Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • totron

  őstag

  válasz totron #47 üzenetére

  Vehetjük példának konteót mint olyat, stílusjegyei adottak, ugyanazok a bejáratott "logikai" és nyelvtani átkötések, infantilisságot feltételező és megcélzó, érzelmi triggerekként megjelenő következtetések, bejáratott kifejezések vannak jelen, tehát van egy jól detektálható atmoszférája az egész szarnak, jól felismerhető formátummal és módszertannal dolgozik - fájóan fixen és el nem maradóan, témától függetlenül. A kedvelőinek persze ezek egyikére sincs antennája. A dilemma inkább az, hogy új botjátékszerünk ezeket képes-e kilúgozni vagy legalább részben annyira eldarálni, hogy az amúgy antennával bíró humánolvasót is becsapja avagy ilyenre nem képes. Továbbá hogy létrehoz-e egy saját zamatot, amit idővel éppúgy begyakorlunk, átlátjuk a mintázatait mint a mára már klasszikussá lett konteónál.

  Ekkorát szerintem nem képes és nem is lesz képes dobni. A tudósteszt a tanulmányokkal szerintem felületes volt, illetve amolyan mindenki belenyalhat most mindenki átellenes területébe és már is említhetők is a tudósok a szenzációs hasábokon, mint szaktekintélyekből felépülő massza. Vagy adja vissza akkor a diplomáját az, aki a terület gyakorló tudoraként benézte a saját szakterületéről szóló írás egyikét is, akár csak részben is. Nem áll ez össze sehogy. De ez a masszásított, szigorúan csak távolról megvilágított bulvárjelleg is egy kiváló példa arra, hogy tudjuk valamiről, hány kérdőjelet kell talonban tartani a befogadás közben.

  Meg aztán ha majd szeretett magyar nyelvünkön is rittyent tudományos elitet átejtő tanulmányokat, azt mondom megkezdődött egy új korszak. Addig csak 3/4 bulvár, 1/4 ténylegesség, az is soványan.

 • Ixion77

  őstag

  válasz totron #47 üzenetére

  "Miben lesz más és rontja tovább a tömegek szintjén jelenleg is pocsék disztingvációs képességet e bot?"

  Abban, hogy a generált ökörség még hasonlóbb lesz a valódihoz, így még nehezebb lesz felismerni.
  Eddig a generált hülyeség felismerhető volt a gyenge színvonaláról (pl. magyar nyelv feltűnően rossz használata), a nem generált pedig emberi erőforrást (idő) igényelt, ami visszafogta a mennyiségét.
  Ezután a bot szinte ingyen állítja elő a szemetet korlátlan mennyiségben. Ezért el is fog önteni mindent a szemét.

  Képzeld el azt, hogy mennyire lesz használható jelen fórum, ha különböző botok ezrével generálják majd naponta a hozzászólásokat az összes témában egyszerre... Beszélgetnek egymással is, kérdéseket tesznek fel, amelyeknek többé-kevésbé van köze az adott topichoz, és random válaszokat is generálnak rájuk.

  Szerintem ennek az lesz a vége, hogy egyrészt a valamire is komolyan vehető oldalak nagyon szigorúan ellenőrizni fogják hogy a válaszokat valóban humán adta (pl. pontozással szabályozva hogy melyik user mennyire megbízható), másrészt robbanásszerűen felvirágzik az előfizetéses híroldalak népszerűsége, amik saját cikkeket adnak közre, és nem más internetes forrásokból generálnak tartalmat.

  [ Szerkesztve ]

  "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

 • stellaz

  őstag

  válasz totron #47 üzenetére

  A probléma, hogy itt nem csak a konteós ökörségekről van szó, sőt, szerintem azt még jobban ki tudja szűrni, hiszen a konteós oldalakat ki lehet zárni, vagy priorizálni pl, kormányzati híreket, stb.

  Ami szerintem igazán probléma, hogy az egyszerű információkat sem tudod az szerint kategorizálni, hogy mennyire hiteles a forrás. József Attiláról nincs olyan konteó, amely a szabadságharcokban szerepeltetné, de az AI mégis ezt tette, mert Petőfivel összekeverte.

  Adtam neki matek feladatot is, azt is megoldotta magabiztosan, csak éppen hibásan. Azt ellenőrizni egyenlő a feladat megoldásával.

  Ez itt a probléma.

Új hozzászólás Aktív témák