Új hozzászólás Aktív témák

  • Mesterlovesz

    aktív tag

    Sziasztok, kezdő bányász vagyok, 2 kártyával bányászok, de ahogy látom ezzel igazán nem fogok semmire menni, nem is ezért írok most.

    Nem tudom, hogy megválaszolta-e valaki nektek az adózós kérdését. Én nem hiszem, hogy egy tapasztaltabb könyvelőnek gondot okozna a crypto pénz leadózása. A crypto pénz bányászat mint olyan nem minősül munkának, mivel nem te csinálod, nincs munkahelyed hozzá, stb. Ezért ebben az esetben a kibányászott pénz eladása a mérvadó, ezt pedig egyszerűen tőzsdei nyereségként kell elszámolni, 16%-os adóval. Lehet, hogy ezt soknak tartjátok, de szerintem az egyik legbecsületesebb adófajta ez.

    Más. Bányászat. Lehet, hogy én nem számolok jól, DE: Ha vesztek 10 db 280X-et, mondjuk újonnan a legolcsóbb helyen kb. 46ezer/db vagyis 460ezer Ft. Ezzel bányászol mondjuk legjobb esetben, az új coinok azonnali bányászatával és BTC-re váltásával havi 100 Eurót? Hmm.

    Ha 460ezrem lenne, akkor inkább BTC-t vennék majd a fele BTC-t valamelyik váltónál beváltanám arra a Coinra ami tetszik vagy után olvasnék, hogy melyik a legmegbízhatóbb, vagy kockáztatva venném akár több milliós nagyságrendben 0,0000001 BTC-ért darabjukat az új coinoknak.

    A jelenlegi trend az, hogy minden a BTC körül forog, BTC-ért tudsz csak más coint venni, szóval aki nem bányászik (márpedig nem mindenki akar vagy tud) az veszi a coinokat, ezért a BTC ára folyamatosan elmelkedni fog, véleményem szerint februárra 1500$ körül lesz. Ha most veszel 200 ezerért BTC-t és februárba eladod dupla áron akkor ez jövedelmezőbb vagy a februárig elért 31ezer forintos nyereség 460ezer befektetéssel???

    De senkit sem akarok megbántani, csak számolgattam kicsit és nekem ez jött ki...

    Boldog Új Évet Minden Kedves Bányásznak! 8)

    [ Szerkesztve ]

    2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

Új hozzászólás Aktív témák