Új hozzászólás Aktív témák

  • V911

    junior tag

    válasz Danex #46069 üzenetére

    Szerintem sokkal több értelme van az építő vitának mint az információcsere nélküli kioktatásnak. De új vagyok s nem sokat számít a véleményem, ezt belátom.
    Viszont bízom benne hogy az nem okoz gondot, ha leírom a véleményemet, akkor is ha nem azonos az itteni régiekkel.
    Ha igen akkor elnézést kérek s a jövőben másokkal beszélem majd meg, már ha találok olyant akivel ez egyáltalán lehetséges. Hogy ez miért kétséges azt a harmadik pontban írom le.

    1. Ha az egy év megtérülés sok akkor kíváncsian várom, mi az a hardver az aminél rövidebb. Eddig azt olvastam a kriptovalutáról, hogy 1-2 év a megtérülés, s ez alapján amit mondtál még jó is, hisz az alján van a sávnak. Ha viszont van jobb megtérülése akkor matekozni se érdemesebb vele hanem érdemesebb fórumon beszélgetni arról, hogy egyáltalán melyik hardvert érdemes számításba venni.

    2. a hangot a szigetelés tompítja amire szükség is lehet ha fűtetlen helységben van a hardver. Igen pénzbe kerül, mint minden, maga a hardver is és az áram is. Csakhogy töredéke, kb. 10%-al későbbi megtérülés esetén megfelelő lesz a hang, ellenben némi anyagi biztosítékot ad. Ha ez a 10% probléma lenne akkor maga a hardver s a villany is probléma lenne.

    3. Ha 10%-os előleg utáni kamatmentes hitelre vesszük a napelemet akkor a megtérülés kérdését át kell értékelni. Oké hogy a 10%-nak is meg kell térülnie és elvileg jobb megtérülés ha napelem helyett annyival több hardvert veszünk, csakhogy a kockázat is jóval magasabb és akkor még a normál villanyszámlát is fizetni kell ha teljesen elvetjük a napelemet. Ha pedig csak az alapháztartáshoz használjuk akkor néhány plusz tábla az egészhez képest minimális pluszköltség mert nem a napelem az igazán drága, hanem a vezérlése. Szóval ez a kérdés mindenképpen egy komolyabb felmérést igényel, s nem nagyon van kivel megtárgyalni mert a kriptovalutások is fannok s minden mást hülyeségnek tartanak és a napelemesek is fannok s ők meg a kriptovalutát és annak bányászását tartják hülyeségnek, minden mással együtt kivéve a hőszivattyút, de ez már kereskedelmi érdek náluk, nem tiszta vélemény. Mivel ezeknek az embereknek a többsége érzelmi vagy anyagi érdek alapon alkot véleményt a területén kívüleső témákról, nem pedig tájékozódás alapján, a párbeszéd nem csak kioktatásokba fut bele mint itt gyakran a belső témákban, hanem gyakran végleg meg is reked.

Új hozzászólás Aktív témák