Új hozzászólás Aktív témák

  • cuko

    aktív tag

    válasz aleister #28597 üzenetére

    Mármint merre indultál ki abból a cikkből?
    "Radeon RX 560 Pulse Mining 4GB"
    Ez a mining kari kicsit többet tud, cserébe drágább is, ahogy nézem nehezebben beszerezhető, valamint a resale value-ja a sima 560-asok alatt lesz (plusz egyventis hűtés nem tudom, mennyire jól megoldott a Pulse-nál). :F
    De ha találtál olyat, aki 50W-on tud nem tudom, mennyit, vagy visz simán 15MH/s fölött, akkor miért nem oda linkelsz?

    Szerintem is <15MH/s a reális, 14-15MH/s húzva (volt Asus STRIX 560-as rigem, tovább is adtam rajta, mert felfelé váltottunk 1060-as rigre).

    Összegezve: szerintem nincs értelme, nem éri meg annyira. Használt / aprón hirdetett új 570-et, 1060-akat néznék én inkább (most van pl új 570 80k-ért is, ahogy látom). De össze tudod rakni egy Excelben te is mindezt szépen, kártya ára - várt teljesítmény (minél több fórumposzt alapján, illetve ahhoz a márkához/típushoz, amit te konkrétan nézel) - fogyasztás/változó költség - egyéb beruházás (ha pl tápot kell cserélj, hogy vigye). A végén kiszámolsz egy Ft/MHs értéket, az alacsonyabb jobb. :)
    (számolhatsz még egyéb tényezőkkel is, pl. amortizáció mértéke kisebb/nagyobb, egyéb várható problémák/költségek (két kártya befér a gépházadba? kell venni hozzá plusz ventit várhatóan? risereket kell venni?)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák