Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Vikthor

  veterán

  válasz enricotoxic #12144 üzenetére

  Most. Próbáltam rövidre fogni, de nem olyan vészes sztem. Screenshotok is vannak, de nem olyan könnyű ide bebiggyeszteni, majd elküldöm neked doc-ban úgy, bár eléggé egyértelmű lett a szöveg is, kérlek benneteket lektoráljátok.

  Sziasztok!

  Ez a kis leírás azoknak készült illetve lehet hasznos, akik BitCoin-t vagy egyéb digitális pénznemet szeretnének eladni majd később „beváltani” forintba a Kraken segítségével. Első lépésnek a https://www.kraken.com/login oldalra javasolt ellátogatni és regisztrálni, érdemes létező email címet megadni, amit nap mint nap használ az ember. Maga a regisztrálás nem egy rakétatudomány, kap az ember egy emailt vissza a kraken-től, hogy konfirmálja a krakenes accountot. Ezután lépjünk be a Kraken oldalára, ahol rögtön a legfontosabb adatok elénk tárulnak. Ezek a legmagasabb, legalacsonyabb, utolsó és a súlyozott átlag értékek szerepelnek alapesetben az XBT/EUR pénznemekkel (ezt lehet változtatni egyéb főbb coinokra illetve valutára).

  A következő lépés a Kraken oldalon az a fiók verifikálása. Ezt a Get verified menü alatt tudjuk megtenni. Összesen 4 Tier létezik. Tier 0-t automatikusan megkapja az ember, miután sikeresen visszaigazolta az emailből. Tier 1-hez meg kell adni a teljes nevünket, születési dátumot, az országot ahol élünk és telefonszámot. Tier 2-höz személyit és lakcímigazolványt kell megadnunk. Tier 2 már elég magas szint ahhoz, hogy virtuális pénzünket forinttá tudjuk alakítani, bár napi szinten ez 2000$-ra van limitálva és havi szinten meg 10.000$-ra, kezdésnek nem kell több ennél, akinek meg igen, annak a Tier 3 ajánlott a már megszokott verifikálási mód szerint, csak a 3-hoz már lakcímet igazoló villany/gáz/víz számla is kell. Amint megvan a Tier 2 vagy magasabb szint lehet továbbmenni.

  A Funding fül alatt a Withdraw és az Euro (EUR) gombra kattintva megjelenik a pénzfelvét opció, ahol a SEPA-t érdemes kiválasztani és lejjebb görgetve ha még nincs bank megadva, ott lehet az „+Add account” után. Ilyenkor jól jöhet egy www.ibancalculator.com ahol az országot kiválasztva és a számlaszámot megadva kiírja neked azokat az adatokat amiket kér a Kraken, IBAN, BIC, cím stb.. Bank vagy több definiálása után lehetőség nyílik kiválasztani, hogy a Kraken balance-on lévő Eurót SEPA-n keresztül folyósítsuk. Ahhoz, hogy Euro legyen az XBT helyett, ahhoz a következőkre van szükség.

  Feltételezem aki ezeket a sorokat olvassa rendelkezik már BitCoin-QT https://bitcoin.org/en/download pénztárcával és már bányászott magának bitcoint. A már meglévő e-pénztárcánkról a Kraken oldalon generált címünkre kell küldeni BitCoin-t (ami viszonylag rövid időn belül megtörténik), ezt a Funding, Deposit, BitCoin (XBT) résznél tudjuk meg. Az egyenlegünket a Kraken oldal balance mutatóján tudjuk nyomon követni. Amint megjelent az átküldött XBT, adhatunk megbízást az eladására. Aki tőzsdézett korábban, annak egyszerűbb lesz, de ez sem rakétatudomány még… :D Trade alatt a New Order gombra kattintva a Simple nézet elegendő lesz kezdésnek. Itt rögtön két opciónk van, Buy/Sell. A Sell gombot kiválasztva a Kraken egyenlegünkön lévő XBT-t tudjuk áruba bocsájtani, automatikusan beírja az jelenlegi EUR értékét, de a ha megnézzük mi az aktuális Low értéke és az alá lőjjük, akkor azonnal eladódik és megjelenik az Euró összege az XBT-nek a Kraken egyenlegen. Innentől fogva már ismerős terep lehet a Funding->Withdraw->Euro->SEPA és a már korábban megadott bankszámlánk. Jelenleg az utalás díja 0,09 € (28 HUF). Ezután arról kapunk információt, hogy a folyósítás teljesítés alatt van (in progress státuszt kap). Másnap meg jön az SMS a mobilodra – feltéve ha van SMS számlaőr szolgáltatásod – hogy x összeggel lettél beljebb.

  Üdv,
  Vik

  ~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés