Új hozzászólás Aktív témák

  • Mesterlovesz

    aktív tag

    válasz KoVee84 #25486 üzenetére

    A token az Ethereum vagy Ethereum classic blokkláncon létrehozott okosszerződés. Azért jó, mert egy már bejáratott blokklánc proof of work rendszerét lehet használni, nem kell neked bányászokat gyűjtened a projekt mögé, elég csak a kialakított programnyelv ismerete és máris, kis ráfordítással (egy normál nem bonyolult tokent pár óra, pár nap alatt létre lehet hozni, egy bonyolultabbnak sem kell pár hétnél több.)
    Ezért szeretik a programozók, token létrehozók.
    A smartcontract most hype, mert mindenki azt hiszi, hogy ezek feltörhetetlen, megmásíthatatlan szerződések, és ezeké a jövő. Persze ez igaz, de csak akkor ha valóban hozzáértő ember készíti a kódot.
    A mi fejlesztőnk hónapokat dolgozott a programon (9+1 okosszerződés egyben) de mégis, most egy revizor szedi szét és talált már olyan dolgot, amit máshogy javasolt, hogy meg kell csinálni ahhoz, hogy a várt eredményt kapjuk. A TheDAO pl. ezen vérzett el, ezért loptak el több millió dollárt belőle, mert egy program (okoszerződés részlet) nem futott le rendesen, ezért úgy érzékelte a hozzá tartozó másik program részlet, hogy újra és újra le lehet hívni ugyanahhoz a számlához tartozó összeget. Ezt csinálta a "hacker" is egyszerűen a saját betett pénzét hívta le újra és újra. Amíg fel nem figyeltek rá.

    [ Szerkesztve ]

    2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

Új hozzászólás Aktív témák