Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor543
újonc
Sziasztok!
Van egy Samsung LCD TV-m. A készenléti led világít,de a TV nem indul! Mi lehet az oka?
Válaszotokat köszönöm! -
proof88
addikt
Sziasztok,
van egy 2 és fél éves Panasonic TX-P42x50e TV. A probléma az, hogy véletlenszerűen elő szokott rajta jönni az a panel, amit a TV oldalán lévő gombbal lehet előhozni. Olyan, mintha véletlenszerűen érzékelne az oldalán gombnyomásokat, emiatt van hogy elállítja a hangerőt, kontrasztot, stb amit éppen állítani tud az oldalpanelon. Kb minden nap előjön ez a probléma. Ilyenkor én hiába nyomom a gombokat az oldalán, olyan mintha valamelyik "be lenne ragadva". Mi nem is szoktuk használni a gombokat az oldalán, tehát "elhasználódás" miatt nem jelentkezhetett ez a dolog. Kb 1 hete kezdte el csinálni. Mi lehet a probléma, mit lehetne tenni? Már nem garis sajnos. Köszi!
-
gabor543
újonc
válasz digikábeles #5810 üzenetére
Valóban azok voltak nagyon megbízhatóak!
-
véregér
csendes tag
válasz digikábeles #5810 üzenetére
Az enyém is most ájult el először a 7 év alatt,bár nem tudom mi mondható jónak.
Kollégám vett egy Philips smart tv-t,még nincs két éves és már javítani kell. -
Upo
addikt
válasz Lackooo84 #5813 üzenetére
Sony nem olyan elterjedt, valószínű azért. Tudásához képest kicsit sokat kérnek azért a sony logóért és semmivel sem jobb mint a többi. Oda jutottunk, hogy most már szinte tök mindegy mit veszel, mind szar, jó ha a garanciaidőt épp kihúzza (nem mindig sikerül).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
ztibor
senior tag
Azért a Sony-ban is van néha hibás, két Sony van a családban, az egyik megy 6 éve gond nélkül, a másiknál meg 3 évesen megjelent egy halvány sárga folt a közepétől a jobb oldaláig fehér képnél. Még szerencse hogy kötöttem rá + két évet, mert az ideg megenne hogy pár hónappal a gari után jött elő :-)
-
Lackooo84
nagyúr
-
g4besz
tag
válasz Lackooo84 #5813 üzenetére
Az igazság szerintem az (és ezt már sokan leírták), hogy nem lehet már így általánosítani, hogy az XY márka megbízható a másik meg nem. Ilyen ma már nincs. Minden márkánál előfordulnak hibás/gyári hibás/konstrukció hibás készülékek. Az, hogy valakinek a saját tapasztalata micsoda sose lehet reprezentatív, mert simán lehet, hogy egyszerűen nem volt szerencséje kifogott több hibás készüléket.
-
XtremLor
őstag
Hi!
Egy kis info kellene!
Tegnap ismerosom hiv hogy a testverenel tortent egy kis baleset, este megy haza a felesege ,es a siras kapta el amint belepett, a futes szerelok benyomtak a tv-t, egy 55" lg tv-rol van szo, tipusszamot sajnos nem tudott mondani 4eves akkor 170e korul volt tehat valami belepo cucc lesz. A szekrenyen jo 20 cm-rel volt hatrebb a tv mint kellett volna, egy szep 5cm lyuk rajta, fel oldal sotet, szep nagyot kapott! Egy kijelzo csere, ha egyaltalan kaphato meg ilyen koru keszulekekhez mennyire zsebbenyulos? Nem sok eselyt latok ra hogy megeri javitatni!
Reszemrol a szerelovel fizettetnem ki az uj tv-t, hogy ok mit fognak kezdeni nem tudom!"Legen...Wait for it...Dary"
-
zoli0078
csendes tag
Sziasztok
Tudon nem TV de talán hasonló problémái lehetnek. Hozzám került egy HP 2509M típusú monitor.
Elméleti alap probléma az volt, hogy csak felvillan a kép majd lekapcsol. Ahogyan próbáltam még a SB led sem világít gondoltam táp hiba lehet. Szétszedve a tápban nem találtam hibás alkatrészt az 5V és a 30V-os ágban is mérhető a feszültség. A vezérlőpanelre is eljut az 5V és az ott lévő Stab IC előállítja a 3.3V-ot és a másik Stab IC pedig az 1.8V-ot de sem a SB led nem világít sem a bekapcsolásra nem reagál. Nyomógombokat átmértem azok elméletileg rendben vannak. Lehet a vezérlőpanel teljesen kuka?
Mit érdemes esetleg átmérni? -
andorabajnok
újonc
sziasztokvan egy 96os orion plasma tvm ammi nem kapcsol be 3at villog pisosan meg eggyet zölden kattan is és mégse...tudtok segiteni?
-
Kezai
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE37D5000 TV-m, a felső részén, fentről lefelé egy 2-3 cm széles, kb 5 cm hosszú, lefelé tartó enyhén világos foltok jelentek meg (4-5 db). Elég enyhe, csak bizonyos háttérszín mellett látható (főként fehér esetén).
Vajon mi lehet, javítható? Költség nagyságrendileg mennyi lehet?
Köszönöm a válaszokat!
-
Upo
addikt
válasz Lackooo84 #5816 üzenetére
Nem a képminőségre gondoltam, hanem a megbízhatóságra, élettartamra. Mindegyik már úgy van tervezve, hogy a lehető legalacsonyabb előállítási költségből lehetőleg bírja ki a tervezett 2-3 év élettartamot.
Valóban képminőségben, szolgáltatásokban vannak különbségek, mindenki eldöntheti hogy a kínált szolgáltatásért kifizeti-e azt az összeget amit elkérnek érte. De olyan már nincs mint régen, hogy X gyártó aztán olyan tartós készüléket csinál, hogy a világ végéig kitart, mind a végletekig optimalizálva van élettartamra.Ilyenkor általában az unalomig ismert villanykörtés konteós filmre szoktak hivatkozni, a gondolatmenetet nagyjából bemutatja. A tévéknél is manapság még erősen ez a dobd ki és minél többet vásárolj résznél tartanak, bár talán még arra a szintre nem jutottak el mint az almás cég, amelyik már évek óta szisztematikusan próbálja még a javíthatóságot is megakadályozni az egyberagasztott-öntött szétszedhetetlennek szánt készülékekkel.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Lackooo84
nagyúr
-
bendeguz1981
csendes tag
Üdvözlet van egy Tevion 127cm plazma tv PDP-q50 10H 177S meg akarnám venni de hibás
ez a hiba jelensége
bekapcsolás után kattan 1-et uttána kb 6 másodperc után újra kattan egyet aztán villog a led.köszi a segítséget. -
Kocska89
tag
válasz bendeguz1981 #5826 üzenetére
Az ilyen medion tevion orion jvc és hasonló ramaty társai mind LG vagy Samsung belsővel készülnek abból is az alja. A kevés google találat alapján a tied samsung belsős. Ezeknek a gagyi készülékeknek közös jellemzője, hogy van 1-2 típus hibájuk és azzal áll meg mind. Szóval még alkatrész is elég ritka.
Az ilyen készülékeket MESSZIRŐL illik elkerülni.
-
Kocska89
tag
válasz bendeguz1981 #5829 üzenetére
Hááát. Ha csak ennyi a baja. Ha kondi cserére elindul akkor is egy baromi régi készüléked lesz. Ezek még szerettek beégni. Eladásra nemérdemes max ha nagyon olcsó, plazmát amúgy is nehezebb eladni pláne az ilyen nevesincs gépeket.
Saját célra meg dettó a kora miatt nem érdemes, max hd ready vagy ezt a szintet sem üti meg, jó eséllyel egy félév múlva megállna a szokásos típus hibával.[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
-
Patyó1976
újonc
Szia nekem egy olyan problémám volna hogyvan egy LG plazmatévém.Aminek a problémája ha bevan kapcsolva,egy darabig tökéletes akép. Malyd ugy 5 perc után elkezd csikozni.Olyan mintamikor rossz az adás.Elvittem egy tvszerelöhöz aszt monta hogy az y sus panel rossz de lehet a z sus is.Mert ezek ószefúggésben vannak egymásal.Akérdésem hogy szerinted lehet az ysus panelt javítani, vagy uj vagy bontott kell.Elöre us köszi a választ.
-
axlrose32
őstag
Sziasztok!
Amíg ekkora a hó a környezetemben telefonon is zavarhattok.06703896891
-
Fox211
újonc
SZiasztok!
Van egy Samsung ue32f5000aw led tv és sötét foltok jelentek meg rajta csatolok képet garanciálisan szerintetek javítható?
[ Szerkesztve ]
-
lacko58
újonc
Üdvözlöm a csapatot !
Van egy 7 éves LG 42 PT 81-es készülékem, ami eddig kifogástalan volt. Néhány napja megjelent egy függőleges, 1 pixel széles csík ami csak kék háttérben látszódik piros színűként. Majd előjött néhány cm-el arréb mégegy, ami hol látható hol nem, hasonló tulajdonságokkal.Kezdjem mamát felkészíteni egy beruházásra, vagy van egyszerű megoldás ?
-
kicsferenc
újonc
Sziasztok a két inverter közül keresek egy működőt
PCB2676-PCB2677
KLS-400W2SONY Kdl-40u2000-es be kellene
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz kicsferenc #5840 üzenetére
Szia!
Én a helyedben kimérném a szekunder tekercsek ellenállását, mert eltérés esetén elég csak trafót cserélni!
Ui:
Már ha megvan az inverter, csak hibás!
Monitor Guru!
-
Upo
addikt
válasz Lackooo84 #5824 üzenetére
Nem irónikus, hogy pont a tiéd után egy bedöglött sony sorakozik, és mint kiderült, javíthatatlan kuka.
Axlrose szerintem tudna nyilatkozni, hogy a sony mennyivel jobb mint a többi, szerintem erősen tart egy szép kerek egyjegyű számhoz...Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
törölt tag
szia lenne egy Thomson 100hz high focus projektoros tévém és a bekapcsoló gomb mellet van egy piros led és villog előszőr 4 et egy pici szünet és utána 8 at villog és nem kapcsol be esetleg nem tudnád hogy mi a baja .
-
szgaborsz
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék szépen, mert nagyon beszívtam. Féltve őrzött kalibrált Samsung PS51e6500-as plazma tévém ritkán törlöm le enyhén vizes finom ronggyal, inkább portörlőt használok. Ma viszont észrevettem rajta pár foltot (az is rejtély, hogy miként kerültek oda), gondoltam letörlöm, bár ne tettem volna... két helyen is komoly folt keletkezett, olyan mintha a külső réteg lejött volna, kikapcsolt állapotban baromi ocsmány, bekapcsolva nehezen venni észre, csak ha direkt figyelem és ha világos a háttér. Lehet cserélni ezt a külső üveget? Ha igen akkor kb. mennyibe fájna? Hol érdemes megcsináltatni? Minden tanácsot megköszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest