Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz Winner_hun #280 üzenetére
4k egy szaros muanyagert ??? Atya isten, ezek megorultek!!
Egy 30 dekas full rez vga hutot kap az ember ennyiert.
En egy sima vacak primecooler 12 cm ventit vettem 1300-ert es az is teljesen halk letekerve.
Ez meg eleve 800 rpm lol 800-on meg a kereplo is halk. -
Ribi
nagyúr
válasz Winner_hun #313 üzenetére
Lehet hogynem csipszet hutesnel kell keresni ez akkor talalsz
[link]
Amugy az a teszt csak azert nemjo mert igen nyilvanvalo hogy az alap 800rpm venti nyer halksagban. Viszont ugy kellett volna tesztelni hogy mind mondjuk 800 vagy 1000 fordulaton megy. Akkor egal. Primecoolert feltekerem olyan mint 1 traktor de alacsony fordulaton kussban van.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz Winner_hun #318 üzenetére
Megneztem a topikodban de nemtalaltam hogy melyik az 5V ag ami a tapbol jon.
-
Ribi
nagyúr
válasz Winner_hun #326 üzenetére
ööö de a molex vagy milyen csatlakozo piros madzagja 5V , es a sarga meg a 12 ?
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz Winner_hun #329 üzenetére
Hmm 3.3V csak a pci fele megy. Na mind1, asszem ma is okosabb lettem Joccakat.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz Ferdzsoo #1194 üzenetére
En alaplapom is ilyen, 36 fokosnak irja de ha rateszem a kezem akkor erezhetoen 40-50+. Radasul azon meg az alap passziv huto van ami hat hogy is mondjam, egy kis vacak. Egy szarul szellozo hazban is ki kell birnia, szal az en jol szellozo viskomban egy szava sem lehet.
-
Ribi
nagyúr
válasz [HUN]Tyson #1887 üzenetére
Csak vigyazz mert porszivo lesz belole
-
Ribi
nagyúr
válasz (Bundás) #2062 üzenetére
En nem javaslom azt a ventit. Nekem van belole 3, egy regi haverol, mivel az egesz jol szuperalt vettem masik kettot.
Nos az egyik szar mert valami surol benne es rohadt idegesito. Tapba nem javaslom mert alapbol 5V-n fing levegot sem szallit, mivel max fordulata 1700, valszeg 5V-n olyan 700 korul porog. 7V-n mar kezd langyos lenni, de meg akkor sem az igazi, 12V-n nekem mar kicsit hangos. Igaz nekem most a zalman fv700@5V a leghangosabb a gepemben.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Nos, problema : Csifi 400W tap hangos, de ezt mindenki tudja.
Akartam halkitani, hat beletettem, egy silent blade ventit.
Fing levegot sem szallit, mert valszeg 5V-n hajtja, es 12V-n is kb annyi levegot szallit, mint a gyari 5V-on.
Hat halkitsuk a gyari ventit, belekotottem egy csavargatos venti allitot, zalmi felet. Hat hogy is fogalmazzak le sem szarta hogy csavarok rajta vagy sem. Ez miert van? -
Ribi
nagyúr
válasz Ronyman #2255 üzenetére
hat ha jol sejtem akkor molex csatis, akkor ugy kell atkotni hogy a fekete drot legyen a tapcsatinal a piros fele, a sarga (vagy piros, nemtom milyen szinu a venti kabele) pedig maradjon a sarga droton. Ehhez pedig nem kell semmi speci szerszam. Cpu-t pedig valszeg csak tekerovel lehet lecsavarni.
-
Ribi
nagyúr
válasz Ronyman #2257 üzenetére
Szimplan szolva hulye volt aki irta. Emberek nagyresze csinal ilyet, nekem minden ventim 5 v 7 volton megy. 1x zartam rovidre veletlen a gepet mikor menet kozben szereltem es a piros es a fekete drotot osszeerintettem veletlen. Ergo ne szerelj jaro gepben ventit. Forrasztani semmit sem kell, mert a molex csatiban a pockoket ki lehet szedni egyszeruen, csak be kell hajtani a labait ami meggatolja hogy kiessen a csatlakozo a muanyag tokbol, majd ha kiszedted, vissza kihajlitod a labat es bedugod a masik lyukba. kb 20mp-es melo.
-
Ribi
nagyúr
válasz oettinger01 #2568 üzenetére
scythe ninja, esetleg elvinne passzivban, ha nem, vegyel ra egy ventit. Viszont nalad a teljes rendszer passziv volt ? Milyen hazban ?
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz oettinger01 #2570 üzenetére
Akkor valszeg elviszi a Ninja. De ha raksz ra egy ventit 5V-on akkor az mar 100% hogy eleg lesz es siri csendben elvan.
Mennyi venti van a hazban ? Mert ahogy neztem tesztet volt a proci magassagaban 1 venti ami telibenyomja. Ha az nalad is megvan akkor mas nem nagyon kell. Igaz jobblenne kereszt iranyu levego neki.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #2829 üzenetére
Van itt egy 1U rekk amiben van kb 12db venti. Netuddmeg milyen hangja van amikor bekapcsolod. Az a vicc hogy a tapventije még kikapcsolt allapotban is megy. Mindig mondjak hogy jee dehalk. Aztan megnyomom a bekapcs gombot. Legelsore megijedtem, hogy felrobban ugy felüvöltött
-
Ribi
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #2831 üzenetére
1U rekk alatt a szerver gepet ertettem, nem PC-be szerelheto winyo rekk. Az egy teljes PC.
Valami ilyesmi csak 2x ilyen hosszu.[link] -
Ribi
nagyúr
''Mellesleg mindegyikben van fém és azt csak egyszer kened rossz helyre tuti meghibásodást fog okozni az alaplapon'' azert ez igy ebben a formabannem igaz. Ezek is ugy vannak megcsinalva hogy ne vezessek az aramot, csak nagyon peches esetben lehet belole gaz. Nekem sikerult szurke pasztat belekenni a foglalatba de semmi baja sem lett.
-
Ribi
nagyúr
Nekem egy 5900xt-n van otthon, semmi veni nincs mellette, igaz fater nem is nagyon hasznalja 3D-ben, de mar naon regota ugy megy. En meg hajtottam is, na akkor azert melegedett. Viszont ha melle karsz egy 8cm ventit@5V hogy ne alljon meg a levego akkor teljesen jo huto. Foleg hogy bazinagy a holeado felulete. Szerintem ne dobd ki, inkabb hasznald.
-
Ribi
nagyúr
válasz Winner_hun #3326 üzenetére
Téged mikor engedtek ki a denevér kalitkából?
Van amugy masik Bat tipusu huto is. Aszem Bear (nem macko alaku). Azt is a Coolink gyartja. -
Ribi
nagyúr
válasz Winner_hun #3328 üzenetére
O hogyaza joszagú málnabokor. Na latod igy mar vilagos a dolog
De akkor is van meg 1 valami olyan mint a bat es 12-es veni megy ra. -
Ribi
nagyúr
Esetleg egy árat is írhatnál.
Maxon fog porogni vagy 5V-re lesz kotve ? Esetleg az alaplapra ?
Irodába 2500 rpm venti eszement hangos, de a 2000 is szerintem.
Persze attól függ milyen a környezet.ADDA ventit lehet valhol kapni külön ? Mert eddig csak tápban láttam, de azok igen halk darabok.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Nos mivel engem nagyon érdekelt az englide hát vettem 1-et.
n.zero 120 (nem a classic).
Dobozban volt 4 szilikon rögzítő bigyó, szokásos 4db csavar.
Csatlakozo: molex apa anya résszel és az alaplapra dugható 3 pines.
12V-re kötöttem, alacsonyabbra gondoltam nincs értelme, így is viszonylag lassan forog.
Beindítottam, jó hosszú kábele miatt ki tudtam tenni az asztalra.
Azonnal hallottam valami furcsa szélzajt. Ilyet ventinél még sose hallottam.
Tipikusan a régi propelleres repülők hangja volt, csak persze halkabban.
Nem igazán tudtam mire vélni. Gondoltam sorjás a lapát. Hát az is volt némelyik. Fogtam smirglit, simára csuszatoltam. Beindít, pont ugyanaz a hang.
Van otthon még glacialtech, chieftech, yate loon, primecooler venti, de egyis sem adott ilyen hangot. Tudja valaki, hogy miért ad ilyen hangot?
Légszállítása valahol a glacialtech (alapból 1600) @ 7V körül van. Motor hangja szerintem egyáltalán nincs.
Röviden ennyi. Nemtom hogy csak valami egyedi probléma, vagy mind ilyen -
Ribi
nagyúr
Tud valaki mondani, egy olyan ventit, ami vékonyabb mint a szokásos venti ?
VGA-ra kellene, de a vga-kra való keret nélkülni 6cm-es visító vackok nem kellenek.
Jó lenne valami 12cm-es.
25mm a normál vastagság azthiszem, szóval ennél legyen vékonyabb.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Tothgera30 #12062 üzenetére
Na ez faja
De miért vannak ezek a világ végén -
Ribi
nagyúr
válasz Tothgera30 #12064 üzenetére
Persze, de egy 2k ventiből lesz 4k az nem frankó.
-
Ribi
nagyúr
válasz Zoltan_B #12401 üzenetére
1 Ahogy észrevettem a winyók oldala szokott a legmelegebb lenni, ahol a házhoz csavarozod.
A tetején csak egy vékony lemez van, az gyorsan kihül.
Talán még arra a részre érdemes hűtést rakni ahol az elektronika van. Persze a fém részre.
Illetve ha nem csavarozva van a házba hanem madzagon, akkor körbe a szélére érdemes rakni valamit.2 nyilván jó ha szélcsatornában van, de arra is kell figyelni, hogy milyen a vga kialakítása, vagyis hogy az a házból kitolja a meleget, vagy amolyan házban keringetős hűtése van.
Első esetben talán elég a csatorna, de második esetnél kell a csatornába venti, hogy az kitolja a meleget. -
Ribi
nagyúr
Belevágok faház projektbe és az a terv, hogy 2x4 DB ARCTIC COOLING F12 Pro-t rakok előre 5V-n. Szerintetek ez jó venti? Van motorhangja? Vagy a 8 darab mennyire lesz hangos?
-
Ribi
nagyúr
válasz waterdragon1 #19958 üzenetére
Hmm, asszem ebből masszív forrasztgatás lesz.
Én nem alaplapról akarom tekerni, de akkor is nehézkes 8 ventit bekötni, mert ennyi elosztót beszerezni megint 1 vagyon.
TC nem lesz, mert idegbajt kapnék ha csakúgy elkezd felpörögni az egyik, mert kicsit szarul van beállítva az érzékelője. Majd én olyanra csinálom ami nekem tetszik[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz szab.tam #19971 üzenetére
Furi, mert nekem is volt E6300, 2.8-on használtam és ha jól emlékszem olyan 1.34-1.35V-t kapott. 3 hőcsöves 9cm-es volt rajta, de 80 fokot sosem látott. Szerintem 70-et se. Ahhoz képest az a 80 fok elég masszív.
"hát az 1.35v.on pillanat alatt elvérzett" erre irtam. Mindegy melyik proci, de nem vérezhet el.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz proci985 #20041 üzenetére
Akkor csak 1 kérdésem lenne, hogy a gyártó miért 400-1500-at ad meg?
Vagy ha nem pwm-el hajtod többet pörög? Érdekesen hangzik.
Van erről valami teszt akár más ventire?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz proci985 #20049 üzenetére
edigiből rendeltem volna meg, mert oco, csak visszajelezték, hogy sokára érkezik meg. Ha szeretném akkor választhatok helyettesítő termékekből 5% kedvezménnyel. Mondom faja, lehet akkor másfélét rendelek. Erre felsoroltak 3db 8 centis ventit a 12-es helyett
Nekem halk 12-es venti kellene, biztosan 1000-es fordualt alatt, mert felette minden ventinek szélzaja van. Te mij javallanál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Androidos fejegységek
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ukrajnai háború
- Politika
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...