Hirdetés
-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ch4os
aktív tag
Én is sokáig tanultam és csodálkoztam, hogy miket tud.
Talán a Műszerfal / Műszerfal Szerkesztő volt a csúcs.
Ez kb. annyi, hogy a térkép elé külön rétegként rá tudsz tenni infókat arra. Aktuális, átlag sebesség, megtett, hátralévő táv, magasság, emelkedés, pulzus... Ilyenek.
Valahol a csúcs ott volt, mikor grafikonon előre láttam, hogy mikor jönnek az emelkedős, lejtős részek. Persze mindezt az alap képernyőn. -
attisbácsi
csendes tag
Sziasztok, köszi ezt a fórumot, igen hasznos!
Többször próbáltam használni a Locust, de mindig stabilitási problémákba ütközök. Az app leáll. Közben látom a szuper képességeit, túrázáshoz, ládázáshoz, szóval bosszantó.
Xiaomi note 5, vagy korábban Lenovo vibe s1, volt, hasonló tünetekkel, pedig megvettem a pro-t is, hátha csak a free-nél fordul elő, de sajna nem.
Valaki találkozott már ilyennel?A másik bosszantó, hogy a ghu4locussal megjelenítem a ládákat, de eltűnnek a képernyőről. néha megint látható.
Esetleg ötlet erre?
Köszönöm előre is!3000 N200 - teccik
-
Ablakos
őstag
Persze. A locus [fórumban] vannak megosztások.
-
attisbácsi
csendes tag
Sziasztok!
Két problémám lenne: a locus hiba miatt leáll, gyakorlatilag stabilan nem megy. Emiatt megvettem a pro-t, de ugyanaz.
Xiaomi note 5, korábban Lenovo vibe s1-en ugyanez.
Szuper app, de nem tudom így biztonsággal használni. Van valakinek ötlete?
A másik: ghu4lovus-al behúzom a ládákat, meg is bannak, de néha eltűnik a térképről, néha meg megint láthatóak. Elég bosszantó terepen.
Inkább telefon specialitásra gondolnék, vajon pl samsung-al stabilan megy?
Köszönöm előre is!.3000 N200 - teccik
-
attisbácsi
csendes tag
Elnézést a dupla hozzászólásért, nem jelenítettem meg a korábbit, csak most.
3000 N200 - teccik
-
Ablakos
őstag
válasz attisbácsi #109 üzenetére
A logra egy [lehetőség].
-
Ch4os
aktív tag
válasz attisbácsi #109 üzenetére
Mi a kapott hiba pontosan?
A hiba hogyan reprodukálható?
Alap rendszeren is előjön? (Tehát nincs benne egyedi, saját konfiguráció. Pl: Nincs Ghu4Locus addon)
Az app majd a rendszer újra telepítése után is előjön?
Ha a háttérbe kerül az app. és egy idő után leáll, akkor azt az Android lövi ki. Így ez megelőzhető: Beállítások / Egyéb / Locus Map futtatása szolgáltatásként.Hányas verziójú ghu4locus-t használod?
Ha Ghu4Locus V1.0.2 vagy a fölötti akkor a régi verziót törölni kellene mert a régivel akadhat együtt.
Hány láda látható a képen mikor megjelenik/eltűnik? Nem lehet hogy túl sok a rendszernek.Gyanítom hogy addon vagy a tel. memória hiba lehet.
-
Ablakos
őstag
válasz attisbácsi #113 üzenetére
Innen már gyerekjáték a megoldás
-
G@ben
addikt
Terveztem egy útvonalat a Locus útvonaltervezőjével, el is mentettem, aztán gondoltam kipróbálom, elindítom, de a Navigálás gomb szürke, nem aktív. Hogyan tudom a tervezett útvonalat elindítani? Most nem az útvonal startpontjánál vagyok, nem tudom, ez gondot okoz-e.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Ferenc0071
friss újonc
Sziasztok!
Három napja barátkozok a free verzióval. Valóban nagyon jó és hasznos program. NyIlván sok kérdésem lesz majd a használat során, és tapasztalatom amit megoszthatok, de elsőre egy dolog van amivel nem tudok megbírkózni. Nem tudom forgatni a térképet. Avagy nem is lehet? Az eddig használt alkalmazások esetében, volt lehetőség arra, hogy a térképet mindig az aktuális haladási iránynak megfelelően, vagy éppen egyéb meggondolásból tetszőlegesen forgatni lehessen.
Van megoldás? -
Ablakos
őstag
Hasonló kérdést fogalmaztam nem régen.
Csak egy fix mód lézetik (a térkép északra mutat) és egy térkép forgatás. (nem tudom hogy működik, talán a navi iránya és a compass-ból kombinál) (Rotate map beállítás)
Legutóbb kipróbáltam és működik a forgatás menet közben. Tehát a képernyő felső irányába mutat a navigáció aktuális szakasza.
Álló helyzetben össze-vissza[ Szerkesztve ]
-
Gy. Milán
újonc
Megveszem a PRO-t, úgy döntöttem. Köszi ezt a fórumot!
