Új hozzászólás Aktív témák

  • ff-thomas

    aktív tag

    válasz Dyingsoul #26433 üzenetére

    Én senkinek nem tettem javaslatot, mindenki azt csinál, amit akar.

    Az én személyes véleményem, hogy a coin-ok ára visszamegy, utána pedig átlépi a májusi-júniusi all-time-high értékekeiket. Ez triviális - legalábbis számomra. 6-7 évvel ezelőtt még csak egy vízió volt, most már valóság, hogy a bitcoin és az általa debütáló blockchain technológia működik és borzasztó széleskörben igény van rá, az altcoin-okról nem is beszélve. Még nagyon gyerekcipőben jár az egész iparág, de rohamosan fejlődik. És az emberek talán 1%-a hallott eddig a témában legnépszerűbb "szóról", a bitcoin-ról, de valószínűleg ennek a nagy része nem is tudja, hogy eszik vagy isszák. A következő években fokozatosan, majd járványszerűen terjedni fog a bitcoin használata a hétköznapi életben - én így látom. A bitcoin-ok száma véges, az értéke ezért (is) hosszú távon csak felfelé mehet. És akkor még csak a bitcoin-ról beszélek.

    Van egy barátom, aki próbált 2011-ben meggyőzni, hogy vásároljak bitcoin-t. Én csak a bányászatban láttam lehetőséget, de azt is túl kockázatosnak ítéltem az ASIC-ok megjelenésének hírét hallva. Nem mertem befektetni, a bányászatot pedig elvetettem. Évekkel később nem hittem el, hogy a pár dolláros coin 1000$on is volt, és most épp 5-600$. Mondtam is, hogy ez a vonat elment. Kérdeztem ezt a barátomat, hogy érdemes még ezzel foglalkozni? Újra azt tanácsolta, hogy vásároljak. És én újból nemet mondtam. 1 évvel később - mivel az altcoin bányászkodás izgatta a fantáziámat - abba beszálltam, 2016 nyár. Aztán 900-1300$ körülre mászott fel a BTC idén év elején. Na akkor már végképp nem vásároltam. Mi történt? Felment 3000$-ig. Most mindenki jajjveszékel, mert csak 2500$? Vicc. És az Ethereum? 200$? Attyavilág, mi lesz így?! :D Fél éve még a 10$-t alig ütötte alulról. Pár hónapja még 20$ körül volt. Akkor a 200 az már maga a vég? :) Most várakozik a piac. Hatalmas marha lennék, ha most eladnám a kibányászott coinjaimat.

    1 szó, mint 100, mindenki döntse el maga, hogy mibe fekteti a pénzét, a kockázattűrő képességeinek és lehetőségeinek függvényében. De semmi nem kötelező, nem kötelező bányászni, nem kötelező coin-okba fektetni. Ha nem nyersz semmit, az nem azt jelenti, hogy veszítettél. Egyszerűen csak nem játszottál.

    Ami biztos, hogy 3 dolog nem kifizetődő ebben az iparágban a személyes tapasztalataim szerint: a tökölés, a kapkodás és a pánikolás. Én csak arra akartam kilyukadni az előző kommentemmel, hogy ne pánikoljon senki. És esetleg tanuljon meg, aki nem tud, közép és hosszú távon gondolkodni, csak a hasznára válhat.

    [ Szerkesztve ]

    find a way or make one..

Új hozzászólás Aktív témák