Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • totron

  őstag

  válasz totron #47 üzenetére

  Vehetjük példának konteót mint olyat, stílusjegyei adottak, ugyanazok a bejáratott "logikai" és nyelvtani átkötések, infantilisságot feltételező és megcélzó, érzelmi triggerekként megjelenő következtetések, bejáratott kifejezések vannak jelen, tehát van egy jól detektálható atmoszférája az egész szarnak, jól felismerhető formátummal és módszertannal dolgozik - fájóan fixen és el nem maradóan, témától függetlenül. A kedvelőinek persze ezek egyikére sincs antennája. A dilemma inkább az, hogy új botjátékszerünk ezeket képes-e kilúgozni vagy legalább részben annyira eldarálni, hogy az amúgy antennával bíró humánolvasót is becsapja avagy ilyenre nem képes. Továbbá hogy létrehoz-e egy saját zamatot, amit idővel éppúgy begyakorlunk, átlátjuk a mintázatait mint a mára már klasszikussá lett konteónál.

  Ekkorát szerintem nem képes és nem is lesz képes dobni. A tudósteszt a tanulmányokkal szerintem felületes volt, illetve amolyan mindenki belenyalhat most mindenki átellenes területébe és már is említhetők is a tudósok a szenzációs hasábokon, mint szaktekintélyekből felépülő massza. Vagy adja vissza akkor a diplomáját az, aki a terület gyakorló tudoraként benézte a saját szakterületéről szóló írás egyikét is, akár csak részben is. Nem áll ez össze sehogy. De ez a masszásított, szigorúan csak távolról megvilágított bulvárjelleg is egy kiváló példa arra, hogy tudjuk valamiről, hány kérdőjelet kell talonban tartani a befogadás közben.

  Meg aztán ha majd szeretett magyar nyelvünkön is rittyent tudományos elitet átejtő tanulmányokat, azt mondom megkezdődött egy új korszak. Addig csak 3/4 bulvár, 1/4 ténylegesség, az is soványan.

Új hozzászólás Aktív témák