Új hozzászólás Aktív témák

  • EQMontoya

    veterán

    Nem gyari bios egyik sem.
    Polaris bios editorral meg van okositva mindketto.

    Igazabol ezzel kell kezdeni. Mert ez sokat javit az idoziteseken, viszont ezek utan (mivel szigorubbak az idozitesek) mar nem fog 2200 fole menni a kartya.
    Cserebe nem is kell. Csak ahhoz, hogy ezt belassuk, a bios cserevel kell kezdeni.

    Ha ez megvan, akkor core-t beloni 1150MHz 850mV-ra, es elkezdeni emelni a ramot.

    Ez nyilvan kartyankent valtozo, hogy meddig megy, viszont az fog feltunni hogy 31.5 MH/s folott mar 1% emeles a memoria orajelen boven nem hoz aranyos emelkedest.
    Na ez a pont, amikor mar nem memoriabol, hanem GPU-bol limites a kartya 1150-es orajelen.

    Itt ki lehet szedni belole meg egy kicsit, mert innentol a memoria savszelessege megvan, tehat ha adott feszen sikerul emelni kicsit a gpu orajelen, akkor jo lesz.

    Lehetne itt tovabb menni, csak nem erdemes, mert abban a pillanatban, hogy a gpu feszhez hozzanyulunk, jonni fognak az extra 10 wattok, mondjuk 1 MH/s-ert cserebe.

    Tehat ha valakinek ingyen van az aram, uccu neki, 900mV fole a feszt es 1200MHz fole az orajelet, valoszinuleg ki fog jonni belole a 34MH/s is.
    Oke, csak +20W fogyasztasbol nyerni +2 MH/s-et nem eri meg.

    Szoval az optimum szerintem ott van, amikor van eleg memoria savszel az 1150(+) orajelhez. Ez viszont csak moddolt biossal jon ki belole.

    k1raly: de, az egesz gep eszik 250W korul, amiben mar benne van a cpu, tap, egy csomo venti, stb. Ez nem egy takarekos platformra epult, tervezek majd valtani tisztesseges rigre.

    [ Szerkesztve ]

    Same rules apply!

Új hozzászólás Aktív témák