-
Gy. Milán
újonc
A piros és sárga vektoros vonalak, azok mik? A telefon forgatásával változnak. Előre is köszi!
-
Casperni
friss újonc
Sziasztok! Valaki legyen szíves nekem elmagyarázni, hogy a BRouter-ben mit jelentenek ezek a profilok:
Trekking FCR
Trekking LCR
Trakking FastOlvastam angolul ezeknek a jelentését, de olyan hülyén van megfogalmazva, hogy nem értem. Az FCR az, ha minden igaz, akkor a bicikliutat részesíti előnyben nagy távolságon. LCR-nél azt írja, hogy - Nagy távolságra. Akkor az főleg főúton halad? A FAST azt írja, hogy: Trekking profil, közepesen nagy hangsúlyt fektetve a főutakra, sértetlen a nem burkolt utakra, a Trekking és a FastBike között... Na ebből semmit se értek. Előre is köszönöm a segítséget.
-
B. Tamas
aktív tag
Ha már hónapokkal ezelőtt létrehoztam ezt a topicot tegnap megkértem (és megkaptam) a Topikgazda címet, így hamarosan elkezdek egy igen részletes, nem is igazán összefoglalót hanem inkább egy magyar kézikönyvet összeállítani az egészen kezdő dolgoktól a professzionális felhasználásig. Mivel egy elég összetett programról beszélünk, ami többet tud, mintsem bármelyik felhasználója számítok majd némi segítségre ha elakadnék. A tematika nagyjából az eredeti (angol) hivatalos leírást fogja követni sok-sok képpel, példával. ez a terv, meglátom mi sül ki belőle.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
B. Tamas
aktív tag
Igyekszem. A héten befejezek egy másik projektet és elkezdem egészen Ádám és Évától...
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
B. Tamas
aktív tag
válasz Gy. Milán #125 üzenetére
Ilyennel én még sosem találkoztam, kíváncsian várom én is a megoldást. Hasonló akkor van, ha nem GPS kezdőpozícióról indulsz, akkor légvonalban mutat egy hasonló dolgot a track kiindulópontjáig.
-
Ch4os
aktív tag
válasz Gy. Milán #125 üzenetére
Piros: Az előző pár gps koordinátád alapján mutat előre. Tehát a mozgásod irányát mutatja.
Sárga: A teló szenzorai által mondott irányt mutatja. Tehát a telefon tájolásának irányába mutat.Itt tudod be/ki kapcsolni őket: Beállítások / Térképek / Kiegészítő grafikák / Útirány vonal (piros) és Haladási irányt mutató vonal (sárga)
-
Ch4os
aktív tag
válasz Casperni #123 üzenetére
Trekking-FCR = Follow-CycleRoute - Trekking profile sticking to cycleroutes, more preferring long distance cycleroutes
Trekking-LCR = Long distance CycleRoutes
Trekking-Fast = Trekking profile with moderate focus on mainroads, penalizing unpaved roads.Magyarabbul:
FCR és LCR nagyjából ugyan az. Mindkettő ragaszkodik a keróút használatához, de az LCR jobban.
A Fast pedig keróút, vagy fűút, de semmiképp nem burkolatlan út.Linkeltem a 3 profil paraméterbeállításait.
-
Ch4os
aktív tag
válasz Ferenc0071 #118 üzenetére
Wiki - a 10. gomb az.
Tetszőlegesen tudtommal nem lehet forgatni, de lehet állandóan Észak felül és lehet a haladás irányába mutató. Utóbbi két állapotban lehet, ha tervezett úton haladsz, vagy tervezés nélkül állítod be az auto forgatást. Előbbi estében nem, viszont a 2 esetben kicsit remeg/forog az elején a térkép, mert míg el nem indulsz, addig-ameddig nem igazán tudja az app merre van a haladási irány. -
Ch4os
aktív tag
válasz attisbácsi #113 üzenetére
Meg kellene nézni a korábban írt loggolásra, hogy mit ír részleteiben.
Látom csak az első kérdésig jutottál. Volt ott több is. -
Ablakos
őstag
Van egy fura localizációs bug.
Most megint előjött. Indulás után most minden magyar nyelven van kivéve a Beállítások menüpont alatti menüszerkezet.
Ha visszaállítom angolra, a következő indulás után minden angol. Valamelyik menüpont vagy a térkép okozza még nem tudtam megfejteni.[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
A telefon GPS-e hibázott (valószínűleg pontatlan volt, kevés műholdat látott) és azt mondta, hogy ott vagytok a Locus meg elfogadta.
Ha nagyon zavar, akkor utólagosan Locus-ban is ki tudod azt az egy pontot venni Nyomvonal szerkesztéssel.
Pluszba állítgass a Nyomvonal rögzítési profilon, hogy ezeket később elkerüld. Mekkora megtett táv mennyi idő alatt és legalább milyen GPS pontosság mellett. -
zsola32
senior tag
Ha a nyomvonal rögzítés profilján belepiszkálok a "25m 5s 50m" valtozókba, (kevesebbre veszem, látványosan pontalan lesz az út mérése. Tesztjeim szerint 9-10km-en 7-800 méterrel többet számol, az átlagsebesség is több lesz ezért mint a valós.
Mióta a gyári számokat használom, szerintem pontosan mér.
Hegyi kerékpározás/ túrázás / kajakozás profilokat alkalmazom.Ti milyen értékeket használtok?
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
köszi kipróbálom a Te értékeiddel.
(igazság szerint - ha jól néztem a dolgokat - az összes sportra egyformák a gyári értékek, jó lett volna, ha azért kaptunk volna egy Locus iránymutatást.)az megnyugtató, hogy pl. egy adott távot többször megcsinálva, egyforma távolság jön ki. (tekertem valahol 42.9 km-t, egy hét múlva is ennyi jött ki.) szerintem ha belenyúlok az értékekbe (25m 5s 50m) el fog menni a távolság.
sajnos leszedtem a bringámról a computert, jó lett volna mérni egyet párhuzamosan.
Te tesztelted más eszközzel is a Locus méréseit?
ha igen, egyszerű lenne a dolgomja, még valami, majdnem elfelejtettem, van egy beállítási lehetőség, hogy a két értékből figyelje mindkettőt, vagy csak az egyiket.... gondolom Nálad is mindkét értéket figyeli, és amelyik előbb teljesül az lesz a követési pont... nálam párhuzamosan mindkettőt figyeli, erre állítottam be.
-
Ch4os
aktív tag
Nem teszteltem más eszközzel, mondjuk nem is vagyok az a szuper pontosan kell hogy mérjek fajta.
Ha most pontosabb kellene akkor keróra vennék szenzorokat és azok mérnék. Amúgy is eléggé pontatlan pl. az emelkedés mérése is, de ez nem a Locus, hanem a telefon sensor amit visszaad érték hibája.Természetesen Távolság ÉS időnek is kell teljesülni. Csak akkor rakja le a következő pontot. Az És kapcsolat segít az olyan kiugrások ellen amit a képen is mutattál.
-
cicaslany86
aktív tag
Sziasztok! Pár hete rögzítem a nyomvonalamat Locus pro-val. ~4km-ről van szó. Az esetek nagy részében jól mér, de átlag hetente születik egy elég vad mérés. Utoljára pl +5km, 900km max sebességgel. Mi lehet az okat? Plusz utvonalakat tesz bele légvonalban. Eltavolitani sem igazan tudom, mert osszekeveri a valódival. A képen a kék meg a zöld nyomvonal fele is valós, de mindkettőnek az egyik része csak locus altal hozzáadott odavissza cikázás [kép] [kép]
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Egy GPX útvonalnál valahogy meg lehetne azt csinálni, hogy én csinálom meg az utasításokat a navigációhoz, én jelölöm be a kanyarokat, nem a Locus automatikusan? Tudom, biztos hülyeségnek meg sok munkának hangzik, csak néha elég fura dolgokat ír meg mond a Locus. Pontosabban nem a navigációt, hanem a guide-ot használom.
-
Sida103
újonc
Sziasztok!
A LocusMap Pro az útvonalakat, pontokat, beállításokat, megjegyzéseket, stb, mindent a telefonra ment vagy felhőbe?Másik kérdés a LiveTracking! Tudtok ajánlani olyan oldalt ami ingyenes és működik a Locusba?
-
HollyBoni
veterán
Próbálgattam a navigációt úgy, hogy a képernyő ki van kapcsolva, és csak a voice command-ot hallgatom. De nem működött, mert folyamatosan nem talált műholdat a Locus. Ha újraindítottam a Locus-t, vagy kikapcsoltam és bekapcsoltam a GPS-t, akkor egyből talált műholdat. Aztán lezártam a telefont, betettem a zsebembe, és 2 perc múlva megint nem talált műholdat. A Strava ment folyamatosan a háttérben, és végig működött.
Mi lehet a gond? -
kgi57
újonc
Sziasztok! Locus prot megvettem, főleg kerékpározásnál használnám útvonal tervezésre - erdőben, nem aszfalton. Kicsit idegesítő, meg számomra értelmezhetetlen is, amikor navigálás közben azt mondja, például, hogy 100 m 5 óránál. Aztán megyek tovább 2 m múlva azt mondja 70 m 8 óránál, és felsorolja az összes órát. A navigáció/haladó/parancsok gyakoriságában mindegy mit állítok, már a nincs-re állítottam, ennek ellenére mondja ezeket a zagyvaságokat. Hol kellene ezt kikapcsolni? Illetve valaki tudja mit akar ez jelenteni? Mert köze nincs az adott úthoz. Forogtam jobbra-balra, hogy ugyan mi lehet pl. 100 m-re 5 óránál, de még csak irányba sem esett. Egyébként amikor kanyarodni kell, azt jól mondja - többnyire.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
- Logitech G923
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- 0 perces GameMAX Destroyer Tempered Glass WHITE házak számlával!
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest