Új hozzászólás Aktív témák

  • ff-thomas

    aktív tag

    válasz TomiTheHero #50817 üzenetére

    A célhardver helyett a GPU alapú bányászattal sokkal többet tanultok és tapasztaltok, pláne ha IT vonalon dolgoztok, akkor ez sokkal érdekesebb tanulási folyamat lesz számotokra.

    Ha a múltat nézzük, akkor soha nem volt olyan időszak, amikor jobban megérte bányászni, mint coint venni. A lehető legjobb időben szálltam be 2016 végén, de ugyanúgy tört részét termeltem a bányával, mint amit kerestem volna, ha a hardver helyett coint veszek és tartom. Lásd: ETH, vagy BTC, hányszorosára szaladtak az árfolyamok 2016 őszétől 2017 decemberéig? De én annó azért kezdtem a bányászatot, mert senki nem ismeri a jövőt, hogy mikor-merre másznak az árfolyamok, viszont kisebb kockázatot láttam a bányászatban, mert a bánya akkor is termel(het) hasznot, ha az árfolyam stagnál, vagy csökken, ráadásul imádok gépeket építeni, optimalizálni, szeretem látni, ahogy működnek, dolgoznak, termelnek. Ezzel szemben coint venni és tartani dögunalom, kereskedni vele, pláne daytrade-elni.. na az túl stresszes és arra alkalmatlan vagyok.

    Ja és még 1 érv a GPU bányászat mellett: a bányagép alkatrészeit meg tudja venni az IT cégetek és az üzemeltetés költségeit is elszámolhatjátok. Nyilván a megtermelt coin-ok átváltásakor/kivételekor ugyanúgy adózni kell, mint bármilyen más tevékenység után, amit a cégben végeztek, de még mindig sokkal jobb, mint privát működtetni egy bányát.

    És az utolsó: bár én jelenleg csak nem működtetek bányát, mert lassan 1 éve már, hogy mínuszba ment át a mérleg (több volt az áramköltség, mint amennyit termeltek a gépek), DE !! ha most ismerkednék a témával, akkor biztosan nem érdekelne, hogy pillanatnyilag hasznot termel vagy sem, mert tanulásról és tapasztalatszerzésről van szó. És a tudás-tapasztalat értékesebb, mint ülni a babérokon és várni, hogy majd feljebb megy az árfolyam, ráadásul nem a világ vagyonát kell beletenni hardverbe, kockázat szinte 0, mert 3 hónap után eladhatóak a kártyák minimális buktával. Vagy ki tudja.. lehet, hogy újra fellendül a bányászat addigra, viszont ti már felkészültek lesztek és nem akkor kapkodtok majd, hogy mit-hogyan-mivel-stb.

    Hajrá!

    [ Szerkesztve ]

    find a way or make one..

Új hozzászólás Aktív témák