Új hozzászólás Aktív témák
-
GodGamer5
addikt
Így kell ezt csinálni, tiszta Mission Impossible.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
tamikomac
aktív tag
Bűnrészesség miatt az AI "letartóztatható"?
Amit birtokolsz, az birtokba vesz.
-
togvau
senior tag
Mi ezzel a gond? Mikor megint megkeresett a morgen slanty, pedig mondtam nekik, hogy nem igazán kedvelem őket, végül megoldottam a feladatukat, vagyis a chatgpt (igen, a hulladék hackerrank "okos" védelmei semmit nem érnek ), jól teljesitett ment a copy-paste, jött is a hivás a 3. körről, ahol 20 perc után se biztos hogy feltünt nekik, hogy szivatom őket
A céges kötelező, online bullshit képzések assesmentjeinél (agile, banking, basel akármik, LEAN, productivity, diverse culture, és a többi buzzword bullshit) is nagyon jól teljesit a chatgpt, és a gemini
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
t72killer
titán
...a szolgálatok már fogalmazzák az állásajánlatot
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bkercso
nagyúr
Mi dolga van ezzel a hatóságoknak? Nem bírják egyetemen belül kezelni a dolgot? Veszélyes a társadalomra az ilyesmi?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Pötyi
őstag
Hogyaszondja: "...ezért vette őrizetbe a rendőrség, mert tartóztatta le."
WTF?!?QNX is cool!
-
Metalfan
senior tag
Már-már olyan szintű ez a "puska", mint ami az Éretlenekben volt a cipőtalpba ragasztott zsebkönyvvel és a törzsi dobokkal
-
togvau
senior tag
tökmindegy hol van az ember, online céges rendszerben kell elvégezni ezeket az értéktelen, haszontalan marhaságokat.
A covid előtti módira visszatérés jó módszer a HR dolgoztatására a kilépések intézésével és a keresgesélésékkel Én is meg fogom dolgoztatni őket, ha több lesz mint 2 irodai nap (bár a hosszú betegségekkel lehet ezen enyhiteni
hitler, sztálin, micro usb
-
kilua
senior tag
De akkor mi értelme a vizsgának? Nem az életre készít fel? Az életben márpedig mindig ott lesz kéznél az MI, és a főnök sem fog lebszni ha MI segítségével oldod meg a feladatod, ha meg van oldva.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Hogy mi? Az interjúztatásra mondtam amit. Ha azt akarod mérni, hogy valaki kútfőből meg tud-e írni valamit, vagy tudja-e a választ valamire, akkor ha online csinálod ezt, azokat fogod felvenni, akik nem szégyelltek csalni. Nem egy túl jó kritérium, ha fejlesztőket keresel.
-
togvau
senior tag
covid előtt is már ezeket a fosokat használták, mert a HR cicababának csak egy linket kell kiküldenie, egyébként teljesen életszerütlen, munkakörhöz semmi köze feladatokkal.
3. körben szokott rendes interjú lenni, az interjúztató szintjétől függően vagy ott is életszerütlen magolós tipusu feladatokkal, olyan részletekkel amit semmit nem számitanak, vagy életszerü dolgokkal.
Kedvencem a k&h-s népmüvészeti agyagedény volt a bálna melletti borzalmakban, akitöl udvariasan köszöntem el 2 éve a személyes interjúnál, pedig megért volna egy hangos 3,14csába elküldést, hogy hallja az egész teremhitler, sztálin, micro usb
-
Csak tippelek de ha hülyeséget hallucinál össze az AI és nem elég képzett a munkavállaló, hogy kiszúrja, szívás van. Mert a főnököt tényleg nem érdekli hogyan oldódik meg a feladat de szerintem kőkemény öngól ha egy feladatot, amire elvileg képes vagyok, azzal adok vissza megoldatlanul, hogy bocs főnök, de az openAI lelőtte a chatgpt-t.
Kicsit próbálgattam a chatgpt-t és arra jutottam, xy szinten képzettnek kell lenni az adott témakörben. Elvégre az MI is "csak" egy szerszám, jelenleg legalábbis. A többit nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Nálunk az a gond, hogy COVID óta nincs egyáltalán személyes kör, azaz soha nincs, hogy ne lehessen csalni. Hogy amúgy milyenek a tipikus kérdések... hát na igen, vannak szinte dogmatikus beidegződések, hogy milyeneket kell kérdezni, amikről igen sommás véleményem van, de OT.
-
-
sztanozs
veterán
Volt olyan video-interjum, hogy a jelentkezo latvanyosan nezett az egyim majd a masik monitorra... 10 perc utan megkerdeztuk tole, hogy amugy mit csinal, es siman bemondta, hogy google-on kikeresi a valaszokat a kerdesekre...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
k-adi
nagyúr
válasz antiapaladin #16 üzenetére
de szerintem kőkemény öngól ha egy feladatot, amire elvileg képes vagyok, azzal adok vissza megoldatlanul, hogy bocs főnök, de az openAI lelőtte a chatgpt-t.
Ebben az esetben igen, ha amúgy magadtól is tudnád... de ha jól értem a korábbi kommenteket, pont arról volt szó, hogy "nem tudja" a user/jelentkező mégis kicsalja a választ, na ekkor ciki ha lelövik a chatGPT-t valami oknál fogva... meg akkor is ha nem tudja "validálni" a visszakapott választ... Tehát nem tiltani kéne hanem megfelelően kezelni.. dehát odáig elkéne jutni fejben is, ami már sok.
-
ddekany
veterán
Az AI jelen fejlettségi fokán ugyan azt várod a jelentkezőtől, mint AI előtt. Lehet, hogy később más képességek lesznek fontosak, de egyenlőre ez a helyzet. Van rá kb. 1 órád, hogy felmérd, hogy ki mennyire lesz jó. Kettőt kombinálva kijön, hogy csak hatalmas zajt adsz a mérésedhez jelenleg, ha használhat ChatGPT-t vagy Copilot-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Pötyi
őstag
Azon morfondírozok, hogy ilyen alapon minek van a közép- és felsőoktatás? Miért van érettségi, minek van diploma, minek van munkahelyi felvételi teszt - ha utána az ember egész életében _nem_ a tanultakat hasznosítja, hanem a netről szedi minden kérdésre választ? (Google barátunktól, vagy az AI-tól?)
QNX is cool!
-
totron
addikt
Mert különben csak a szélhámos szintig jutnál el oktatás és az ahhoz kapcsolódó miliő nélkül. Ami egy vállalhatan és irtani való szint.
(#17) tibaimp, fals hivatkozás. Ha már van megfelelő lexikális tudásod és logikai készséged kombinálni a tudásod elemeit, akkor tudod a megfelelő kérdéseket is feltenni, megfelelően megfogalmazva azokat. Anélkül csak azt sajátítottad el, hogyan kell szöveget másolni egyik helyről a másikra. Az azért csak ciki, ha még a világ tudásának java részét tömörítő Guglihoz sem tudsz hozzászagolni. Azt nem mondom, hogy egy nem jutalmazott állapot, mert nem kifejezett népdivat helyiértékeket képességek szerint betölteni, de cikinek azért vastagon ciki.
-
ddekany
veterán
Jelenleg, akik nem vergődtek végig az amúgy írtózatosan rossz oktatáson, azok statisztikailag problémás munkaerők (legalább is szellmi munkára). Lehetnek persze zsenik is, akik csak nem viselték el az oktatási rendszert, de inkább valószínű, hogy nem volt meg lelki erő és kitartás, meg zűrös a családi háttér. Amúgy ragadnak hasznos dolgok is a 90% felesleges szívatás mellett, meg képességek, mint megtanulsz tanulni/jegyzetelni, kitartóan végigmenetelni stresszes dolgokon, stb.
-
bkercso
nagyúr
És egy X-et behúzni? (Határéték feletti környezetszennyezésbe az akkugyárakból.)
Szóval OK, hogy a jövőben az AI miatt kevesebbet kell gondolkodni, de a legtöbb bajunk épp abból származik, hogy már régóta túl keveset gondolkodunk. Az emberek nagy része manipulálható, amire az AI csak rétesz még egy lapáttal, mivel emberek ellen is bevetik (választások manipulálására pl.). Ezt egy minőségibb oktatással lehetne helyre tenni, nem ilyen agresszív fejtöméssel, mint ami ma megy. Értelmes embereket viszont ma is a minőségibb iskolákban találsz, akiktől tudsz gyerekként tanulni kritikus gondolkodást. (Pont ez a készség hiányzik azókból, akik videointerjún csalnak: nem képzelik el, mit gondolhat a másik fél.)
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Na most mi a gond. Végül is nem az lenne egy egyetemi képzés célja, hogy hatékony problémák megoldására fogékony embereket képezzenek. Már nem a lexikális tudást kell azért birtokolni, hanem azt kell tudni, hogy lehet megszerezni a szükséges információt, ha szükséges. Szerintem igazán kreativ és hatékony volt a diák. Megfelel a kor elvárásainak. Amúgy érdekes lehet a török BTK, ha az ilyesmi jogilag büntethető tevékenységnek számit. Nálunk legfeljebb kibaxnák a vizsgáról és eltanácsolják, nem jön érte a rendőr...
-
Robitrix
senior tag
Amúgy pont ez az.... ha már dolgozom és kapok valami feladatot a főnökömtől hogy oldjam meg a legkevésbbé se érdekli, hogy én magamtól tudom a megoldást vagy utána olvasok valahol vagy megnézem a neten vagy egy AI segít benne. A feladat megoldásában kurvára nem segít, hogy bemagolom, hogy 1526-ban volt a mohácsi vész..... A normális oktatásnak ez volna a lényege, hogy önálló vagy csoportos munkában képesek legyenek az emberek feladatot megoldani. Ezért is hatékonyabb az angolszász oktatási rendszer, mert ott nem a magolásra teszik a hangsúlyt, hanem a feladat megoldásra. Aztán majd mikor kikerül az életbe az amerikai diák lehet, hogy hülye lesz hozzá, hogy kapásból megmondja mi Izland fővárosa. De azt megtanulja hogy oldjon meg feladatokat. Az életre nevelik nem a magolásra, mint a poroszos oktatási rendszerben, ahol kap az ember egy halom semmire nem jó információt, amit a büdös életben semmire nem fog használni. Ezért is szerepelnek egyre szánalmasabban a magyar diákok a PISA teszt szerű felméréseken, mert egyre kevéssbé a lexikális tudást kérik számon sokkal inkább a tudás megszerzését és alkalmazását. Amúgy például az amerikai iskolában tanitják hogy kell adóbevallást készíteni. Ezért tized annyi magyar tudná megcsinálni az adóbevallásást, mint gyakorlati feladat az életből, mint amerikai. Vagy például tanitják a gyerekeket autot vezetni és megszerzik a jogosítványt még az iskola vége alött gyakran. Mire kikerül az életbe képes lesz eljutni a munkahalyére(ha már nem minden sarkon jár tömegközlekedés az USA-ban) vagis szintén egy gyakorlati feladatra készítenek fel azzal, hogy mire elkezd dolgozni az ember tudjon önállóan közlekedni. Én még egyetlen problémát nem oldottam meg azzal, hogy megtanultam hogy az Árpád ház 1301-ben halt ki.....
-
bkercso
nagyúr
Eszembe jut egy sztori, talán idefér: főnökömtől kért az ő főnöke 3 sort az egyik híres tudósról. Nem is gondolt bele, mihez kell, csak kimásolt a Wikipédiáról 3 sornyi infót. Aztán a megnyitás előtt álló bemutatóteremben látta viszont ezeket a sorokat. Szóval ..rva gyorsan szólt, hogy ha ide kell, akkor inkább ír magától valamit, mert ez így nem lesz jó; de máskor szólhatnának, hogy mihez kell, amit kérnek...
-
Olyan jó az amerikai oktatási rendszer, hogy némelyek még talán azt is tudják, hogy mi a különbség a kontinens és az ország között, már amikor nem raging boneres transzvesztiták konvertélják szivárványos támadóhelikopterré a lurkókat. Az egyetemek meg egy külön mise, az ember gyakran legszívesebben éles lőszerrel lövetne a tömegbe, annyira elfogja a szeretet és áhítat.
Azt hiszem, maradok az Árpád háznál.Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone aluházas billentyűzet ELADÓ – 20k + FOXPOST, Akko Silver kapcsolókkal 24k, komplett Epomaker Sailing (Cherry) doubleshot ABS kupakszettel 32k, és a FOXPOST-ot állom.
-
őstag
A hozzászólások alapján egy idézetet megosztanék egy másik oldalról (a hwsw-n írtak részletesebben is a török BTK-val kapcsolatban, hogy mi közük van a rendőröknek a csaláshoz):
"Törökországban a vizsgákon való csalás különféle jogi következményekkel járhat, a vizsgaeredmények törlésétől a jogi felelősségre vonásig, amely a csalás súlyosságától és szándékától függően pénzbírsággal vagy szabadságvesztéssel járhat."
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen routert?
- Elden Ring
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 1030 G4 i5-8365U 16GB RAM 512GB SSD világító MAGYAR bill érintő képernyő LTE modul
- AKCIÓS áron Dobozos ÚJ Asus Tuf FX506LHB /I5-10300H/16GB/512 GB SSD/GTX1650 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD MAGYAR BILL
- Playstation 4 Pro Spider-Man edition CUH-7116B
- KIHAGYHATATLAN áron Dobozos új Hp Pavilion Gaming! /Ryzen 5-5600H 8GB 256SSD GTX 1650 Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen