Új hozzászólás Aktív témák

  • picur27

    csendes tag

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy ha megkapom a gépet (elvileg jövő héten fog érkezni), akkor mik azok a teszt programok amiket érdemes végigfuttatni rajta, hogy rendben van-e minden?
    A 14 napos pénzvisszafizetés miatt érdekelne. (Egyébként ha 3 napon belül észlelek valami hibát akkor ki tudom cseréltetni a gépet vagy ez nem így van?)
    Olvastam régebben, hogy van az aida, meg 3dmark vagy micsoda :).
    Ha ezeket elindítom akkor szépen kidobálja majd nekem az értékeket és akkor ez alapján lehet pl ellenőrizni, hogy az van e a gépben és úgy ahogy az pl a honlapon (vagy notebookcheck.net) van vagy ezek a programok másra jók?
    Elnézést, ha badarságot írok, csak még sosem használtam ilyen tesztprogramokat.
    "Hardveresen" mikre kéne figyelni?
    Ezeket találtam a fórumon, légyszíves egészítsétek ki vagy javítsátok ki ha valamit még érdemes megnézni, vagy máshogy kéne.
    hdd melegedést - ezt mi a alapján lehet lemérni?
    gyenge wifi - azt, hogy broadcom-os vagy inteles, azt hol tudom megnézni, mert akkor célirányosan azt a drivert szedem le, és gondolom akkor kevesebb probléma lesz vele.
    ventillátor zaja- a mostani gépemen is lehet hallani néha, itt van valami objektív mutató vagy csak "ha hangos mint az állat akkor baj van" analógia az érvényes? :D
    kijelző - van erre valami program amivel jól lehet tesztelni vagy csak pl változtassam az asztal háttérszínét és sasoljak van e valahol hiba. :))
    Itt szeretném megkérdezni, hogy a pixelhiba az pl rögtön megjelenik a gépen, vagy idővel is jó eséllyel kialakulhat ( azért érdekelne, hogy a 15 napos vagy az egy éves pixelhiba garanciát érdemes e megkötni?)
    billentyűzet- megnézni nem hajlik e be. Finoman végignyomogatni körben? és szépen minden billentyűt kipróbálni, hogy reagál e megfelelően. Illetve a háttérvilágításnak erősnek kell lenni és egy színű fehérnek ugye?:)
    touchpad- megnézni, hogy nem nyomódik e be túlságosan, mint az egyik kollégának a videójában. A 2-3 mm-es behajlás még elfogadható vagy az már neccesnek számít?
    jack dugó - kipróbálni h recseg e stb..., több fülessel akár. Bár ahogy olvastam ezzel nem igazán volt gond, maximum egy kolléga írt róla ha minden igaz.
    beépített mikrofon -ha nem működik frissebb driver keresés megoldja a problémát?
    FN gombok- kal szokott baj lenni?
    akkumulátor- itt olvastam, hogy voltak problémák. Itt mivel tudom ellenőrizni, mert voltak ezek az energia beállításos mókák, amik félig engedik csak feltölteni az aksit, de erről jött pozitív meg negatív tapasztalat is. Ez azért érdekelne, mert elvileg ebből kifolyólag volt már laptop alaplapcserével gariztatni kardipapa-tól ha jól emlékszem és szeretném észrevenni én is a hibát időben, mert eddig nem foglalkoztam az előző laptomjaim akkumulátorával sokat (igaz szét is mentek :F ). Kardipapa írta elvileg, hogy ha az akksival gond van akkor küldenek futárral akksit, vagy ez nem ilyen egyszerű?
    ODD: bár ez úgyis kiderül a recoverynél ha kiírom a biztonsági mentést :)
    Apropó recovery és Win 7. :))
    Ahogy többen is írtátok illetve az eladó srác is mondta, hogy a gépre ugye akkor a Win 7 fel van telepítve ( ha Win 7-tel veszem meg :D ) viszont DVD-k nincsenek, hanem azt max. én írok ki biztonsági DVD-nek ha szeretném.
    A kiíráshoz kell valami alapprogram Nero stb..vagy a Win 7 alapból kiírja,( csak mert rég óta nem volt a gépen CD/DVD író és akkor teszek fel emiatt.)
    A biztonsági DVD-ket többször is ki lehet ríni vagy csak egyszer engedi (, ha pl valami miatt rosszul írná ki amiatt érdekelne, hogy meg tudom e később is ismételni.)
    Illetve a visszaállításnál melyik állapotot állítja vissza, azt ahogy a gép megérkezésekor van(ilyenkor van rajta driver?), vagy egy két alapprogram fel telepítése után is meg lehet ezt csinálni, így akkor ezek a programok visszatelepülnének rá. (DVD kiírásnál ugyanez lenne a kérdés)

    Őszintén elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikeredett a kérdés/észrevétel listám, de sose foglalkoztam a gép ilyen formájú "ellenőrizgetésével" - ebből adódóan eléggé hiányos ismeretanyaggal rendelkezem - viszont most már ezen szeretnék változtatni. :DD

Új hozzászólás Aktív témák