Új hozzászólás Aktív témák

  • Tenken

    őstag

    válasz Mesterlovesz #8409 üzenetére

    Szerintem nem feltétlen tragédia az asic-ok megjelenése. Egy coin hálózatának a stabilitását a nagy teljesítmény adja. BTC-t is csak akkor kezdték komolyabban venni amikor célhardverekre tevődött át. Egy olyan coin ami arra épít, hogy ilyen kezdetleges gamer eszközökkel sufni szinten lehessen fenntartani soha nem lesz sikeres...
    Ez a történet nem arról szól, hogy minél többet bányászhassunk otthon a gonosz asic-okkal szemben. Gpu mining csak a kezdet. Igyekszik mindenki jókor jó helyen lenni, és ha valamivel valahol sikerül átlépni a "kritikus tömeget", akkor az automatikusan egyre több befektetőt fog vonzani. Stb stb stb..
    Logikusan kell végig gondolni. A scrypt-es asicokkal a többszörösére fog nőni a coinok értéke a bányászat nehezedése miatt. Ez elkerülhetetlen, de egyben alapvetően jó dolog is.
    Sok értelme nincs filózni a jelenlegi helyzeten egyébként. Ha nincs időd foglalkozni vele és tutira akarsz menni, akkor ltc. Ha tudod figyelni az árfolyamokat meg a híreket akkor doge. Esetleg ha ilyen irc nerd vagy megpróbálhatsz beszivárogni szobákba, hogy naprakész legyél, de ez is orosz rulett kategória.
    Daytrade-nek sincs értelme, mert hiába van elvileg óriási volumen cryptsy-n, nem fogod tudni kihasználni ha megindul az árfolyam a lagg miatt - talán nem véletlenül..-. Másrészt még a doge több száz btc-s napi forgalma sem elég ahhoz, hogy értelme legyen elemezni, mert btc hedge-ek manipulálják.
    Middlecoin, multipool meg az összes többi csak parasztvakítás. Lehet csobogni, hogy coinwarz így, meg úgy, de ott elég 1 statot megnézni, a 14 napos produktivitást. Nem akarom lelőni, melyik lesz az első.
    Imafett-nek külön köszönöm, hogy készített middle-s táblázatot. Csak fél szemmel néztem rá kíváncsiságból és azonnal látszott, hogy semmivel sem -sőt inkább kevesebb- lett az átlaga, mintha szimplán doge-ot tolja és autosell-el eladja. Ha kivársz és egy 50-es hullám tetején értékesíted akár 50%-al több-re is kijöhetett volna a havi átlag. De ez eddig volt. Kövi hónap megint egy teljesen más felállás. 1/3-át már kibányászták, lassan beindul a spekulálás a blokk feleződésre. Nincs kizárva, hogy lesz még gödör, de egyre kevésbé lesz értelme erre várni.

    Szóval lehet próbálkozni, meg kell is, de azért mert naponta jön egy új coin nem kell naivan rögtön megváltásnak venni. Ha mindenképp valami frisset akarsz, akkor nézz utána a fejlesztőknek. Mit csináltak eddig, miben vettek részt. Kik támogatják a törekvést stb.. Nem a puszta vak véletlenen múlik, hogy melyik lesz (?)lehet(?) sikeres és melyik nem. Ha ez bonyolult és unalmas valakinek, akkor ott a kaszinó. Ad hoc bányászatnál minimális stratégiával ott is jobbak az esélyek (sokkal).

    "Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

Új hozzászólás Aktív témák