Hirdetés
- Milyen routert?
- DIGI kábel TV - digitális adás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- [Re:] UPC Connect Box: jó-e a szolgáltató csodaroutere?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bittorrent topik
- UPC Direct (műholdas TV)
- [Re:] Nagyon rossz hatással van a gyerekekre a járvány miatti túlzott eszközhasználat
- [Re:] Balesetveszélyes autókat kell visszahívnia a Teslának
- [Re:] Ingadozik Elon Musk vagyona, a Tesla is egy lufi lehet
Hozzászólok Aktív témák
-
nbware
senior tag
Az az egyetlen baj azzal amit szeretnél, hogy a pc-s biosoknál azért lehet több mindent állítani, mert többféle ramot, procit tehetsz bele, míg ebbe nem. Arról nem is beszélve, hogy a bios van annyira intelligens, hogy felismer mindent automatikusan.
Annyival tudnál többet a moddolt BIOSsal, hogy pl a procinál ki-be tudod kapcsolni a hyper threadinget, virtualizációt. A memória sebességét tudod változtatni, aminek egy laptopnál nem látom értelmét, mert a hűtést nem tudod alatta kicserélni, mint egy pcnél, ahol akár hűtőt cserélve meg is duplázhatod a proci teljesítményét. (Ez persze túlzás, mert max 10-20%, de lehetne)
Csak azért felrakni egy BIOS-t, hogy állítani tudj olyat, amit simán programból is meg tudsz csinálni, kár kockáztatni. Mert ha pl az új BIOS miatt megy tönkre, a garanciád is ugrott, mivel nem a Lenovo által kiadott verziót használtad.
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
nbware
senior tag
Sziasztok,
szerintetek az mitől van, hogy lassan indul el a windows? Maga a rendszer betölt pikk-pakk, de utána az energy managemant tök lassan jön be, majdnem 1 perc és addig nem lehet használni sem. Nem használja a procit se, mert 1-2%, ssd van benne, tehát nem a vinyó a szűk keresztmetszet. Valakinek valami ötlet?
-
nbware
senior tag
válasz
donkisc #5509 üzenetére
törölj le minden codeket és úgy nézd meg mit csinál. Aztán ha úgy nem menne, akkor tedd fel a zoom player programot, ami felrakja az összes fontos codecet külön és azzal is próbáld meg. Én ezt használom és nincs semmi problémám semmivel se.
-
nbware
senior tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy nektek is lassan indul el a gép? Bebootol a win8 kb 10sec alatt, de utána van vagy fél perc szünet, amíg betölti az lenovo energy-t. Ez nálatok is így van? Ugyanezt csinálja win7 alatt is
Valami ötlet, hogy hogyan lehetne gyorsítani?Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
nbware
senior tag
Nekem bejön hamar a rendszer, csak amikor belépek a felhasználónevemmel, akkor kb 10 sec, mire betölti a lenovot. Használni lehet addig is a gépet, csak mivel tölti be a futó programokat, így nem lesz aktív az adott program. Annyira nem rossz, csak számomra kicsit zavaró, hogy nem tudom addig rendesen használni a gépet.
-
nbware
senior tag
válasz
WhiteHawk24 #5560 üzenetére
csak az nvidiat nem tudod kiválasztani, mivel a vga kimenet, azaz a monitora a intelre van kötve, azaz azon keresztül látsz mindent. Ha azt kikapcsolnád, nem látnál semmit
Van pl az y500-as lenovo, ahol csak az nvidia van, de ott le van tiltva a intel és nem is lehet előhozni és ott az nvidia kimenetére van kötve a monitor.Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
nbware
senior tag
válasz
WhiteHawk24 #5560 üzenetére
szedd le valamelyik 3dmark progit és kiderül, ha ott is lefagy, kilép, akkor egyértelmű, hogy hardver hiba.
-
nbware
senior tag
válasz
WhiteHawk24 #5566 üzenetére
használd a nvidia ikont és ott állítsd be, hogy melyik programnál mit használjon. Nekem bevált és így végre megy a stream is
-
nbware
senior tag
válasz
WhiteHawk24 #5568 üzenetére
akkor sztem csak a oprendszered szaraxik
ha sokat csinálja, érdemes egy reinstallt csinálni, csak javíthat rajta, vagy letörölni az nvidia drivert, programokat és teljesen újból felrakni.
-
nbware
senior tag
válasz
donkisc #5574 üzenetére
ha játéknál szaggat, nézd meg, hogy biztosan a nvidiaról megy-e? ezt a nvidia ikonra kattintva jobb egérgombbal, nvidia vezérlőpult. bejön egy ablak és ott a 3d beállításoknál állítsd be a játékot, hogy nvidia legyen, ne automata. ha ezután is szaggat, akkor kell egy fraps, vagy valami, ami nézi a hőmérsékletét a gpunak. Ha már windowsban is szaggat az egér, az lehet driver hiba, pl hálózati kártya, mert folyamatosan húzza a procit 100%on. Nézd meg a feladatkezelőben, hogy nincs-e valamilyen program, ami 100%-ra kihasználja a procit, vagy az egyik szálat 25%-ra (az 1 procinak a 100%a
)
-
nbware
senior tag
válasz
donkisc #5580 üzenetére
Tegyel fel frapsot es nezd meg mennyi az fps, megfelelo-e, majd ird meg. Win8nal mi a kaki? Nem megy fel? Vagy felmegy, de mar az is lassu? Siman lehet, hogy a procid inteles vgaja szaraxik. Ha csokkentett modban toltod be, ugyis akad az eger? Ha igen, probaltad mar letorolni a synapticot? Annyi mindent meg kene probalnod, hogy leirni sem lehet.
-
nbware
senior tag
-
-
nbware
senior tag
-
nbware
senior tag
válasz
Impressa #5649 üzenetére
Lefuttattam a programot és kikapcsolva, fényerő leszedve, 7 órát bírna, de ha kikapcsolok pár szolgáltatást, amit ír a végén, akkor 8 órára ki tudnám tolni
A program neve: battery optimizer volt.
Viszont javítani nem javít az akkun
Keresek további programokat.Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
nbware
senior tag
pl az vesz asztalit, aki komolyabban akar játszani kompromisszumok nélkül, vagy nincs pénze egy komolyabb laptopra, mert valljuk be y580 - 270 000, gamer pc, ami simán odaveri monitorral együtt - 250 000. Most gondolkodj el rajta
[ Szerkesztve ]
-
nbware
senior tag
válasz
tamacsinator #5754 üzenetére
wifi nélkül próbáltad már pl kábelen?
-
nbware
senior tag
válasz
Classius #5792 üzenetére
én pl aida64et szoktam használni és mellé egy cpu stability stress testet ráengedek. 80 fok körül szokott lenni a i7es procim, ha mondjuk durva játékkal játszom, akkor volt már 90 egy pillanatra, de általában 80 fok körül szokott lenni.
-
nbware
senior tag
Újratelepítettem a lapost és nem tudom feltenni az nvidia drivert, mert nincs nvidia hardver eszköz
Előtte tökéletesen működött. Másnál is előfordult már?
először felmegy a chipset, majd a intel hd driver és utána nem megy fel a nvidia, és nem is látom eszközkezelőben semLenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
nbware
senior tag
válasz
oregnigger #5863 üzenetére
Minden driver fent van rendesen?
-
nbware
senior tag
Annyira jól sikerült a bios frissítés, hogy most már nem indul el a gépem
-
nbware
senior tag
válasz
Impressa #5878 üzenetére
Az egészben az a legdurvább, hogy mindent úgy csináltam, ahogy le is volt írva. Semmire nem írt hibát, aztán jött a ki-bekapcs és azóta csak a sötét képernyő fogad, semmi lenovo logo...
Remélem a szervíz nem veszi észre. Olvastam, hogy lehet alaplap csere lesz, ha nem tudják a biost helyre rakni...Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen routert?
- [Re:] Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- PlayStation 5
- [Re:] Samsung Galaxy S10e - esszenciális
- DIGI kábel TV - digitális adás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 - 5600X / 5800X / 5900X / 5950X "Zen 3" (AM4)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5490*ÚJ kijelző*i5 8250U/8GB/256GB M.2/MAGYAR bill/Win 10 Pro/Dell gari 2022.09.03-ig
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 GAMING X TRIO
- Dell Latitude 5580 15,6" FHD*i7 7600U/16GB/240GB M.2/vil.MAGYAR bill/akku elhasz.csupán 2,9%/gari
- Xiaomi Mi Electric Scooter Essential-Bontatlan
- Dell Latitude 7490*MAGYAR vil.bill/i5 8350U/8GB/256GB/FHD/Dell NBD gari 2022.12.06-ig
Állásajánlatok
Cég: Scania Hungária Kft
Város: Biatorbágy
Cég: Intland Software
Város: Budapest