Aktív témák

  • satyi1

    csendes tag

    Üdv Mindenkinek! Remélem, hogy itt akad majd a fórumon valaki, aki tud tanácsot adni. Eddig nem igazán foglalkoztam TV kérdéssel, volt egy hagyományos és el voltam vele, viszont most adott neki a vihar:(
    Annyira nem vagyok járatos a témában, hogy bementem az első utamba kerülő EW-be ma reggel, majd hazajöttem és nekiálltam a webet böngészni, mert akár egy fekete massza közepébe kerültem volna. Egy rakat kifejezéssel ma ismerkedtem meg, így bocsi ha néha hülyeséget írok. Szóval:
    -Ha már veszek TV-t, akkor szeretném a PC-vel összekötni, ez biztos. Nem szeretném jó pár éven belül kicserélni. Jó lenne olyat választani, ami 2 év múlva nem lesz annyira elavult, hogy alig tudjam használni.
    -Néhány ismerősömtől azt hallottam, hogy csak LCD-ben gondolkodjak, a plazmát felejtsem el. Ez jogos feltevés?
    -Azt is mondták, hogy a Sharp jár LCD gyártásban az élen, ha jót akarok venni, ezt a márkát válasszam. Vélemény?
    -Amennyire bírtam, visszamentem itt a topicban, a különböző vélemények, javaslatok alapján kialakítottam magamban egy képet, mit is szeretnék. Ebből ez jött ki:
    A nappaliban 3-4 méterről nézzük a TV-t. Ha jól olvastam, 42" felett ajánlottátok, hát a 46",47"-os gépeket néztem meg:
    Samsung LE46A656A1 / LE46F86DB / LE46A559
    LG 47LG6000
    Sony KDL 46 D3500 / V4000 / W4000
    Sharp XL2 / X20
    Lehet, hogy tévedek, de nagyságrendileg ezeket láttam hasonló paraméterrel rendelkezőknek. A végén megnéztem az áraikat egy netes árösszehasonlító lapon. Kicsit felakadt a szemem (mint írtam, eddig nem foglalkoztam a TV kérdéssel), 400-450k között mozogtak. Meg is kaptam az asszonytól: "fél milláért nem veszünk TV-t" :)
    A kérdés ezek után, hogy a méretet adjam lejjebb és a minőség maradjon meg, vagy inkább a 46"-hoz ragaszkodjak-e? A digitális műsorszórás is most jutott el hozzám annyira, hogy meg is érintsen. Lesz földi dig. adás a köv. években, ez rendben van. Valamilyen digitális előfizetésen (UPC dig., T-Home, Hello HD) is gondolkodok, de ez esetben szükséges-e nagyon felturbózott TV-t venni? Amiből úgy gondolom nem kellene engednem, ha hosszú távon tervezek, az a Full HD, a 100hz és a méret. A csatik mennyire fontosak? Egyáltalán vannak hatalmas különbségek a márkák között? Pl. a Samsungnál e legdrágább TV is valahol 450k környékén megállt, Sharp-nál ez egy HD1-nél, vagy a Sony x3500-nál már 600-800k. Azt viszont nem tudom, hogy utóbbiak a többlettudás, vagy a brand miatt kerülnek többe? Szintén nem bírtam rájönni, hogy a 200-300k közötti TV-k sokkal kevesebbet tudnak-e, mint amiket fent írtam, ha igen, az igényeimhez mennyire kell kompromisszumokat kötnöm? Az árak alakulását nézve a legtöbb típus év eleje óta 20-30%-ot esett az induló árából (néhány persze jó, ha 10%-ot). Nem ismerem a trendeket. Kb. szeptemberre tudom majd beszerezni, gondolom addig még megy majd le tovább mindennek az ára. Persze csak akkor, ha a PC-khez hasonló az árazás itt is. Bocsi mindenkitől a hosszú beírásért, remélem nem tekintitek nagy részét off-nak, de annyi kérdésem van és ezt a fórumot találtam a leginkább segítőkésznek és normálisnak. Remélem tudtok segíteni és rövid időn belül el fogom tudni dönteni, hogy mit is akarok és mit vegyek. :)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák