva (és elfolyik a terheléstől a szervóolajad), jobb ha elgondolkozol mit is vezetsz, mert a te autód se vagizásra való...sőt.
  Le a kalappal a psa dízelek előtt, de még a magyarok se tudnak úgy elrontani egy suzukit, hogy bármikor ne űzne csúfot egy citroénből.
  Mielőtt kijelented, hogy ehhez nemértek: több mint egy évig volt (szerencsére csak volt) közeli ismerősöm egy 1,4 bx.
  Király amíg megy, de ellenségeimnek se kívánok rosszabb autót.
  Ui.: Ja és nem vagyok suzuki tulaj.:)

  Az autó nem eszköz, hanem cél...

 • rATdrAgOn

  senior tag

  Ohhmm.... en tudom hogy mit bir az en ven vasam. :)
  Vagizni nem szokasom vele, mert tenyleg az sem arra valo (most szemezek egy 16V-vel, az mar hatareset :D)
  Egyebkent meg a BX az a tipikus francia auto. Ha megy, akkor jo. Ha nem megy, akkor nem jo. Igaz, nekem mar tobb mint egy eve megvan, viszi a penzt az igaz, de idaig egyetlen egyszer nem hagyott cserben. Mondjuk en mar ismerem minden apro zorejet, hangjat, tehat ha valami kicsit maskeppen szol, akkor mar tervezem a szervizbevitelt. Sajnos nincs idom hazilag foglalkozni vele, meg aknam sincsen ahova ra tudnek vele allni, de lassacskan ez a problema is meg fog oldodni... iden lesz akna, meg csinalok idot es akkor atnezem en az egeszet. :)
  Nem tudom te mennyire elvezed, ha olajkosz van a kormod alatt, en elegge - dokumentacio van, cimboram Xantiajan meg tavaly nyaron gyakoroltam a hidro lelkivilagat (gyakorlatilag ket het alatt kicsereltuk alatta az egeszet - markaszerviz okosan fekfolyadekkal toltotte fel LHM helyett a hidraulikat, ennek folyamanyakent masfel ev utan szetrohadt az egesz) es az a szemelyes benyomasom, hogy ha van aknad, fel tudod bakolni a sarkanyt es beszerzed (vagy hazilag legyartod) azt a par specko szerszamot, a hagyomanyos felfuggesztesekhez kepest sokkal egyszerubben szerelheto (jo, az elso legtelenites az viccesen sikerult, de elsore semmi sem szokott jol sikerulni), csak oda kell figyelni ra nagyon. Aztan ha kesz van es muxik, akkor sem art felevente-evente atnezetni, 35-40e km-kent (vagy 3-4 evente) LHM-et cserelni, meg ilyenek. A komfortot nem magyarazom, mert ismered. A terhelhetoseget sem, mert az is ismered. :) Szvsz a hidros citroënek egyaltalan nem rosszak, csak masok, maskeppen kell veluk banni es a elore kell tervezni a szervizelesuket es akkor nem lesz veluk problema (nekem oszre van betervezve a komplett hidraulika ujracsovezese, mivel 15-20 evenkent az ajanlott - jobb elobb mielott menetkozben elszall)., igaz ez olyan embernek nem jo, aki olcson akarja fenntartani a jarganyat - nekem ez a roncs munkaeszkoz es az ember odafigyel a munkaeszkozeire :)

  Elnezest kerek a zavarasert!

  A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D

 • Roadkill

  csendes tag

  Hehe, hát kívánom neked, hogy sokáig menjen alattad (az elmondottak alapján fog is). Mi kifogtunk egy lestrapáltabb példányt, és hiába volt autószerelő az apám, hiába az akna, azaz egy év kész rémálom volt, pedig többet költöttünk alkatrészre mint az autó vételára volt. Veled ellentétben nekünk nem volt ahol nem robbant le, és képes volt olyan hihetetlen, rajzfilmbe illő jelenteket produkálni, minthogy minden előjel (lógás, szorulás) nélkül leesett a bal első ajtó, s miután azt hittem, itt a vég, másnap leesett a jobb első. :)

  Az autó nem eszköz, hanem cél...

 • Tommmysun

  senior tag

  Hát igen a bx-el sok a gond, rengeteget kell vele foglakozni, stb.,stb.!!!
  DE legalább egyénisége van, nem úgy mint egy suzukinak és a gondoskodást meghálálja ugyanúgy, mint a legtöbb régi autó!!! Kivi vok, hogy egy suzuki, milyen állapotban lesz annyi év után, meg annyi nyúzás után, mint amennyit pl a legtöbb bx megélt!!!

  Ja és nem vok BX tulajdonos, nem elfogultságból beszélek!!!

 • rATdrAgOn

  senior tag

  Suzuval kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. ;)
  BX-el kapcsolatban meg - nem halalja meg, rohadt ribanc az is :DDD
  Viszont muxik es ameddig muxik addig jo :)
  (A muxikbe meg az is beleszamit, amikor az LHM mindenhol tavozik rajta - meglepoen sokat kibir nem ugy mint a tobbi citro :DDD)
  Ma pl. egyik cimbi szigeten elmeselte, hogy megnezte azt a 16V-t amit en is kineztem magamnak (a velemenye eleg lehangolo volt, nem reszletezem) - majd baratnojevel arrafele flangalt, ahol lakom (jargnanyom is arrafele parkolt), majd meseli az asszonynak, hogy vannak am sokkal jobb allapotu BX-ek is mint az amit megneztek, pl. itt van ez a piros BX... konkretan, ez a rATMAN BX-e. :)
  Na, kesz lettem helybol. ;)

  A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D

 • a_tesz

  Korrektor

  na akkor nyilatkozok én megvédve a suzukisok becsületét.nézz körül.igaz hogy még a legöregebb mostani swift is 15 éves,de rozsdásat belőlük nem igazán találni.egy-kettő akad,de azt százszor törték sz*rrá,meg ilyenek.igazából elég masszív,megbízható kisautó,arra,hogy legyen négy kerék meg egy zárt kasztni,tökéletesen megfelel.és a hírhedt törésbiztonsága sem rosszabb,mint egy hasonló korú és kategóriájú autónak,sőt.valamint a 740 kilós üres tömege is korának megfelelő.motorikusan is rendben van,keresztapámnak volt egy 240000km-t futott céges 1.3-as swiftje,és nem igazán kellett még a motorhoz nyúlni,csak a kötelező karbantartásokat,pedig cégesautó kap rendesen.azóta gázolajos borája van,120000km-nél már hengerfejtömítést kellett cserélni benne mert itta a vizet...

  スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

 • rATdrAgOn

  senior tag

  Nem a suzut akartam bantani. :)
  De a legoregebb BX pedig ~24 eves, abbol is ha nem volt osszetorve, nem talalsz rohado peldanyt. ;)
  Mindegyik BX nehezebb mint a suzu, viszont tuleltek mar vele tobben frontalis bummot, illetve 140-180 km/h-s frontalis paccsot valami nagyon kemeny dologgal.
  Borulekonysaga a gepnek nem nagyon van (mig suzut eleg konnyu boritani a tesztek alapjan) - hacsak nem barom a sofor es nem arra hajt, hogy boruljon a gep :)
  PSA dizelek meg hiresen elpusztithatatlanok (nekem sajnos benzines citrom van) 400e km utan altalaban ajanlott szelepszarszimmeringet cserelni (ha addig nem kellett) :)
  Apropo... nekem is csak ott rohad a gep, ahol meg van torve... pedig 14 eves ;)
  15 eves suzuval allja a versenyt. Mindenben. Sot, mivel a suzu atlagban mindenki szerint fapad, az en vasam is fapad. :)
  Csinalunk osszehasonlito tesztet?
  Irjal mailt es hajra. ;)


  [Szerkesztve]

  A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D

 • Sick Boy

  őstag

  Nagyon véded a Citroent... HELYES!!!
  Látogass el ide ---> Bővebben: link
  Én csinálgatom az oldalt és még szinte semmi sincs, de majd lesz, remélem, egyszer, talán... össze kellene eszkábálni valami klassz dolgot ide...

  Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

 • B.Kox

  tag

  Bocs hogy megtöröm a csevejt de ha jó verdákat és muffokat akartok látni töltsétek le ez:Bővebben: link :DDD

  OO =[][]= OO <---- Bayerische Kraft! BMW rulz! *** „Kizárt dolog, hogy magánemberek computereket akarjanak vásárolni, abból a célból, hogy azt lakásukban használják!” Ken Olson a DEC alapítója 1977-ben

 • Tommmysun

  senior tag

  Hát nem tom nem egy suzukiban ültem már és mindegyik szét akart hullani, hol itt zörgött, hol ott kattogott, pedig legtöbb még egy éves sem volt!!! A motorjuk az nem rossz, azzal nem vitatkozom, és a négy kerék meg a doboz is meg van a fejed fölött, de semmi több (egy trabinak is van négy kereke meg doboz körülötted, és occsób is)! Lehet, hogy hülye vok, de én azt szeretem ha egy autónak egyénisége és ''lelke'' van, én ezt egy suzukiban sem találom (talán a Baleno, de azt nem ismerem annyira, jah meg a Vitarák).

  Töréstesztről meg csak annyit, hogy lehet eléri az átlagos szintet, de a mi Seat-unk, már háromszór találkozott Suzukival (kisseb koccanás, vagy nekigurulás, önhibánkon kívül, egy kiv. akkor apám nekitolatott a Suzunak), mindhárom alkalommal a Seat karcolás nélkül megúszta míg a Suzu vagy horpadt, vagy a lököse törött darabokra, pedig a Seaton sincs Volgányi anyag!!!

 • Tommmysun

  senior tag

  Jah és félreértés ne essék én nem akarok itt véres vitába kezdeni és nem is a Suzuki mindenáron fikázása a célom, csupán a véleményemet és tapasztalataimat írtam le, de mint említettem a Suzukinak is vannak jó oldalai, pl. a motorja és szerintem pl. céges autónak tökéletesen megfelel, de magamnak biztos nem vennék!!!

 • rATdrAgOn

  senior tag

  Hmmm... igazabol nem vedem. ;)
  Csak leirom a velemenyemet. :)
  Mondom, rosszul vagyok osszerakva - mindenben az olyan dolgokat tisztelem/kedvelem, ami nem olyan mint az atlag. ;)
  Autotechnikaban is van par ilyen, pl. Wankel motoros vasakat imadom (NSU, Mazda RX sorozat, Lada/Volga - mas nem jut most eszembe), fecskefarku/allolampa Mergaktol elajulok, altalaban a szepen megcsinalt oreg autoktol detto, a Citroknal meg ez a hidropneumatikus cucc az ami totalis elmebaj - anno, mikor vettem a vasat, mindenki mondta, hogy beszopod vele, tobbet lesz szervizben mint hasznalod meg ilyenek - idaig teny, hogy nem kerult kevesbe a fenntartasa, de csak az elfaradt alkatreszeket kellett cserelni. Ja, hasznalom is rendesen a gepet, tehat ha elviszem szervizbe, akkor ezt megmondom - idaig egyszer volt hogy ket hetet allt, de az a szerelo akkor nalam ledobdta az ekszijat - hogy miert, az egy kicsit hosszu tortenet. :)
  Ja, egy jotanacs: nehogy markaszervizbe vidd! :DDD

  A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D

 • Roadkill

  csendes tag

  Na az ütközés az egyszer tuti. Anyám, mekkora merevítő van elől a bx-ekben! Ha valami puhábbat kap el, azt felnyársalja az tuti.
  Tommysun: Suzukiról meg annyit, hogy sztem semmi para vele, nem hallottam nagyon zörögni én egyetse (bár ki mihez van szokva...)
  Felborulni nemnagyon borul az, kivéve ha segítesz neki egy szegéllyel, bár tény, hogy bx stabilabb.
  Hát, törni azt törik, mivel papírból van :) , de a koccanás az nem sokat árul el arról, mi van, ha TÉNYLEG törik. Ugyanis váz a spórolás ellenére van rendesen, és az elég sokmindent megfog.

  Az autó nem eszköz, hanem cél...

 • a_tesz

  Korrektor

  csinálhatunk összehasonlítást,bár, hála a kései órának is, nem nagyon értem, mit akarsz összehasonlítani.amúgy a mi autónk nem nagyon fog még rohadni,mert csak 2 éves :D
  Tommmysun: a törésbiztonság nem azt jelenti, hogy egy esetleges karambolál mennyi baja lesz az autónak, hanem hogy a benne ülő utasok testi épségét mennyire tudja megóvni. és ha ehhez az kell, hogy a mozgási energiát a gyűrődő zóna átvegye, hát bizony akkor törik az autó. csakhogy ugye a swit eredendően könnyebb szinte mindennél, ezért neki jut az a hálátlan feladat, hogy fogja meg a nehezebb autót... borulni is csak annyival borul jobban, amennyivel könnyebb, és személyes tapasztalat, hogy egészen extrém körülmények között sem mutatott sok hajlandóságot arra, hogy a feje tetején álljon meg (pl kézifék), bár tény, hogy a négyajtóssal jobb kézizni, mint a mi ötajtósunkkal

  スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

 • Tommmysun

  senior tag

  Én a törést nem is arra értettem, hogy akkor az a biztonság kárára megy, csak hát a karosszéria lakatos meg jól él ebben a Suzukis társadalomban :)
  A zörgés: amelyik Suzukikban én űltem (kiemelten Swiftről van szó) azoknál 95%-ban a csomagtér ajtónál zörgött valami (nem Sedan), mintha nem lenne becsukva rendesen (pedig be volt), de volt 2 hónapos Suzunál bal ajtóban valami, középkonzolban, stb. Persze az is igaz, hogy én az ilyen zörgésekre nagyon allergiás vok és minden kis halk neszt meghallok (bár a csomagtér ajtó szerintem mindegyikben elég hangosan zörgött)!!!

  [Szerkesztve]

 • strike-force

  őstag

  egyik (autótémában kevéssé jártas) ismerősöm szerint Ignis TEREPJÁRÓ az amiről te beszélsz. mondom LOL !!!! :D

  R7-2700 / 32GB / RTX2060SUPER / Xiaomi_MI9T_PRO (8/256) - Just realize it!

 • Monya78

  veterán

  Király volt a hétvégén az Amerikai autós találkozó Komáromban....hát ott tomboltak a lóerők!!! :D

  [Szerkesztve]

Hozzászólok Aktív témák