Új hozzászólás Aktív témák

  • Iginotus

    őstag

    válasz Mexildos #45403 üzenetére

    Privátban is válaszoltam, de hasznosnak ítéltem hátha van itt még több kezdő is.

    1- Játék alatt teljesen másképp terhelődnek a kártyák mint bányászat alatt. Sőt linux bányászat és Windows-os bányászat alatt is teljesen másként (a windows kevesebbet fogyaszt.) Számít az is hogy DUAL mining tehát két algodirmust is futat a 1 kártya vagy csak single. Általában és jelenleg ETH-t futtatnak 580 as kártyán. Ez memória intenziv tehát a CORE (vga processzor) órajelét csökentik és alulfeszelik. Ugyanakkor a memória órajelét és frekvenciáját megemelik. Így 110 W/kártyáig windows alatt le lehet vinni a maximális fogyasztás, úgy hogy még szépen 28-29 MH/s-el bányásszon a kártya.
    Ezért lehet egy 6 os rig 790W os fogyasztással.

    2- Nem a konnektor számít. Na jó nem egészen, egy konnektorra nem tudsz végtelen kártyát rádugni. A szerver termekben sem teszik ezt, hanem 2-3-4-5 gépenként külön konnektor van.
    Amire te vagy kíváncsi az, szerintem az lesz, hogy egy háztartásban mennyi gépet lehet maximum üzemeltetni. a válaszom keveset. :) Ha anyuci süt megy a mikró és pörög a mosogató és a mosógép is akkor biza egy 6 os rig, ha jók a vezetékek és esetleg külön körön van (mint nálam) akkor mehet egy 12-14 es is. Magyarázat. Háztartásban 16 Amperes biztosíték van. Maximum háztartásban 32 amperes lehet ezt külön kérésre E-ON ingyenesen cseréli ha csak 16 Amperes van. Feljebb nem csak ha IPARI áram kell ipari felhasználás céghelyre és nem lakossági áron!!!
    Egy 6 os rig 790W on kb 4 ampert eszik.Tehát elméletben 4 et tudnál üzemeltetni egy üres lakásban normál biztosítékkal. Ha már megy a tv van még egy asztali géped mosnak és főzőlap is megy akkor ez a szám csökken.

    3- ipari konnektor tudtommal nincs. Sima konnektor 1 db ha huzamosabb ideig veszel ki belőle 32 ampert gyanús hogy megolvad :D
    10-16 ampert bír huzamosabb ideig szerintem egy házban lévő fali konnektor ami alumínium vezetékes. (inkább csak 10...)
    32 kártyánál a fenti analógia szerint 2-3 külön biztosítékra és 2-3 külön konnektorra lesz szükséged.

    4- jelenleg ha olcsón akarod megúszni AMD-t 470-480-570-580 ETH bányászat most nagyon megy.
    Ha van sok pénzed akkor meg 1080 TI kevesebb fogyasztás erősebb kártya stbstb.
    Gazdaságosabb olyan szempontból, hogy arányaiban kevesebbet fogyaszt de több ETH-t termel. Viszont drágább megvenni. Célhardverekkel ne számoljunk egyenlőre azt senki (csak benfentesek) tudják megmondani, hogy jön-e célhardver ha jön akkor mi lesz a VGA-val lesz-e algodritmus váltás stbstb. Ez nagyon összetett és bonyolult kérdés. Nem lehet vele számolni. Kockázatként benne van mint minden üzletben. DE AMD-vel és NVIDIA-val is lehet mást bányászni, tehát nem áll meg az élet egy algoritmusnál, vagy egy coinnál van sok másik és mindig lesz alternatíva... Legalábbis többségünk ebben bízik.

    5- van újonnan is.Igaz az sem dobozos és garanciás termék. És én megbízok bennük. Most néztem valaki ilyen tápra épített egy több mint 100 db riges bányász farmot, szóval annyira nem lehet rossz!

    [ Szerkesztve ]

    Plug and Pray... :)

Új hozzászólás Aktív témák