Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • HSM

  félisten

  válasz Dexar007 #1834 üzenetére

  Pedig már tőlem is kaptál visszajelzést, illetve korábban is volt már róla szó [link] hogy a 80 fok nem oké. :N
  Ha ennek tudatában úgy gondolod, hogy a kari teljesen üzemszerűen működik így 24/7, lelked rajta.

  Az nem a folyamatos járatástól hűl, hanem a környezeti levegő hőfokától. Pl. esténként tipikusan hűvösebb van.

  A gariról továbbra is tartom, hogy nem korrekt a gyártóval cseréltetni egy nem rendeltetésszerűen használt kártyát. Mert azért lássuk be, ezek nem munkaállomásokba szánt kártyák, amiknek bírniuk kéne a 24/7 kiélezett üzemet 80 fokon is, hanem sima home use cuccok. A gyártói gariban is benne van, hogy nem home használat esetén nem érvényes. Innentől pedig abszolút nem korrekt velük szemben ez, mert kárt okozol nekik, ugyanis szinte biztos, hogy így használva nem fogja megérni a 3 éves kort.

  (#1835) AAntii: A kocsik futóműve is attól függően fog elhasználódni, ahogy használod. Van ismerős, aki max fél év alatt rendszeresen lenullázza a futóművét (siet, nem figyel a kátyúkra, stb), míg másoknál elműködik remekül évekig is.

  Pont ezt írtam, hogy régóta nem veszek használt számtech cuccokat, csak elvétve, ha ellenőrizhető a múlt, vagy ismerem az eladót. Most mondjam azt, hogy az összes használt cuccom a 4 éve 3 hónaposan vett hangkarim, a számítógépházam, és a refi 7970-em, amit csak játékra használtak, és fél évesen vettem? A gépházzal is amit műveltek előttem, hihetetlen, bár 60k helyett 20-ért így is megérte, helyre tudtam hozni, bár volt vele jó sok plusszmunkám.
  Én így gondolom, a használt könnyen drágább lehet az újnál.

  Valójában én is azért írogatok, hogy ne legyenek megbélyegezve a bányász kártyák. Ugyanis nekem is érdekem, hogy bizonyos idő múlva el tudjam adni őket, mert nekem is van egy kis gépem, amiből most bányászt csináltam 3 VGA-val. Ugyanakkor, ha ilyen 24/7 80 fokos 100% ventis működéssel fog ez a dolog bevonulni a köztudatba, az mindenkinek rossz lesz, mert épeszű ember nem fog ilyet venni. Akkor pedig én hiába használom 60 fok alatti GPU-val, és 65 fok alatti VRM-el a sajátjaim 50% ventivel max, ahogy a világból kimennének.... Arról nem is beszélve, ha pár korán kivonuló bányász szénné hajtott kártyája miatt sok használt kütyü kidöglik majd az új tulajnál, az se fog jó fényt vetni az ilyen múltú karikra és az embereknek mégkevésbé lesz kedvük használt karit venni, teljesen jogosan.
  Tehát eléggé közös érdek lenne vigyázni minden bányásznak, azaz nekünk, akik valaha csináltak ilyet, hogy vigyázzunk a karijainkra, és ezzel mi magunk tudjuk elkerülni, hogy megbélyegezzenek minket a negatív tapasztalatok miatt, ugyanis akkor nem lesznek negatív tapasztalatok a később eladott cuccokkal. :U
  A kártyák élettartama szempontjából pedig itt a kímélés pont azt jelenti, hogy megfelően hűtöd, nem hagyod ennyire felemlegedni, és a ventit se járatod le a kártyáról 100%-on.... :U Illetve alapból megfelelő kártyát veszel a feladatra, ami bírja. Lásd pl. az Asusok...

  Én nem fogom beleírni kifejezetten, hogy bányásztam velük, de titkolni se fogom, ha valaki megkérdezi. Ahogy írtam, így 60-65 fokos max hőfokokkal az élettartamuknak nem lesz semmi baja, nem fog rövidülni egy játékra használt kártyához képest, míg ugyanez nem mondható el egy 80-100 fokon tekerőről.

  (#1836) Chal: Pontosan. A kondenzátorok élettartama véges, és a legnagyobb ellenségük a hő. Ugyanakkor egy bányászásra használt kártya a folyamatos fix hőfok miatt valóban kevésbé használódik el, mint egy játékra használt, ami folyamatosan hűl és melegszik, de csakis akkor, ha a hőfokok kellőképpen alacsonyan vannak tartva rajta. Ha a hőfokok nincsenek rendben, jóval hamarabb leamortizálódik a kari, mintha játékra használták volna. Ha pedig a kondi elfárad, akkor pedig a FET-ek túl fognak terhelődni, és a kártya VRM-je némi szikrázás keretében elfüstöl.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés