Hirdetés
-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Be lehet állítani valahogy a térképen lévő feliratok méretét? A helyek nevei, pl egy fogadó, egy tábor kb csak akkor olvasható, ha belenagyítok, de nem engedem még el a nagyítást, mert utána a felirat újra pici lesz. A betűméret nem segít ezen.
Illetve van-e olyan lehetőség, hogy ha letöltök egy online térképet, akkor azt le tudjam menteni mondjuk számítógépre, mert ha úgy adódik, nem szeretném újra leszedni, csak onnan betölteni.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Ch4os
aktív tag
Két megoldás van.
- Beállítások / Térképek / Haladó Funkciók / Összes térkép nagyítása
Itt meg tudod adni, hogy a térképen látható összes elem hány százalékkal növekedjen. (kb. mint ha két újjal folyton belenagyítva lennél) Ajánlott vektorgrafikus térképen használni, mert akkor a szövegek, objektumok széle tiszta, egyenes marad. (nem kell élsimítás)
- Beállítások / Térképek / Offline Térképek / Betűméret
Ez csak Vector grafikus térképek esetén működik és csak a feliratokat növeli meg, de az objektumok, pl. utca vastagságát nem növeli.Tölts le offline térképet, az pont erre való.
-
G@ben
addikt
Ilyen beállításokat nem találtam. A haladó funkciónál csak automatikus nagyítás van a sebesség alapján, a második meg megvan, de elvileg ami térképet használni szeretnék, az nem az. 3.0.2 verziójú a program.
Találtam olyan térképet, ami nekem megfelelő lenne, ez az OSM MTB Europe, ez is elérhető offline?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Régebbi verzióban nem elérhető valahogy ez a nagyítás? Nem mindig szeretem frissíteni a programokat, mert valami mindig rosszabb lesz benne, mint a régiben, illetve a telefonom sem egy erőgép, hogy mindenből a legújabb csili-vili verziót használjam.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Ch4os
aktív tag
Nekem sosem volt gond a kb. 1 éve már lepasszolt 2014. őszi Samsung S5 mini-vel sem. Szépen futott sokszor napokig egy kerékpár kormányon napi 8-10 órákat.
De ahogy te érzed. Viszont azt ne várd el, hogy egy újabb verzióban bevezetett funkció megjelenjen egy régebbi verzióban is. Ezért hívjuk újabb verziónak.Utánanéztem és hát az a verzió ősrégi. (News in version 3.1.0 - 3.7.2014)
https://www.locusmap.eu/news/
Ja és ha nem vagy pro verzión, akkor is egy pár funkciót nem látsz, használhatsz. -
G@ben
addikt
Nem tudom, mi a gondja, de mióta újraraktam a programot a legfrissebb verzióra, azóta kikapcsolt képernyőnél kb fél perc után leáll a nyomkövetés. A rögzítés ideje fut tovább, csak az útvonalat nem menti. Elvileg valami energiagazdálkodás lesz, de ott megadtam a programnak, hogy ne legyen ilyen korlátozás és a tartózkodási helyet is engedélyeztem, de ugyanaz van.
Illetve töltök le egy térképet és kikapcsolt képernyőnél kb negyed annyira gyors, mint bekapcsolttal, valamint meg is áll elég gyorsan, hogy valami nem stimmel és kezdhetem elölről.
Esetleg a programban kell beállítani valamit, hogy kikapcsolt képernyővel is menjen minden tovább?Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Ch4os
aktív tag
Igen, ez valami energiatakarékos mód lesz.
Nem a Locus hibája, az android-ban kell állítgatni.
https://help.locusmap.eu/topic/tracking_stops_when_mobile_phone_is_in_my_pocket -
zsola32
senior tag
sziasztok
kajaktúra útvonalakhoz tudtok támpontot adni?
(mtb/túra útvonalakat sokat találtam)köszi
-
Ch4os
aktív tag
Nekem nincs tapasztalatom ebben a sportban.
Elsőre ezt dobta a gugli: https://www.termeszetjaro.hu/hu/tours/#cat=V%C3%ADzit%C3%BAr%C3%A1k -
Ablakos
őstag
Hátha itt...
Navigáció alatt a térkép iránya furcsa nekem. Az egyik módban az északi irány a készülék teteje, a másik a valódi compass irány.Az lenne nekem az elvárt , hogy az útvonal aktuális szakasza a készülék felső irányába mutasson mindig fixen. (Ahogy számtalan más navi programban van. Waze, Sygic stb.) A bal felső sarokban ugyan van egy iránymutató nyíl, de a térképen az akt. szakasz akár lefelé is mutathat, ha dél felé van a navigációs irány. Járművel nekem ez teljesen használhatatlan. Még gyalog túrán is el kell gondolkozni, merre is van az amarra.
Van akinek ez szintés zavaró?
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Kalibráld az mobil iránytűjét. Néha nekem is meghülyül.
Locus pedig jobban szereti ha mozogsz ha van már pár időben korábbi lokációd, akkor be fog állni a térkép ha be van kapcsolva a forgatás.[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
nekem nagy kedvencem lett a Locus, adj még neki esélyt.
rendeltem az aliexpessről egy bringára szerelhető telefontartót, nagyon patentül megy az erdőben is navigáció. mennyivel kényelmesebb ezt használni, mint a korábbi computert. ha végeztem az adott edzéssel, mindent el lehet menteni, menet közben meg az érdekesebb résztávoknál csinálok egy képernyőképet.
(sajnos már levettem a computert a bringáról, érdekes lett volna letesztelni egymás mellet a két eszközt, hogy sebesség illetve távolság terén mennyi az eltérés)
-
Alpok
újonc
Ha "beakadt" az iránytű, akkor fogom a telefont a kezemben és a kezemmel egy nagy nyolcas mozdulatot írok le. Mire befejeztem helyreáll.
-
Alpok
újonc
A telefonon megnyitom az útvonaltervet. Ha rákattintok az útra, akkor más színt vesz fel. Ekkor az út felett egy ablakocska jelenik meg, ami mutatja többek közt, hogy hány km lesz a túra és mennyi lesz a szintemelkedés és süllyedés. Amikor e ablakocska jobb oldal lévő nyílra kattintok, akkor felugrik egy 9 funkcióból álló ablakocska, aminek az első pontja az "útvonal részletei". Ha erre kattintok és a fejlécen a "statisztikára" lépek, akkor ott a km, a szintemelkedés és szintcsökkenés is több, mint az elején említett helyen. Mi lehet az oka?
-
B. Tamas
aktív tag
Én is régóta dilemmázok milyen telefontartót vegyek a bringára, de ez meggyőzött, főleg, hogy írod, hogy terepen is bevált. Valószínűleg kipróbálok egyet.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Hogy tudnám átállítani hogy mindent az SD kártyára mentsen a Locus? Ha a "Set working directory" alatt beállítom az SD kártyát, folyamatosan visszaállítja magát "Internal storage"-ra. Ha pedig alatta az Advanced menüpontnál egyenként próbálom átállítani, azt írja az SD kártya csak read only.
Ingyenes verzió, Android 8.1.
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
-
-
Toranaga777
friss újonc
Sziasztok!
Locus Pro - ha felvittem saját pontokat, akkor azt melyik mappában vagy fájlban tárolja? Ha ki akarom menteni vagy másik készülékre átvinni... -
Ablakos
őstag
válasz Toranaga777 #90 üzenetére
Telepítési konyvtartol is fugg. Szerintem célszerűbb kiexportalni. Jo pár típust tamogat a Locus.
-
matumik
csendes tag
Sziasztok!
A Locus Pro verziót használom, szerintem teszi a dolgát, ahogy kell. Kérdésem, érdemes venni kifejezett túragps-t vagy egy mobiltelefon a Locussal ugyan azt tudja? Ngy extra dolgokra nincs szükségem, csak, ha kirándulunk ne tévedjünk el, és esetleg előre tudjunk túrát tervezni. Akinek van összehasonlítási alapja, annak köszönöm a válaszát.
-
csakb
őstag
Szia!
Én sok éven át egy Garmin Legend HCx-et használtam. Egy telefonhoz képest a nagy előnye a tényleges ütés- és vízállóság, és a kompaktság volt. Csak úgy lógott egy karabineren a hátizsákomról, esőben, sárban, hóban, fagyban is. Ja, és mivel nem érintőképernyős volt, ezért vastag kesztyűben is remekül lehetett használni. Két jobbfajta AA akkuval nekem 20 órán át is bírta, és ha lemerült, csak akkut kellett cserélni, nem töltögetni. Ennyi a pro.
A kontra viszont minden más. Egy telefon sokkal gyorsabb, könnyebben használható, a képernyő is sokkal nagyobb. Térképet frissíteni sokkal egyszerűbb, pláne útvonalat létrehozni, szerkeszteni, akár menet közben.
Kirándulásra, szépidős túrákra nekem sokkal kényelmesebben használható a telefon, Locus-szal.
Kemény, hosszú teljesítménytúrákon, terepfutáshoz - pláne rossz időben - viszont megbízhatóbb volt a Garmin, és nem kellett vigyázni sem rá.Szerintem ha nem készülsz extrém dolgokra, akkor felesleges kiadás egy túragps.
-
Ablakos
őstag
Próbáltam geoc. ládapontokat importálni. Összesen 374db megy be. Több tízezernyi van a gpx fájlban. Van valami trükk, vagy esetleg nem gpx a nyerő format?
-
Ch4os
aktív tag
Nemrég volt téma a tartó kerékpáron.
Én egy QuadLock tartót használok. Az elterjedtebb mobilokra gyártanak tokot, nekem venni kellett a telómhoz külön, így az universal kit-et vettem.
Csak ajánlani tudom. -
Ch4os
aktív tag
Teljesen felesleges.
Akkor vennék talán, ha sok lenne azaz alkalom, amit túrázással töltenék (heti több mint 1).
Sokkal jobb egy jó mobil, egy tényleg vastag és erős tokkal + X0.000mAh gyorstöltős powerbank.
Evvel egy nagyon, de nagyon hosszú napot is folyamatosan bekapcsolt GPS, kijelző, minden mellett kibír. -
Ch4os
aktív tag
Alza-ban vettem. 5k körül volt a tartó. (+tok ebay-ről 2-3k + 10.000mAh töltő)
A kerón lévő tartó nincs itt. Ez a túrázós szett. -
Ch4os
aktív tag
válasz Toranaga777 #90 üzenetére
- Beállítások / Egyéb / Alapértelmezett naptárak.
- Ha backup-ként akarod elmenteni, mert mondjuk ha telót váltok/ellopják/elromlik, akkor legyen meg a régi config, tracks, points... akkor hamburger menü / További funkciók / Biztonsági mentés. Én hetente 1 alkalommal mentek dropbox-ba, automatán megy. Az új telóra váltás és app. telepítés után kell egy a fenti menüpontban választott Visszaállítás és ugyan ott vagyok. Térképet nem mentek, de minden más marad.
- Vagy ha a haveroknak, magadnak akarsz csak 1-2 elemet menteni, akkor export (gpx, kml, csv) ahogy írták.
- Ha social dolog miatt akarod "megmutatni" az útvonalat, akkor lehet a felvétel leállítása után, hogy automatán tolja fel egy online szolgáltatóhoz. (pl: régen a keróútjaim mentek fel a strava-ra)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
- Logitech G923
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- 0 perces GameMAX Destroyer Tempered Glass WHITE házak számlával!
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest