Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • kilua

  aktív tag

  válasz Ixion77 #14 üzenetére

  Egy bizonyos ázsiai rajzos oldalon én már úgy keresek hogy időpontra 2020 előtt, mert manapság alig lehet látni normálisat novelAI diffusion áradatban, ami különben elsőre szépnek tűnik de valamiért gyorsan unalmassá válik ma még, meg furcsának hogy különböző stílusokat ötvöz az AI.

  [ Szerkesztve ]

 • blackrulz

  nagyúr

  válasz Ixion77 #27 üzenetére

  "Google Translate AI"

  Aztán meg a deepl úgy lépte le hogy öröm nézni...

  When you want a circus you exalt the clowns

 • Fire/SOUL/CD

  félisten

  válasz Ixion77 #27 üzenetére

  "Szerintem ezt mi nem mondjuk."
  Kik azok a MI? (Emberiség vagy MI)

  "Én legalábbis azt mondom, hogy egyrészt az AI olyan új és olyan gyorsan fejlődik, hogy még akik fejlesztik sem tudják hogy mi lesz belőle pár éven belül. "
  Ez a probléma, nem kicsi probléma. :B

  A sakk-progi, meg rossz példa volt (Deep Blue)... Kaspi megmondta (miután kikapott, nem "emberi módon", hanem csúnyán), hogy "innentől el kell dönteni, hogy ember vs. ember avagy sem, mert az ember a géppel szemben alsóbbrendű".

  Szvsz, ez mindent elmond (nem csak a sakkban, SAJNOS) :R

  [ Szerkesztve ]

  Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

 • updog

  senior tag

  válasz Ixion77 #33 üzenetére

  A világ egyre embertelenebb lesz, a szokások és az emberi kapcsolatok leépülnek, a lehetőségek növekedésével és a kényszerek csökkenésével a kétségek egyre nőnek, , a pszichénken a teher egyre nő.

  Linkedinen tolják most agyba főbe az AI rajongók, hogy "nem az AI fogja elvenni a munkánkat, hanem egy ember, aki jól használja az AI-t", és én látok benne igazságot. Ugye szintén klasszikus, hogy ha Ford megkérdezte volna az embereket hogy mit szeretnének, azt mondták volna, erősebb lovakat (de semmiképp sem az autót). (úristen, kezdek olyan lenni az AI témában, mint akik a kripto mellett beszélnek :D )

  Az a baj, ez az ilyen borúlátás kb. önbeteljesítő jóslat.

  Már pár éve volt (guten tág home office :D) hogy jártam a Keletinél a 4-es metróállomáson, és szörnyűlködtem hogy mióta megépült, a többtízméteres belső tereken áll a por, pókháló. Nincs az az AI, nincs az a gép, ami helyettesítené azt hogy pár ügyes ember felmenjen oda és rendszeresen letakarítsák (és nyilván nem közmunkabérben).

  Vagy ott van az önkiszolgáló kasszák esete. Én gyűlölök jópofizni (szóval eleve rossz kiindulási pont vagyok mert nincs túlzottan szükségem emberi kapcsolatokra ;]) és imádom ezeket az önkiszolgáló kasszákat, de mindig van (és kell is) ott ember aki az esetleges hibákat, különleges eseteket kezeli, meg azért nekem is jól esik egy "jónapotkívánok" (és pont elég is :D ).

  Most ez csak egy-két példa, de bárki ha csak körülnéz, találhat még ezret, miért nem lehet sosem azt mondani, hogy nem lesz igény az élő emberi munkaerőre, ezzel együtt az emberi kapcsolatokra. Már az is rengeteg embert igényelne, hogy kvázi ők coacholják a többi embert, hogyan kezeljék a világ változásait. Mert erre viszont szükség lenne, a világ akkorát változott csak az elmúlt 20-50-100 évben, hogy nem is csoda ha megjelent a szorongás, meg a frusztráció, evolúciósan képtelenség ezt lekövetni, de nem lehetetlenség feldolgozni - segítséggel.

  "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

 • totron

  őstag

  válasz Ixion77 #40 üzenetére

  Annyiban ez nem jó példa, hogy a tanulás közben is tanulsz, nem lehet falakat átugrani, illetve felnőttként bizonyos mértékben, mivel ott már van egy stabil háttér lexikális és metodológiai tudásban, ám még akkor sem biztos, hogy érdemes, de értelek. Aki GPT-n nevelkedne esetleg az bizony jócskán debil maradna. Jelenleg az emberiséget egy 5 éves kisgyerekként látom, aki talált egy cukorkagépet és hajlamos rajta tökig benyomni a gyártás gombot. Meglátjuk mi jön ki ebből.

 • updog

  senior tag

  válasz Ixion77 #40 üzenetére

  Saját, BME-s jeles értékelésű szakdolgozattal azt gondolom: most is így van, mennyiségtől függetlenül a mostanáig elkészített összes szakdolgozatok minimális töredéke képvisel hozzáadott értéket, és semmit nem árul el arról hogy az írója (?) tud-e bármit alkalmazni a tanultakból :N

  "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

 • totron

  őstag

  válasz Ixion77 #49 üzenetére

  Én még mindig abban vagyok, hogy a bot a részek összegéből dolgozik, még ha ügyesen is, hozzáadott értéket nem tud felmutatni. Tűnhet úgy persze. Terhet vehet le vállról. Lehet látványos, gyors. Ügyesen ollóz össze fele.

  Reciprokával is találkozni a dolognak, mikor tökéletes a szövegkép, de a legótvarabb falka szinten karistol valaki, sok kárt okozva persze. A kifejezésre jutási jelleg nem egymagában döntő: a szándék, összefüggések, az adott területhez és személyhez köthető kutatás íve, eredő mozgatórugója. Alaposság, minden hivatkozási- és mélységszinten forrásellenőrzés - ez persze már nonszensz, így valamely ponton bizalmat kénytelen szavazni az ember személynek vagy brandnek, intézetnek és ami azt illeti ilyen van is: Nem is egészen értem, hol maradnak a rangos folyóiratok, mint brandek, mint sarokkövek? S ezen tudományos magazinok belső policy-je kellőképpen szigorú-e, az marad-e idővel is ha esetleg továbbfejlődik a bot mind nagyobb kényelmet biztosítva? Ahogy olvasom meghozták azt a határozatot, hogy publikációhoz nem használható fel bot. Ez a jelenlegi közös megegyezés a tudomány szintjén. Ha a kutatási-publikálási morál marad ennél, akkor miről beszélünk? A neten szénné iterált írások eddig is voltak. Csak magamat tudom ismételni. A közemberre nincs ötletem.*

  a nem generált pedig emberi erőforrást (idő) igényelt, ami visszafogta a mennyiségét.
  Ebben igazad van, de én meg azt látom, hogy egységnyi hülyeség osztódott eddig is, a komplexebb hülyeségek meg már nem is hülyeségek, azokban nincs sikerélmény (nem tudja feldolgozni), azok nem terjednek. Valahol bekorlátozza saját magát ez a "piac" is. A hozzáadott (megosztott) értéktelenségben nem látok különbséget, a stabilhülye soha nem fog szintet lépni, átkacsintani az "ellenséges oldalra". A billegők terén bizonyára lesz sötét oldalra átsodródás, nem vitatom. Hogy ez egy jelentős réteg lesz-e, azt hiszem nem. Mint hogy a billegők egésze is eleve egy vékony sáv volt mindig is. Azért említem őket, mert ők "menthetők", elütnek a reménytelenektől és mert egyébként is a billegőkről - akár mint saját magunkról - beszéltünk gondolom mindvégig, a többinek eddig is mindegy volt, ezután is az lesz.

  Képzeld el azt, hogy mennyire lesz használható jelen fórum
  Ja akkor csak leesik egy hétköznapi facebooki szintre. :)

  *A pontozás gondolata jó, de szerintem nem esik kívül a becsaphatóságon, más szóval a rendszer része az értékelés is, ha már káosz; nincs kapaszkodó. :) Az előfizetés is működhet egy ideig, de az egységnyi, ma újságírónak hívott archetípust ismerve talán még az a csodás állapot is előállhat, hogy fizetünk a szarért és 2 pofára faljuk azt. Igazán vicces lenne! .....de koránt sem újdonság.:)

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák