Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Plasticbomb

  őstag

  Kb ugyanazon lepeseket kell megtenni, mint sima banyaszat alatt, nem ordongosseg. Ugyanugy frekikkel, fesszel lehet jatszani, ugyanugy kell egy account, kell egy gridcoin address, raadasul megiscsak tobb az ertelme, mint a jelenlegi cryptominingnak, nem csak ugyanazt a hasht szamolja a kartya, ami egyebkent ertektelen adat csupan. Ha lenne tobb jo projekt (marmint ami egyebkent szerintem erdekes, a legtobb megiscsak ertelmes), akkor megtutibb lenne, de most sem rossz. Sajnos vannak olyan projektek, amik pl csak nvidia kartyakat hasznalnak (CUDA alapokon megy a projekt), es van, ami csak AMD-s, de a legtobb openCLes, igy van koztuk nem egy, ami meg az IGP-t is hasznalja, szal meg tobbet tudsz kihozni a gepbol. Egyetlen komolyabb elteres, hogy tobb procierot igenyelnek egyes projekt applikaciok, hogy etessek a GPU-t. A legtobb nem igenyel sokat, de akad 1-2. Hja, es nem art odafigyelni, hogy a boinc felkonfiguralasanal grcpoolon is, es boincban is kapcsoljatok ki a proci feladatok igenyleset. De adjatok 75% vagy tobb processzor idot a szamitasoknak. Illetve az elore lekert feladat mennyiseget is talaljatok ki, mert vannak olyan projektek, amik elegge a hataron mozognak, mikor kikuldik a feladatokat, es, ha nem allandoan megy a gep, abbol akadhat olyan, hogy a gep nem kezd el adott feladatokat, amik a feladat abortjahoz vezet, ergo error lesz a vege (en jelenleg 0.1 napnyi beallitassal tolom, ezt ki is tudom varni, ha valamire akarom majd hasznalni a gepet, illetve nem gond, hogy tobb oprendszerben tevekenykedem a gepen, mert max keves feladatnak van eselye elveszni). Es a tuning is erdekes. Ne huzzatok tul semmit, lehet finomhangolni, meg egy picit huzni, de inkabb maradjon 100% stabil minden feladatat alatt a GPU/VRAM, minthogy kicsivel tobbert egz halom hibat dobaljon a projekt szerver a feladatok validalasakor.

  Egyebkent, ha nem tetszik valamiert a GRIDCOIN, akkor van meg par hasonlo, pl FOLDINGCOIN. PL LinusTechTips/ek ebben vannak benne nagyobb mennyisegben. Viszont ez 1 cent/coin, a GRID meg 5 cent/coin.

  HJa, es ido kell neki, hogy nagyjabol kialakuljon, megis mennyit fog hozni / nap, mondjuk 1 het kb. Es itt erdemes egy egy projektre raalni nagyon, taktikai miningnak hivjak azt hiszem, hogy mivel tudod elerni a legnegyobb magnitudot, az alapjan szamolja, hogy mennyi coint oszt a rendszer ki neked az x mennyisegbol. Itt magat a COINt nem banyaszod, marmint grcpoolon, hanem a pool banyassza es osztja szet (kb hasonloan megy mint egy POS rendszer, marmint maga a coin, minel tobb van benn valakinek, annal nagyobb mennyiseget kap vissza, stb.).

  Csak par projekt, aminek erdemes nekiallni. Ez csak, amit en tapasztaltam, es csak az en ket AMD VGAmon, plusz az IRIS Pro 6200 IGP-n: Enigma es Collatz. Ezekre fogok kifejezetten raalni most.

  [ Szerkesztve ]

  Star Citizen, Subnautica

Hozzászólok Aktív témák