Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz oleslie #11018 üzenetére

    "nem kell kisdoktori, hogy megnézd a routerben, milyen címet kapott az új kliens a dhcp-től"

    Főleg, hogy a rendszeresen csatlakozó MAC címekhez fix IP-t rendeltem OpenWRT-vel, így az fejből is megy. :D

    Az SMB nekem azért kényelmesebb, mert Win alatt egyszerűen felcsatolható hálózati meghajtóként, és akkor akár más programok is elérik úgy, mint ha helyi mappa lenne. Bár talán tud valami hasonlót a Windows filekezelő FTP-kkel is, de úgy rémlik kevésbé rugalmasan.

    Attól függ milyen gépen hogy virtualizálsz és milyen gépre tervezed, illetve hogy forgatod. Ha march=x86_64, akkor tök mindegy, ha native (vagy valami SSE2 felett), akkor lehet, hogy nem használja majd ki teljesen a végleges CPU képességeit, vagy épp el sem indul azon.

    Illetve igaz lehet ez a driverekre is (amikből a CPU mellett még az alaplapi chipset driverek lehetnek kritikusak), ha nem fordít le előre minden szokásosat, ami a bináris disztrókban alapértelmezésben települ, hanem tényleg csak azt, amit ténylegesen kell az adott gépnek (de szerintem alapvetően itt is "fullosan" fordul le a kernel, nem ennyire egyedileg az adott gépre szűkítve).

    ---

    Igen, most Xubuntu-n x11vnc-t használok, de szerettem volna munkára bírni a Debian saját Gnome 3-as VNC szerverét (talán át is nevezik már a Jessie-ben Vino-ról valami másra, és azért nem találom a konfigját...?).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák