Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • schawo

  titán

  válasz totron #37 üzenetére

  Ha kést nem találjuk fel, még mindig kőbunkóval vernénk egymást késelés helyett. Az valóban kevésbé veszélyes, de azért a késelések miatt még nem nevezném hibának az eszközt.

  [ Szerkesztve ]

  101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat

 • Ixion77

  őstag

  válasz totron #39 üzenetére

  Azt hiszem egyetértünk, de van rá egy szerintem egyszerűbb példám:
  Nem mindegy, hogy valaki maga írja a szakdolgozatát, vagy egy AI-val íratja meg. A végeredmény ugyanaz lesz, csak épp a cél soha nem az volt, hogy a szakdolgozat előálljon, hanem hogy ellenőrizni tudjuk hogy aki írja, az megértette amit tanítottak neki és képes azt alkalmazni.

  Az, hogy mostantól az egy helyett 1000 szakdolgozat lesz a neten, semmilyen hozzáadott értéket nem képvisel, csupán a szeméthalom nő.

  "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

 • totron

  őstag

  válasz totron #47 üzenetére

  Vehetjük példának konteót mint olyat, stílusjegyei adottak, ugyanazok a bejáratott "logikai" és nyelvtani átkötések, infantilisságot feltételező és megcélzó, érzelmi triggerekként megjelenő következtetések, bejáratott kifejezések vannak jelen, tehát van egy jól detektálható atmoszférája az egész szarnak, jól felismerhető formátummal és módszertannal dolgozik - fájóan fixen és el nem maradóan, témától függetlenül. A kedvelőinek persze ezek egyikére sincs antennája. A dilemma inkább az, hogy új botjátékszerünk ezeket képes-e kilúgozni vagy legalább részben annyira eldarálni, hogy az amúgy antennával bíró humánolvasót is becsapja avagy ilyenre nem képes. Továbbá hogy létrehoz-e egy saját zamatot, amit idővel éppúgy begyakorlunk, átlátjuk a mintázatait mint a mára már klasszikussá lett konteónál.

  Ekkorát szerintem nem képes és nem is lesz képes dobni. A tudósteszt a tanulmányokkal szerintem felületes volt, illetve amolyan mindenki belenyalhat most mindenki átellenes területébe és már is említhetők is a tudósok a szenzációs hasábokon, mint szaktekintélyekből felépülő massza. Vagy adja vissza akkor a diplomáját az, aki a terület gyakorló tudoraként benézte a saját szakterületéről szóló írás egyikét is, akár csak részben is. Nem áll ez össze sehogy. De ez a masszásított, szigorúan csak távolról megvilágított bulvárjelleg is egy kiváló példa arra, hogy tudjuk valamiről, hány kérdőjelet kell talonban tartani a befogadás közben.

  Meg aztán ha majd szeretett magyar nyelvünkön is rittyent tudományos elitet átejtő tanulmányokat, azt mondom megkezdődött egy új korszak. Addig csak 3/4 bulvár, 1/4 ténylegesség, az is soványan.

 • Ixion77

  őstag

  válasz totron #47 üzenetére

  "Miben lesz más és rontja tovább a tömegek szintjén jelenleg is pocsék disztingvációs képességet e bot?"

  Abban, hogy a generált ökörség még hasonlóbb lesz a valódihoz, így még nehezebb lesz felismerni.
  Eddig a generált hülyeség felismerhető volt a gyenge színvonaláról (pl. magyar nyelv feltűnően rossz használata), a nem generált pedig emberi erőforrást (idő) igényelt, ami visszafogta a mennyiségét.
  Ezután a bot szinte ingyen állítja elő a szemetet korlátlan mennyiségben. Ezért el is fog önteni mindent a szemét.

  Képzeld el azt, hogy mennyire lesz használható jelen fórum, ha különböző botok ezrével generálják majd naponta a hozzászólásokat az összes témában egyszerre... Beszélgetnek egymással is, kérdéseket tesznek fel, amelyeknek többé-kevésbé van köze az adott topichoz, és random válaszokat is generálnak rájuk.

  Szerintem ennek az lesz a vége, hogy egyrészt a valamire is komolyan vehető oldalak nagyon szigorúan ellenőrizni fogják hogy a válaszokat valóban humán adta (pl. pontozással szabályozva hogy melyik user mennyire megbízható), másrészt robbanásszerűen felvirágzik az előfizetéses híroldalak népszerűsége, amik saját cikkeket adnak közre, és nem más internetes forrásokból generálnak tartalmat.

  [ Szerkesztve ]

  "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

 • totron

  őstag

  válasz totron #50 üzenetére

  De hogy rövidebben is meglegyen a gondolat: az ember hajlamos érzelmi döntéssel élni, ami önmagában egy sokkal nagyobb gond, mint a technika ilyen-olyan, múló vagy tényleges újulásai. A többségi ember eddig sem használta ki a teljes információs sávszélességet, de még a töredékét sem, így közel mindegy, ha feldagad a repeortoár vagy sem. A sláger a csőlátással való önigazolás/addigi vélemény combosítása, amely vélemény eredője szigorú utanáolvasás-megtagadás állapotában fogant, érzelmektől vezérelve.

 • stellaz

  őstag

  válasz totron #47 üzenetére

  A probléma, hogy itt nem csak a konteós ökörségekről van szó, sőt, szerintem azt még jobban ki tudja szűrni, hiszen a konteós oldalakat ki lehet zárni, vagy priorizálni pl, kormányzati híreket, stb.

  Ami szerintem igazán probléma, hogy az egyszerű információkat sem tudod az szerint kategorizálni, hogy mennyire hiteles a forrás. József Attiláról nincs olyan konteó, amely a szabadságharcokban szerepeltetné, de az AI mégis ezt tette, mert Petőfivel összekeverte.

  Adtam neki matek feladatot is, azt is megoldotta magabiztosan, csak éppen hibásan. Azt ellenőrizni egyenlő a feladat megoldásával.

  Ez itt a probléma.

 • emelhu

  aktív tag

  válasz totron #48 üzenetére

  Vagyis kellene valami TradeMark kötelező megjelenítés.
  Pontosabban egy (c) (tm) -hez hasonló bejegyzés (képi, szöveges vagy hang esetén is szabványos) ami jelzi, hogy ez MI generált tartalom, nem ember alkotta. Ahogy pl. cikkek végén az "X" jel, jelezve hogy reklám ill. sponzorált tartalom, ennek megfelelően értékeld a valóságtartalmát.
  Hasonlót találtam ki annó az élő/felvétel megkülönböztetésre illetve a playback ("lip sync") egyértelmű jelzésére.

  És ezeknek a jelzéseknek az eltávolítása (a (c) és (tm) jelekhez hasonlóan) törvénysértés.

Új hozzászólás Aktív témák