Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    Ma volt egy kis vidéki "minitali", ahol Nandow kolléga elvitt egy körre a 7gen Accordjával (2.0, kézi váltó). Executive felszereltségű példány, fincsi extrákkal (pl. xenon, tetőablak), nagyon szép állapotban, nem látszik rajta a kor és a méter.

    Korábban ültem 2.2 dízel 7genben (aminél azért lehetett hallani a motort kvartyogását), illetve Zolynet Type-S Accordjához is volt már szerencsém utasként. Összességében elég pozitív kép volt bennem a típussal kapcsolatban és ezzel a kétliteres motorral szerelt változat is kellemes csalódást okozott. :K Értelmes közlekedéshez bőven elegendő, érzésre szerintem magasabb fordulaton jobban megindul, mint az 1.8 Civic. Voltunk pályán is, Volvóka ide, vagy oda, 130-as tempó mellett egyáltalán nem éreztem hangosnak (nyugodtan lehetett beszélgetni), hiába forgott a motor relatív sokat. Viszont magasabb fordulatszám tartományig elpörgetve megjön a szép, tipikus Honda motorhang. 17-es kerekekkel kicsit sportosabb a rugózás (de nem annyira ráz, mint az UFO), illetve a gumizajt is lehet hallani pályán, de bőven a kellemes kategória. Egyedül az nem tetszett, hogy az Accordban Volvókához képest elég alacsonyan ültem, bár gondolom, hogy viszonylag egyedi eset a véleményem a témában. :)
    Utánna átültünk az S60-ba és mentünk ugyanazon az útvonalon egy kört. Hát, nem mondom azt, hogy nagy volt a különbség zaj szempontjából (bár igaz, hogy benzinest a dízelhez hasonlítunk).

    Ráadásul a konkrét példány szép állapota és felszereltsége miatt rákívántam kicsit az Accordra. Ha a 7genből lenne fiatalabb, akkor akár az is, de mivel csak 2007-ig gyártották, így inkább csak a 8gen lenne a jelölt. Erősen kezdek gondolkozni, hogy egy automata váltós, kétliteres 8gen Accord vajon mennyivel lehet lomhább/rosszabb összeségében a 7genhez képest?

    Viszont egy érdekes megfigyelés; a két kocsi a napon állt szerintem legalább 20-30 percet, ugyanott, ugyanolyan helyzetben. Volvóka ugye sötétkék, az Accord ezüstmetál. A két kocsi tetejét megmérve, 20 fokkal volt hidegebb az Accordon a lemez (73 vs 53 fok). Viszont belül a Hondában dögmeleg volt, Volvókában még relatív elviselhető hőmérséklet. Ennyit jelentene a naproló + világos belső? Vagy esetleg a szigetelés ennyivel jobb lenne a Volvoban?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák