Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Ixion77

  őstag

  válasz Fire/SOUL/CD #31 üzenetére

  "Kik azok a MI?"
  Úgy értettem, hogy mi, programozók, de azóta már rájöttem hogy az eredeti hsz edben te is csak a programozók egyik felére értetted ezt. Mindegy, a lényegen nem változtat.

  "Ez a probléma, nem kicsi probléma."
  Abszolút egyetértek. Van ugyan koncepcióm, hogy mi lesz az AI egyre gyorsuló fejlődéséből, de az nem lesz kellemes az emberiségnek. Kb. ugyanaz lesz belőle, mint a legtöbb eddigi találmányunkból: megold helyettünk bizonyos feladatokat, amitől alapvetően kényelmesebb életünk lesz, csak sajnos pont ez a kényelem tesz minket tönkre. A nagyon idősek be tudnak számolni róla hogy mennyire kellemetlen kiszolgáltatottnak és feleslegesnek érezni magadat a világban.
  A világ egyre embertelenebb lesz, a szokások és az emberi kapcsolatok leépülnek, a lehetőségek növekedésével és a kényszerek csökkenésével a kétségek egyre nőnek, , a pszichénken a teher egyre nő. A nagyobb hatalommal egyre nagyobb felelősség jár. Sokan már ma is nehezen birkóznak meg vele, a jövőben pedig még nehezebb lesz.

  "A sakk-progi, meg rossz példa volt (Deep Blue)"
  Szerintem jó példa volt. Csak én nem a Deep Blueről beszéltem , hanem az AlphaZerorról: "nem volt semmi beletáplálva, csak a játékszabályok."

  [ Szerkesztve ]

  "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák