Új hozzászólás Aktív témák

  • V911

    junior tag

    válasz Danex #46084 üzenetére

    Szobánként 2000 Watt a fűtés 24 órában. Ez egy alap becsült érték ezen nem nagyon lehet vitázni. max. azon hogy mennyivel több vagy kevesebb ha kint 10 vagy -20 fok van. 300 watt soha sem lesz elég.

    Amit korábban irtatok, hogy a 10%-on felüli 90%-ot vissza kell termelni, ott sántít, hogy még így is kevesebb lesz a havidíj, mintha nem lenne napelem s a villanyszámlát fizetnénk. Szóval akkor is fizetni kell ha nincs napelem, csak akkor többet.
    Itt nem az ingyen áram a téma hanem a kevesebbe kerülő áram, ami így több hasznot hoz.

    A vízhűtés jó csak sokkal jelentősebben megdobja a költségeket mint a hangszigetelés, amire viszont amúgy is szükség van - hőszigetelésként - ha messziről jön a meleg levegő. Attól hogy hosszabb csőszakasz van jelentősen nem fog csökkenni a hőszállítás a hosszú szigetelt hőszakasz viszont nagyon sok hangot elnyel, főleg ha több ponton meg is van a cső törve. Ez a rendszer ellenben meg is oldja a nyári hőtermelés kérdését, nyáron egyszerűen csak a szabadba kell kivezetni a hőt, már ha nincsen úszómedence.

    Az utána nézésnek pedig...
    Én megint azt hinném, hogy a fórumozás nem arról szól, hogy mindenki ugyanannak utána néz, hanem inkább arról, hogy mindenki másnak néz utána s aztán információt cserélnek. Persze lehet, hogy ebben is tévedek, új vagyok még, nem tudom, hogy itt hogy mennek a dolgok. Ezek szerint így...

Új hozzászólás Aktív témák