Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • penszel

  csendes tag

  Sziasztok
  Van egy 6db ilyen http://www.lithiumbatterycells.com/product_info.php?products_id=32 akkumulátorom.
  Gond az hogy bontott,nem tudom mikori? egy laptop aksija volt ami nem működött.
  kiszedtem az akukat és feszültséget mértem rajta meg volt a 3 volt mindegyikben,ki is próbáltam terheléssel és működtek eléggé strapabíróan.
  Vettem hozzá egy eredeti imax b6 mini töltőt amivel majd mondom töltögetem,be is élesítettem a dolgokat a töltőn,és elkezdte tölteni szépen.
  1a pert állítottam be neki töltési áramot hisz elméletileg 2500ma az aku,csak utána töltés vége felé elkezdet fórosodni az aksi (40f) pedig meg se közelítette azt a híres 2500ma pert jó ha volt 800-1200ma,a töltőm az már magától le vitte az 1 ampert 0.3- 0.2 amperre de a kapacitás még messze volt a a célig! így próbálgatta tölteni még véget nem vetettem neki. 40 fok az 40 fok!
  ebben az az érdekes hogy még elérte a töltési feszültséget,és nyomatta egy amperrel egy óráig kb addig szinte hideg volt az aksi, de amikor elért egy kritikus pontot rohamosan elkezdet melegedni a az aku pedig már 0.2-0.3 amperrel töltőt a végefelé folyamatosan.
  Ez mitől lehet? szar az aksi? ráadásul mind a 6?
  van ilyen aksijaim is (lgds318650) ezek nem melegednek töltés alatt és után se egyáltalán itt inkább kapacitás problémák vannak.

Új hozzászólás Aktív témák