Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Eleve az a probléma hogy egy algoritmust le lehet védeni, sőt talán a legnagyobb hátráltató tényező a fejlődésben a szabadalmi rendszer. Kétélű kard. Segít, abszolút van értelme, haszna, de borzasztóan lelassítja minden tudományágnál a fejlődést, mert nem lehet építeni arra amit más ért el, csak lassan, komolyan korlátozva. Ameddig a pénz a legfőbb motiváció, illetve ameddig szükség van rá, a fejlődésünk tizedére lassul le a lehetőségeinkhez képest.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
totron
őstag
Az említett végfelhasználói szinten a leírtak 1-nek számítanak: csinálja meg helyettem, jó lesz a a guglis, "de értetted, nem?" tükörfordítás szintje is. Mondjuk tényleg egyre kevésbé áll meg a de hát a programozás az művészet is valahol közhelye. Azt azért tudjuk, hogy önjáró (önfejlesztő) szoftverek nem a GPT-vel jöttek világra. Új táptalaj az istenhitnek.
-
updog
senior tag
Hát nem tudom, külföldi, (euró)sokmilliós projektekben is láttam már olyan hegesztéseket, hogy jó esetben stackoverflow, rosszabb esetben lopott kód volt, de full világított róla, hogy köze nincs a kontextushoz (de legalább sz*rul is működött). És bevallom, én is raktam már stackoverflowrol copy-paste dolgokat a kódomba (és nem egy nem két fejlesztőt láttam aki szintén). Honnan tudjam hogy az nem valahonnan jött? Hogyan licenszelem én vagy a megbízó akinek fejlesztettem? Miben különbözik attól, hogy ezt a kódot a chatgpt mondta meg nekem vagy a stackoverflow?
Félre ne értsd, amennyire baromi érdekes, ugyanennyi problémát látok én is az ai-s tartalomgyártással kapcsolatban, de pl. most megy a hiszti valami stockfotós oldalról is hogy mekkora infringement mert azon tanult a stable diffusion.
Aha, vagy hirtelen nem lesz szükség stockfotós oldalakra (full lehúzós az összes amúgy is) aztán most megy a hiszti
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."
Új hozzászólás Aktív témák
it Kiszélesíti az igen népszerű ChatGPT elérését a Microsoft, nagyon felkapott téma lett a futurisztikus chatbot, ami mindent felforgathat.
- Philips LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- [Re:] [Meggyi001:] Elárazott termékek...vagy én vagyok a hülye?
- Xbox Series X|S
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Star Trek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest