Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • stellaz

  őstag

  Én próbálgattam és valóban lenyűgöző, amit tud, de van egy óriásai hibája

  Ez is hibázik, nem is kicsiket, de úgy, hogy azt háttér tudás nélkül nem is tudod kiszűrni és még az a lehetőséges sincsen meg, hogy a forrás hitelességéről meggyőződjünk, vagy több forrást is összevessünk.

  Pl kértem tőle egy dolgozatot József Attiláról, amit marha jól megírt. Csak éppen egy bekezdést szentelt annak, hogy a '48-as szabadsáharcban milyen szerepe volt. És egy csomó hasonló tévedése van, amit nem is lehet kiszűrni vagy ellenőrizni, ha nincs tudásom vagy nem végzem el a hagyományos kutató munkát.
  Továbbá öngerjesztő a folyamat, hiszen ez is adatbázisok alapján dolgozik, de a hitelességét nem ellenőrzi (magyarán ha 10 oldal tartalmát veszi alapul, akkor lehet, hogy pont a 6 legnépszerűbb fake news oldal lesz neki a releváns, nem pedig az egy igazán fontos) és így hibás tartalmak kerülnek újra és újra a világhálóra, teljesen tönkretéve azt, mint információ forrást. Ez így most talán kicsit sarkos, de szerintem a folyamat ez lesz.

  Szóval pont az a baja, hogy elég jó ahhoz, hogy a szarvashibákat is el tudja adni. Pl. a fentebbi költős eset vagy éppen kértem egy bemutatást egy budapesti kerületről, amit szépen összedolgozott más kerületek adataival, pl azt írta, hogy Ferencvárosban van a városliget, meg ilyenek. Akinek nincs saját infója, nem elleőrzi le az összes adatot, az totális marhaságokat fog kapni tulajdonképpen.

  Illetve soha nem lehet tudni, hogy mennyi adatot ad le és mennyit tart meg magának.

  Szerintem ez az a megoldás, ami szerintem jóval több kárt fog okozni, mint hasznot. Vagy meg fog bukni, vagy lebutul egyszerűbb szinte, vagy szétcseszi az internetet és rengeteg problémát generál minden szinten. Arra látom a legkisebb esély, hogy ez a mindentudó Bölcs Elme, ami megmondja, hogy 42.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák