- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mobilinternet
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- OpenWRT topic
- Milyen program, ami...?
-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
válasz internetezoo #251 üzenetére
Tudom, használom is néha. Néha tervezek telefonon, de nekem asztalin átláthatóbb, gyorsabb, kényelmesebb.
-
-
myckey
veterán
Üdv!
Nyomvonal rögzítésnél, másnak is volt , hogy rámegy a leállításra és nem történik semmi?
Nem jön fel a mentés meg a szerkesztő menü.Eltűnik az oldalsávból a rögzítés, és semmi.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Hínár929
tag
Sziasztok,
Bicajos útvonal feltöltés Strava-ra, ez az alap felállás.
Az a gondom, hogy ha megszakítom a bringázást pl. vonatra vagy kompra szállok és utána folytatom a tekerést akkor a Strava-ra feltöltéskor a nem bringázással megtett szakasz is feltöltődik, ezt szeretném elkerülni, tehát csak a tisztán tekeréssel megtett útvonal legyen feltöltve.
Mit kellene máshogy csinálnom? -
B. Tamas
aktív tag
válasz Hínár929 #260 üzenetére
Több darabban feltöltve tudod megoldani, mivel egy track egy összefüggő vonal kell hogy legyen legjobb tudomásom szerint. Szóval ezeket a kompos, vonatos részeket egy egyenes vonallal mindenképp össze fogja kötni ha egy nyomvonalon belül vannak.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
B. Tamas
aktív tag
Hamarosan új és hasznos kényelmi funkció érkezik, mégpedig a saját pontok és nyomvonalak szinkronizálása a felhőbe. A teszterek már próbálgatják, reméljük hamarosan megkapjuk.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
Hínár929
tag
válasz B. Tamas #261 üzenetére
Sziasztok,
Az az érdekes, hogy a Locus-ban a nem mért szakaszokat nem jelzi ki, de ha feltöltöm a gpx-t akkor ott már kipótolja és ott az egyenes vonal.
Ne mindegy, ez vanHollyBoni,
Ha a Locusból töltöm fel a Strava-ra akkor sajnos beleszámolja a pause szakaszokat.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
-
B. Tamas
aktív tag
Ezt konkrétan a Facebook oldalukra tették ki, még a honlapon sincs. Amúgy nem nagyon szokták előre elsütni az újdonságokat.
-
Andreas2
tag
Itt írnak egy bekezdést róla:
https://www.locusmap.eu/news-release-3-49-0/Amit én érdekesnek találtam az az útvonaltervezőben a körtúra tervezés. Megadsz egy távolságot, egy irányt és generál egy körtúrát.
Az első bejegyzésben találsz linket az aktuális beta verzió letöltéséhez. A Locus Free helyére települ, tehát ha megvetted a Locus Pro-t, megférnek egymás mellett.
[link] -
felhasználóx
tag
Sziasztok! nem régóta használom a pro-t elsősorban a szintek tervezése miatt vettem meg, a tuhu classic-ot használom rajta, útvonal tervezés, navigáció, és rögzítés miatt, egyébként tök sügér vagyok hozzá. Láma kérdés, de tudok GPS koordinátákra keresni? felül a nagyító ikonhoz beírva nem ad találatot. Mit rontok el? mit kell hozzá letölteni, hogy beírt szélességi és hosszúsági koordináták alapján keresse meg a pontot? Köszi!
-
Ablakos
őstag
válasz felhasználóx #274 üzenetére
Szerintem alapból ki van kapcsolva a koordináta keresés. A keresés (nagyító) / katt a locationre. Ott van kikapcsolva a koord. Felül ceruza ikon katt és lehet kapcsolni többféle opciót.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz felhasználóx #274 üzenetére
Csak egy gondolat. Én is sokáig használtam a tuhu térképet, de átálltam erre: [link]
Sokkal jobban szeretem. Ugyanúgy mutat minden turistautat, de jobb minőségű, több dolog van rajta, illetve az egész MO térkép ~85mb. -
Coreline
friss újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni...Eddig még sosem tapasztaltam a következőket, így biztosan elállítottam valamit: importálás után kb 3 méterenként útpontokat tesz be. Rögzítéskor semmi probléma, de ha bármilyen más gpx fájlt töltök be, akkor telerakja pontokkal. Nagyon lassítja a programot és számomra nincs haszna. Hogyan tudnám ezt a problémát megszüntetni? Köszönöm előre is a segítséget! -
-
Ch4os
aktív tag
válasz HollyBoni #277 üzenetére
Én is ezt használom és néha az OpenAndroMaps-t.
Nézzétek meg a Map Style-ok alatt van több lehetőség. -
felhasználóx
tag
-
HollyBoni
veterán
válasz felhasználóx #284 üzenetére
-
HollyBoni
veterán
válasz felhasználóx #286 üzenetére
Igen elvileg így, bár nálam picit mások a színek, de lehet a domborzat hiánya miatt.
Mivel ez egy teljes offline Magyarország térkép amit külön letöltöttél természetesen az online térképek között nem fog megjelenni.[ Szerkesztve ]
-
Razor99
újonc
Sziasztok! Nem működik az útvonaltervezésem már egy ideje mi lehet a gond? (Működtetése: Off Line állapotban , a műholdak elérhetőek, láthatóak) szóval állandóan csak homokorázik és egyfolytában keres az induló pontokat és érkezést ki lehet választani de nem tervez és nem helyezi rá az útvonalakra csak légvonalban marad. Tudnátok segíteni? Thx!
[ Szerkesztve ]
-
Razor99
újonc
Persze eddig működött vele
-
pczinder
tag
Szervusztok! Régi Locus felhasználó vagyok (kíváncsiságból megnéztem: 2011-ben vettem meg a Pro verziót). Ezer appot próbáltam már ki, de ez a kedvencem. Örülök, hogy rábukkantam erre a fórumra, végig is olvastam az eddigi bejegyzéseket.
Két kérdésem lenne, amiben talán tudtok segíteni.
Én ezzel geoládázok régóta. Egyetlen gondom van vele, mégpedig, hogy az online (helyszíni) logolást a geocaching.com felületére irányítja, márpedig engem alapvetően a geocaching.hu-s ládák érdekelnek, ahol egészen más a találat regisztrációja. Tudta ezt a lehetőséget magyarítani valaki?
Másik: zavar, hogy a vektoros térképeken a települések elnevezése gyakran ugyanolyan méretű, mint a többi helyadaté, sőt egyes nagyításoknál meg sem jelenik. Ha a betűméretet növelem, akkor viszont sok mindené növekszik vele együtt (pl. szintvonal magasságadata). Hogy lehetne jobban láthatóvá tenni a faluneveket?
Ezzel együtt is maximálisan ajánlom a Locust mindenkinek. -
B. Tamas
aktív tag
válasz pczinder #292 üzenetére
Szia, sajnos a geocaching.hu-val eléggé hadilábon áll (mondjuk a com-mal is ha nem vagy előfizető), én úgy csinálom, hogy kiexportálom a még nem talált ládákat időnként és beimportálom pontként. Van magyar fejlesztésű plugin, ami beépül a Locusba, de nekem nem tetszett, elég sete-suta megoldás.
Feliratokat térképen pedig tudtommal neml lehet külön méretezni, egyben kezeli, de majd kijavít aki biztosan máshogy tudja.Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
pczinder
tag
Mindkettőtöknek köszönöm a választ.
-
kalif
csendes tag
Sziasztok ! A Pro verzió szokott akcióban lenni ? Valahol olvastam, hogy évente félévente pár napig fél áron van, de én nem nagyon láttam. Nyilván minden nap nem nézegetem, van lehetőség arra, hogy ,ha egy app akciós akkor értesítést küld a Goggle Play ? Én nem nagyon találtam, max., hogy kívánságlistára teszem, de szerintem az nem értesít. Köszönöm.
-
Ch4os
aktív tag
Két módon is figyelheted egy alkalmazás árát:
1. Google Play-ből letöltesz egy pont erre alkalmas alkalmazás-ár-figyelőt. Pl: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.tsapps.appsales
2. Figyeled a saját honlapjukat egy honlap figyelővel:
Amit figyelsz: https://www.locusmap.eu/download/
Amivel figyeled: https://visualping.io/ -
Razor99
újonc
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. A locus pro verzió tudja azt amikor az élő nyomkovetést megosztom akkor ne csak az aktuális helyzeti pontomat mutassa hanem a megtett távot vagy az aktuális nyomvonalat a meghívott fél számára? Ha igen hogyan kell ezt beállítani? Köszi a választ!
-
B. Tamas
aktív tag
Tudtommal csak 10 percre visszamenőleg lehet visszanézni a helyzeted, hosszabban nem tárolja, valamint a privát csoport létrehozása külön fizetős opció (még ha a Locus Pro meg is van vásárolva).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen autót vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Diablo IV
- Windows 11
- 3D nyomtatás
- Bluetooth dongle-k PC / PS4 mellé
- Óra topik
- További aktív témák...
- LG UltraFine 27MD5KL-B Monitor 5K. 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
- Újszerű Sonos Ray fehér színben
- Dell Latitude 7390 2in1, 13,3" FULL HD Touch, I5-8250U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, G
- Retró Geforce kártyák
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest