Új hozzászólás Aktív témák

  • Mesterlovesz

    aktív tag

    válasz csaba951 #12910 üzenetére

    Hát, itt nem erről van szó! Ez a mostani árfolyamon 750ezer Ft! Nem azt mondom, hogy nem lehet ennek a 10-100szorosát összeszedni, ha véletlenül felmegy 10ezer USD-re a BTC az év végén, de addig is elég arra, hogy anonim módon tudjad elvásárolni a megkeresett BTC-det. (Természetesen hozzá kell tennünk, hogy törvénytisztelő állampolgárként 2015-ben ez is benne lesz az SZJA bevallásodban!) ;]

    A cikkben felhozott érvekre és a nagyon elkeseredett író tollából készült írásra reagálva mondanám, hogy én nem látom ilyen sötéten a dolgot!

    1. Ha a BTC vagy akármilyen másik érme elfogadása, bevezetése mellett döntene egy állam akkor meg lehetne valósítani a teljes digitális ellenőrzést! Hogy miért mondom ezt?? Nagyon egyszerű! Legyen minden állampolgárnak 1 pénztárcája, egyedi, egyetlen számlaszámmal. Ne lehessen több számlaszámot kreálni. Legyen ez olyan mint pl: az adószám. A vállalkozások kapnának egyedi walleteket, ugyanúgy, mint ahogy most a folyószámlát, kötelező lenne ezen keresztül üzletelni. Nem lenne KP, csak a digitális pénz. A blockchain tárolná az össze tranzakciót. Visszakereshető, ellenőrizhető! PONT.

    2. Ha valaki csalni, fekete üzletekhez akar használni fizetőeszközt, az a KP-t választotta eddig, mert azt a legnehezebb lenyomozni! A KP-nál nagyságrendekkel jobb a kryptopénz, mert MINDEN benne van a blockchainben! Oké, hogy nem tudjuk hogy kié egy cím, de érdekes módon az FBI le tudta foglalni a Silkroad-os BTC számlákat!!! Hogy a fenébe?? Ha ott van a gépeden és titkosítva van, akkor csak te tudod használni, megnyitni, BTC-t mozgatni!! Csak úgy tudták ezt megcsinálni, ha ELMONDTA a tulajdonos, hogy mi a jelszó, mi a private key!!! Ha már 2 címet ismerünk akik között BTC áramlás történt akkor az elég bizonyíték arra, hogy ők bűntársak voltak (hacsak nem egy váltó volt az). KP esetén ez soha nem fordulhat elő!!!! Hacsak nincs ott éppen egy rendőr amikor KP-val üzletelek akkor fújhatják, soha az életben nem lehet rámbizonytani, hogy ott voltam és rosszat tettem!! Míg a blockchainben mindig is ott lesz a nyoma ennek!

    Ha csak ezt a két dolgot el lehet egy épeszűbb vezetőnek mondani akkor már van rá esély, hogy megfontolják a BTC vagy egyéb krypto pénz létezésének a jogosultságát.

    3. A bankrendszer előjogai valóban csorbát szenvednének, de miért ne lehetne a pénz biztonságos tárolásának egy helye a most meglévő bank struktúra? Idős emberek, nagy összegek tulajdonosai még mindig jobban megbíznának egy bank tűzfalában, offline pénztárcájában, mint a saját számítógépük védelmi rendszerében!

    Szóval ha nem a rossz és negatív oldalát domborítjuk ki a BTC-nek, vagy pedig meg lehet cáfolni a tévhiteket vele kapcsolatban, akkor lehet előrébb lépni az elfogadás útján!

    2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

Új hozzászólás Aktív témák