-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #37173 üzenetére
anno néztem ezt is, a hűtése nem a legjobb, de most nem nagyon van választék. emlékeim szerint a RAM-ot nem hűti külön, a tuning pedig memória függvénye is, de azt nem fogod tudni, hogy milyen van rajta, amíg nálad nincs a kártya, meg kell próbálni bemákolni a Samsungot.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Dr. Romano
veterán
válasz eTrade #37173 üzenetére
Expedícióból még nem olvastam sumsum ramosat. Nekem hynixek vannak rajta (mások már találtak elpidát és micront is). A stabilitással nincs gond, hőmérséklet is oké (jelenleg 50-55 fok között) a "tempójuk halálos" na jó azért nem egy Kobra 11... inkább átlagos
A GPU ugyanúgy húzható mint a többi, a ramok meg attól függ milyen strapot állítasz be hozzájuk.
Cserébe mond meg honnan fogod venni őket
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #37182 üzenetére
ha értelmes áron tudsz szerezni, akkor jó bányászkártya az RX 570. nekem a Hynix Ramos Gigabyte Gamingek tudnak 28MHs körül, kitúrtak tegnap közel 0,02 ETH-t szerintem ez elég jó, én még 85-ért vettem őket decemberben.
a nagyobb gond az, hogy nem igazán lehet kapni RX 570-et, de ha mégis, akkor legalább 100K felett, ami már megkérdőjelezhető.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #37193 üzenetére
6db RX570, mind ugyanolyan. Januo kollégának szintén ez van, de neki Samsung RAM, az övé dualban csinál ennyit, az enyémek visszaesnek 22MHS környékére, nem éri meg.
Van még 6db MSI Gaming X 3GB, szintén Hynix, ez Equihash alatt 310Sol körül szóródik, tegnap este 10-kor kapcsoltam be, kb 14$/nap lesz a vége áramot levonva. Ezek januárban annyiba kerültek, mint az RX570 decemberben és azok jóval többet hoznak.
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #37215 üzenetére
én 1200W-os TT Toughpowert használok a túlméretezés jegyében, decemberben még 62K-ból lehetett ilyet kapni, inkább vettem nagyobbat.
750W nagyon-nagyon kicentizés, én falból mérve a 700W-ot se bírtam elérni a riggel, most inkább 800W körül eszik a komplett gép, inkább vennék 1000-es tápot.
-
Danex
addikt
750-et felejtsd el, gondolj arra is, hogy bármikor resetelődhet a driver és alapállapotba állnak a kártyák vagy esetleg véletlen megcsúszik a kezed a TDP csúszkán a rossz irányba. 5 kártyánál már mértem 780W-ot falból.
Az más kérdés, hogy bekonfigolás után lemész ilyen 600-650W környékére, de mindig a legrosszabb eshetőség +15-20%
-
Vincent-Vega
tag
Nálam 5 db 570 gaming 4g-t visz el egy 850W EVGA GQ táp,alulfeszelve,1150/2000nél. Így 29,5-öt csinálnak csak ether soloba.
A 6. kártyához már kevés a 850,mert felugrál a fesz,kikapcsolgat a rig 5 percenként,vagy rögtön ahogy nagyobb terhelést kap.Vettem egy 1000-eset a következőhöz és azok hibátlanul működnek. 6-os RX570 righez 850W nem elég,RX580-ból pedig még 5 is necces vele.[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Inkább 1000-es, ne a tápon sporolj, 24/7-ben megy majd amugyis, 6 kártyával, ráadásul közel full terhelésen.
2 kártyához mehet akár egy 600-as is, és azt is lehet h. amikor szerzel új kártyát, akkor cserélsz tápot is.
Bármennyibe is kerül én most is inkább vettem egy cm v1200 platinumot és legalább nyugodtan alszom.
Make things work
-
tisn
addikt
válasz eTrade #38042 üzenetére
koszi, azt anno modositottam, mert elaludt
de most atraktam siman teljesitmenycentrikusra, hatha az a gond (de mar kb. egy hete rendben futott a rig. tegnap mondjuk atkoltozott a gyerekszobabol a nappaliba, lehet akkor megmocorgott valami. (de meg azutan rendben ment egy ideig) -
Dr. Romano
veterán
válasz eTrade #38760 üzenetére
Gratula! Milyen órajeleket és feszkót állítottál be? Illetve a hőfokok és venti fordulat?
Yany
Mod-olás után/előtt fel kell tenni a pixel patchert aztán nincs gond. Legalábbis engem még soha nem zaklatott a W10-es aláírásokkal[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz eTrade #38807 üzenetére
Nem csak GPU van a nyákon. FET-ek, RAM-ok, és egyéb SMD alkatrészek amik azért melegebben jár(hat)nak mint a GPU, csak nincs szenzor ami ezeket mutassa.
Egyébként 50 fok alatt állnak le a ventik (nálam legalábbis tuti), 50-51 fokon még pörögnek.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #38807 üzenetére
7/24-ben, heteken, hónapokon át? miért akarsz a saját ellenséged lenni? nehéz feltekerni a ventiket minimum 60%-ra? ráadásul azon a kártyán VRAM hűtés sincs, én igyekeznék minél több levegőt odatolni.
(#38810) wolfhgb: alt+prtsc, csak az adott ablakot lövi ki, de paintben, irfanview-ben kb. 10 sec croppolni, én is úgy csinálom.
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz eTrade #38842 üzenetére
Önmagában a 70-nel még nincs gond. A gond leginkább a 70 fokos GPU mellett alig cserélődő levegő, ami a többi alkatrészre nincs kedvező hatással. 80-90 fokos GPU-ig nem szabad, hogy gond legyen, a kártyákat ilyen magas hőmérsékletre tervezik, de pl. egy játék alatt nekem az RX480 vagy 2x jobban pörög, mint bányászat alatt, pedig bánya alatt sem veszem vissza a feszkókat a desktop gépemben, mert csak alkalmilag, vagy tesztelésre szoktam bedurrantani.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #38842 üzenetére
figy, nekem teljesen mindegy, ha nyírni akarod a kártyákat minél jobban, akkor csináld. én eleve nem vettem olyan kártyát egyik gépbe sem, amin nincs rendes VRM és VRAM hűtés, plsuz meg vannak támogatva Akasa Viperekkel, amik nem halkak, de legalább tolnak át levegőt. a ventikkel az a helyzet, hogy hiába lesz halk maga szerkezet, lehet nem hallasz motorhangot, de olyan 1000-es fordulat környékén a szélzaj megjön, akármit is csinálsz, akármit is veszel. ahol teljesítmény van, ott lesz fogyasztás, a fogyasztásból hőtermelés, amit valahogy le kell hűteni.
ha valami aránylag halk megoldás kell, akkor én Nanoxia DS 140-et vennék, az 1100-as max fordulatszámút, aztán az mehet fix 12V-on.
-
Yany
addikt
válasz eTrade #38844 üzenetére
Én is köszi a pixel patcher infót (Romanonak is). Ha szabad javasolnom, egy 60%-os ventit azért adj a cuccnak. Csak a te érdekedben...
Tilos: a legnagyobb betűkkel odarakott szó kapásból hülyeség, azt a legmesszebbről kiszúrni, a többit más nem is néztem.
Közben megterveztem az Omaros rigemet 3D-ben. Nem nagy kaland, de ha beválik, közzé teszem, ha valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
fogtunder
nagyúr
válasz eTrade #38850 üzenetére
én első sorban keresnék neki valami helyet a lakásban, ahol kevésbé szavaró a zaj, ha ez egyáltalán opció bármilyen szinten, tudom, hogy nem lehet mindenhol kivitelezni. nálunk amúgy nem a zaj miatt volt a rinyálás, amíg stabilitás teszt ment a nappali melletti gardróbban, hanem hogy két nap alatt a 42nm-es nappaliban plusz 4 fok lett és szellőztetni kellett.
de nálam ez eleve ideiglenes volt és ment a garázsba, ott hűvös is van, meg senkit nem zavar a hang.(#38852) Dexar007: hiába, az inuit vér nem hazudik nyilván az emelet többi részéhez képest értettem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest