Új hozzászólás Aktív témák

  • cuko

    aktív tag

    válasz westlake #28614 üzenetére

    3(/6)db-ig a riser a plusz költség csak (esetleg a tápcsere, ha nincs rajta elég csati), utána viszont a komplett gép alá. :)
    Régebben nagyon drága 570/580 árakkal az egy "nagy" righez képest jobban megérhette 2db 560-as "kicsi" rig, de ahogy lassan visszább szállnak az árak, már nem igaz ez, szerintem.

    @aleister: szerintem egyszerűbb almát almával összehasonlítani és egy kalkulátoron/coinra megnézni a bevételt (/profitot), szerintem az 1060-nal is jobban megéri ETH-t túrni még mindig.

    Jó esetben egy RX 570 / GTX 1060 6GB hoz 25MH/s-t mondjuk, 2db RX 560 meg 28MH/s-t (1db nem-Hynix GTX 1060 3GB pedig 22MH/s, 2db 1050Ti meg legyen mondjuk 29MH/s, ha több opcióval akarsz számolni).

    Beszerzési árak:?
    Fenntartási költség: ? (ha releváns)
    Egyéb költség: ? (van egyáltalán?)

    Ezek alapján ki tudod számolni, hogy melyik éri meg a legjobban.

    Amivel nem számolsz: amortizáció (ha jobban meg kell hajtani a kis kártyákat, hogy tudják a teljesítményt, gyorsabban tönkremehet), resale value (kis kártyákat nehezebb lesz eladni? vagy pont könnyebb, mint ha bányász-570/580 dömping lesz a piacon? esetleg neked teljesen mindegy, mert továbbviszed másik gépbe?), tartósság (3GB lassan kevés lesz ETH-hoz), bővíthetőség (ha rájössz 2 hét múlva, hogy beleraknál még pénzt, akkor mekkora bővítési potenciál van benne?), beszerezhetőség (kaphatók-e valójában azokon az árakon, amiken számolsz), garancia (ha van különbség a kiszemelt kártyák között és nem ugyanannyi mindre), stb.
    Válaszd ki, ami neked fontos és így már biztos ki tudod számolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák