Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • MrYoniko

  tag

  Sziasztok!

  Remélem jó helyre nyitottam a topic-ot, és nem lesz törölve.

  Első körben szeretném tisztázni, hogy nem beépített ember vagyok, és reklámozok, csupán érdekel a téma, mert laikusként nekem gyanus.

  A lényeg, hogy a napokban belebotlottam a licitkirály oldalába. Ez egy aukciós oldal, ahol pénzért kreditet veszel, és azzal licitálsz. Tudom volt már ilyen oldal, topic is van róla, de az 8 éve halott...

  Első körben elgondolkodtam rajta, hogy na akkor beugrok a tutiba, és beruházok rá, de előtte inkább körbenéztem a neten, meg a saját oldalukon is. Az volt a leggyanúsabb, hogy kb 10k-s áron mennek el a több százezres cuccok. Aztán számolgattam, hogy vételár + elköltött kredit-eket összeadva az oldal üzemeltetőjének hatalmas bukta lenne, hacsak nem kb fél áron mennének el a termékek.

  Itt kezdtem el spekulálni, hogy mi van ha a saját bot-jai versenyeznek, és teszem azt nyerik is meg a terméket?
  Ekkor ugye a terméket nem kell kiszállítani, viszont kaszált a sok baleken, akik azért vettek kreditet és verették rá a licitet is. Az már az üzemeltető haszna.
  Olnile chat is fizetős, de fura módon van aki válaszol is rá, gondolom vagy valós személy (igazi játékos), vagy pl maga az üzemeltető, valamelyik bot nevében, hogy élő-nek tünjön a dolog...

  A leggyanúsabb viszont az számomra, hogy van FB oldaluk, link is van hozzá az oldalon, de pl egy örömteli nyertes fotót se láttam még, aki könnyes szemmel szerepel a fényképen a megnyert termékkel.

  Kérdésem két részből áll: Valóban kamu oldal, és az általam vázolt elven működhet?

  Válaszokat előre is köszönöm.

  Az én haragom drága méreg, nemes vadat illet, nem hitvány férget...

 • seichard

  újonc

  válasz MrYoniko #1 üzenetére

  Szia én valószínűnek tartom, hogy semmi kamu nincs az oldalban hiszen egy hihetetlenül jó stratégiára épül az egész. Ahogy az oldal is írja a nyertes licit alatt licitáló felhasználók elvesztik a licitre szánt krediteket ami azt jelenti hogy egy 10000-ftos nyertes licit esetén több mint 150 licitáló veszít 9000 forintnál nagyobb összeget ez több mint 1.5 milló forint és ez csak a legutolsó1000 forintra vonatkozik. Ebből ugye van veszteség mert megesik hogy nem 150 különböző felhasználó verseng a nyereményért csak 10-15 de ugye ez még mindig csak az utolsó 1000forint, tehát az egész ödszegre kivetítve is bőven milliós összegekről beszélhetünk és ne felejtsd el hogy 10000 Ft os nyerő licittel számoltam. Egy ujjabb telefon 250-300 ezer forintos bolti árát tekintve a licitálók kőnnyedén felmennek 100-150ezer forintos licitre ami nyerő licit esetén még mindig viccesen kevés a nyereményért de akik elbukják azok licitjéből bőven milliókat kaszál a cég. Tehát semmi csalás nincs az oldalban egyszerüen az emberi versengésre építenek. Valószínüleg a legtöbbet az első pár ezer forinton keresik mivel ott még tényleg akár 100-150 licitáló lehet igy már az első 5-6 ezer forintos licitnél megkeresték a termék 3-4xét mivel ahogy a licit érték nő egyenes arányosan csökken a licitálók száma. Játszani az oldalon megéri de ugy ha kész vagy majdnem teljes árat kifizetni akár és igy tényleg siker lehet százezrekkel olcsobban megszerezni a dolgokat, viszont ha elfogy a pénzed egy ujj licit és akár szászezreket is elbukhatsz nem árt felkészülni és ésszel licitálni ne várja senki hogy 10000forintért az ölébe hull egy macbook pro mivel a hülyének is megéri százezer forint fölé menni érte. A helyesírásért bocsi telefonba pötyögtem.

 • bubka111

  újonc

  válasz seichard #2 üzenetére

  https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerdesek__8777244-licitkiralyhu-megbizhato

  Itt leírtam hogy miért csalás az egész. az előző hozzászóló ott téved nagyot hogy ha valaki licitál akkor nem tízezreket bukik egfy licittel hanem csak a licitlépcső összegét azaz 8 Ft-ot. Na ebből látszik hogy csalás!!!

 • bubka111

  újonc

  akkor a kérdés el is dőlt, hiszen több hónapja megszűnt az oldal és ezzel a sok "bentragadt" kreditet is elbukta a sok felhasználó amit pénzért megvett!!!

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés