- Synology NAS
- [Re:] A kanadai kormánynál lobbizik a Tesla, Elon Musk 12 gigagyárra készül
- Linux kezdőknek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- [Re:] Mégsem kap a SpaceX Starlinkje támogatást az USA-tól
- [Re:] Az űrből sugároznák az 5G-t, komoly riválist kaphat a SpaceX Starlinkje
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- Bittorrent topik
- Windows 10
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Friss PRK tapasztalatok:
Jobb: 0,03 bal 0,03 (más nyelven -6-os, de a táblán mérhetetlen volt a látásom) Nem akartam lebenyt, ezért PRK.
Műtét napja:
Nagyon gyors volt, nem éreztem semmi fájdalmat sem közben, sem utána. (kaptam előtte cseppeket, meg bevetettek egy xanax-ot, bár halál nyugodt voltam anélkül is)
Mikor kijöttem rögtön élesen láttam, tudtam mobilozni, olvasgatni, hazafele kocsiban néztem a tájat, minden szép és jó, aztán ahogy múlt a cseppek hatása kicsit fura volt, mintha elfáradt volna, pihentettem. Nem én vezettem természetesen, de pár pihenőt beiktatva nem lett volna akadály, városban is gond nélkül tudtam gyalog közlekedni, persze napszemüvegben.
Itthon bevettem a fájdalomcsillapítót, cseppek, ledőltem pár órára a sötét szobában, aztán minden kitisztult, tök jól láttam, filmet néztem, olvasgattam. Este bal szem picit szúrt, könnyezett, bekaptam egy fájdalomcsillapítót meg egy altatót amit adtak, és minden rendben volt.
Műtét utáni első nap:
Jobb szem picit szúrt, könnyezett, kapott egy fájdalomcsillapítót, cseppek, és minden rendben volt, indultunk vissza kontrollra, a 1,5-2 órás út közben most már végig tudtam nézelődni, nem volt szükség pihentetésre, odaérve megnézték, szépen hámosodik, 0,8 és 0,9 , ami már szinte ugyanaz mint előtte szemüveggel, mert az sem volt már százas. Ezután pár óra hazaút, nézelődés, majd sötét szoba, miután kipihentem egy kis sorozatnézés, zene, stb.
Műtét utáni második nap:
Közeli látásom kicsit homályosabb volt, telefont nem tudtam elolvasni, de a gépen elboldogultam, tudtam mi hol van, ez egy nyugis nap volt, nem kellett menni sehova, így végig feküdtem és egy angol audiobookot hallgattam, úgy elszaladt az idő azt hittem még előző nap van.. Semmi fájdalom továbbra sem, pedig azt mondták/olvastam, hogy a 2.-3. nap kemény. Néha kicsit jobban elhomályosodtam, de cseppek után mindig kitisztult, teló be volt állítva 3 óránként csipogjon, de ha sokat nézelődtem volt, hogy közötte is nyomtam a műkönnyből. De nem történt semmi érdekes, elvoltam. Este gép előtt ülve dumáltam kicsit a többiekkel, ekkor vettem észre, hogy kicsit fényérzékeny lettem, így a nagyon durva ledeket eltakartam, monitort kikapcsoltam, és úgy beszélgettem, de igazából nem fényérzékenység volt, mert mikor kimentem a sötét szobából nem volt roszabb, inkább csak a túl nagy kontraszt miatt lehetett.. bevettem a bogyókat, cseppeket és ledőltem.
Műtét utáni harmadik nap:
Hiába az altató, mégis 2 körül felébredtem, de ha már úgyis.. akkor cseppentettem és még egy altató. Picit óvatosan kellett a jobb szemem nyitni, de miután cseppentettem minden rendben, most élesebben látok mint eddig valaha, telefont, monitort, billt, ezért is gondoltam leírom amíg el nem felejtem, mert gyorsan telnek a napok.. ma délután lesz elvileg a lencse kivétel, utána elvileg rosszabbul fogok látni, de majd kiderül.A netes sztorik után fel voltam készülve 2-3 nap sírva ordítós, ágyban fetrengésre, de azt kell mondjam egy pici szúrás vagy könnyezés volt eddig a max, ezen kívül abszolút nyugisan, pihentetően telnek a napjaim.
-
Serricon
senior tag
válasz
Serricon #2835 üzenetére
PRK Műtét utáni harmadik nap: (folyt.)
Nemrég értem vissza kontrollról, szaruhártya hámosodott, kivették a védőlencsét.
Erről is hallottam már horror sztorikat, nos én annyit éreztem, hogy előtte a csepp egy picit csípett, valamint akaratlanul, de rápislogtam a jobb oldalinál mikor csipeszelte így picit begyűrődött, láttam ahogy kiszedi, a másik szemnél meg kellett kérdeznem, hogy sikerült-e kiszedni, annyira nem éreztem semmit, majd mondta hogy kint van, akkor nyitottam ki a szemem, felkészülve a teljes homályra, mert sokan írták, hogy utána roszabb lesz, de.. semmi.. teljesen jól láttam, igaz piszkosul könnyeztem, elmondta az új csepegtetési rendet, és már húztam is kifele a pár száz méterre lévő parkolóig ahol vártak, hazafele kb másfél óra kocsiban, végig a telefont meg a tájat nézegettem, teló távolságig teljesen élesen láttam, messzire homályosabb, változó.Így, hogy már nincs bent a védőlencse (főleg most, hogy gép előtt vagyok) sűrűbben kell cseppenteni, és érzem mikor szükséges, mintha súrlódna a szem, homályosabb, ez cseppentés után megszűnik, és teljesen kiélesedik egy ideig.
Pihentetem picit, lehet csak elfáradt..(#2837) ndavey:
Én úgy voltam vele hogy inkább kibírom azt a pár napot, és biztosra megyek, persze, persze visszatapad meg minden, de akkor is.. az nem olyan.. ha ez begyógyul nincs ami elmozduljon, nem vágnak, nem nyitnak fel semmit.
Gazdaságosság mellékes volt, úgy mentem oda hogy fel voltam készülve a FEMTO-ra, műtét előtt közöltem, hogy PRK-t szeretnék, minden gond nélkül átírtuk a papírokat és mehettem az előkészítőbe.(#2838) tildy:
Én már 2-3 napról is azt olvastam hogy pokol, de majd kiderül, ne legyen igazad -
Serricon
senior tag
válasz
Serricon #2842 üzenetére
PRK Műtét utáni 4. nap:
Reggelre megszűnt a súrlódó hatás, egész nap kellemes volt, gép előtt voltam szinte végig, olvastam, filmet néztem kicsit homályosak voltak a betűk még, de nem okozott nagy gondot.PRK Műtét utáni 5. nap:
Jól aludtam, semmi panasz, látás ugyanúgy kicsit homályos, de néha egész jól kitisztul. Pár óránként cseppentek.Szerintem ha eddig nem fájt semmim, már nem is fog. -
Serricon
senior tag
válasz
ingalls #2859 üzenetére
Gondolom ez is egyénfüggő mint a gyógyulásnál a fájdalom, nekem kb másfél hete volt PRK és vezetésnél közép-távol már úgy látok mint előtte szemüveggel. Nem tűéles, (szemüveggel sem volt már az) de teljesen oké. Ami még érezhetően homályos néha az a monitortáv.
Csodálkoztam is, mert napokig itthon csak a monitornál voltam, és "láttam" hogy még nem az igazi, de mikor kimentem a városba meglepően jól láttam, nem mondta volna meg senki hogy egy hete műtöttek. -
Serricon
senior tag
válasz
Serricon #2842 üzenetére
PRK Műtét 1 hónap után:
Ma voltam kontrollon, a mérések szerint javult, már mindkét szem 100%-os, innentől napi 4 csepp Flucon.
Közelre is stabilizálódott a látásom, távolra is jobb mint szemüveggel volt.
Szemszárazságom egyáltalán nincs, az első héten elfogyott 1 systane, vettem még akkor másikat, de azóta is bontatlan.
Éjszakai látással sincs gond.Látom itt van akinek bőven 100% fölött van, két szemre mondjuk nálam ott nem nézték, de biztos nálam is így van, -6-os volt a szemem, teljesen elégedett vagyok a jelenlegi állapottal, de azt mondták még javulhat tovább.
-
Serricon
senior tag
válasz
MMiklos86 #2893 üzenetére
PRK után talán 4-5 napot mondanék amikor már nem fárad a szem, nem érzékeny annyira, hogy gondot okozzon, persze ez egyénfüggő, a középtávú látásom már a műtét után volt olyan jó, hogy akár haza is tudtam volna vezetni ha kell, pedig ez nálunk 1-1,5 órás utat jelentett, persze volt aki vitt, mert előre nem tudtuk mire számítsunk.
Nekem nem adtak semmi papírt jogsihoz, benne van, hogy szemüveggel, ráadásul előtte nem sokkal kellett megújítani.. eddig nem izgatott a korlátozás, mert anélkül amúgy se láttam, most meg azért, mert azzal nem látnék.
-
Serricon
senior tag
válasz
bellaiza6 #2900 üzenetére
Ez normális, nálam is a monitortáv jött helyre lassabban, mondjuk 1 hét után már dolgoztam 2 monitor előtt egész nap, de nagyítgatni kellett a dolgokat, meg amikor épp nem kellett nézni csak beszéltem akkor pihentettem és érezhetően napról napra javult, a második-harmadik héten stabilizálódott normál szintre, első havi kontrollra már elmúlt minden mellékhatás.
Monitor előtt nekem az segített, hogy levettem a fényerőt, amikor behomályosodott akkor meg cseppentettem műkönnyből.
[ Szerkesztve ]
-
Serricon
senior tag
-
Serricon
senior tag
válasz
MMiklos86 #2924 üzenetére
Esetleg valami nagyon durva napszemüveggel, feltéve hogy a vezetéshez nincs szükséged rendesre.
Nem a homályosság a gond, hanem a fénytől alig bírod kinyitni a szemed, a hatása még másnap is durva volt, nem az ülsz egy órát és elmúlik kategória, de ha be van sötétítve akkor amúgy jól látsz, de útközben ha szembevilágítanak az nem biztonságos.
-
-
Serricon
senior tag
válasz
TothBan #3010 üzenetére
Ha visszaolvasol, leírtam pontosan a műtét utáni pár napom, röviden 2-3 napig jól esik a sötét szoba, utána már én is dolgoztam, járkáltam mint azelőtt, monitortávhoz kellett több idő hogy beálljon.
A cseppet megmondják mennyit kell, nekem napi 5-ről indult, most 3. hónaptól már csak 3x kell, magadnak csepegtetsz, nem kell félni ha az elején félremegy és többször kell akkor is kitart.
A sima szemcsepp talán 2-3k, nekem csak az első hetekben volt rá szükségem, a Flucon amit felírnak kb 700huf, ahhoz minden kontrollnál kapsz majd receptet. -
Serricon
senior tag
Ez az 1 hét pokol szöveg elég félrevezető.. mindenhol ezt olvastam mégis belevágtam, és semmi fájdalom nem volt.
Van olyan ismerősőm aki régebben csinálta a PRK-t, pár napja beszéltünk és el se akarta hinni milyen simán ment minden.. változnak az idők.
Ha a kollégának fájdalmai vannak, az szerintem nem természetes.
-
Serricon
senior tag
-
Serricon
senior tag
Szintén Sasszem, kontrolloknál általában amint leültem hívtak is, ha fél órával hamarabb érkeztem, akkor is.
Mindig kedvesek, mosolygósak, bármilyen felmerülő kérdésre komolyan válaszoltak.FEMTO-ra voltam beírva, a műtét előtti pár napban gondoltam meg magam, hívtam is őket, hogy mivan ha közben másik fajtát szeretnék, azt mondták semmi gond, majd aznap megbeszélem az orvossal.
A műtét előtti vizsgálaton mondtam neki, hogy váltanék PRK-ra, rákérdezett miért, majd ahogy elmondtam az aggályaimat a lebennyel kapcsolatban még majdhogynem ő akart rábeszélni a PRK-ra, hogy mennyivel nyugodtabb leszek utána, mert nem kell az efféle komplikációktól tartani.(hozzátenném igaza volt, teljesen nyugodt vagyok)
Meg voltam lepődve, hogy nem akar rábeszélni a drágább hiperszuper műtétre úgy, hogy már minden elő volt készítve és alá volt írva.
-
Serricon
senior tag
Képzeld PRK műtét után 5 perccel úgy sétáltam ki mintha mi sem történt volna, csak befele még -6-os, kifele meg napszemüveg volt rajtam.
Akár aznap is hazavezettem volna simán ha nem lett volna kísérőm, pár nap pihentetés jót tesz,de utána simán lehet járkálni kint a városban, nincs 1 hét sötétszoba.
Amit olvasgattál azok régen voltak jellemzőek, azóta fejlődött az eljárás. -
Serricon
senior tag
válasz
Ricco_hun #3146 üzenetére
Ray-Ban RB3587 CHROMANCE
Helyi optikában vettem miután felpróbáltam párat, nem bántam meg, mert egyszerre polarizált, tükrös, és a tech lencsékben használt kontraszt növelés is benne van.
Eddig bárki aki felpróbálta azt mondta jobban lát benne mint nélküle, vezetéshez mindig hordom, meg kint ha nap van, és tényleg annyira jó, hogy ha már nem "kell" hordani akkor is fogom.
Meg szereztem mellé egy olcsó kínait is ha olyan helyre megyek. -
Serricon
senior tag
válasz
Jamesch #3260 üzenetére
Az elején annyit cseppents amenyit jónak érzel, nekem is volt hogy sűrűbben kellett amikor pár naposan gépeztem, vagy miután kiszedték a lencsét, de utána teljesen elmúlt és csak a kötelező flucon adagot nyomom azóta.
Próbáltam én is másfajtát ami volt itthon, de az nem tartott annyi ideig mint amit ajánlottak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- [Re:] Apple Watch Series 7 - új idők széle
- [Re:] 700 nit az ígért 1200 helyett
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elden Ring
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Szürke zóna
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Sony Ericsson K660i mobilkészülék
- Benq SW270C Fotós-Videós Monitor! 27"/2560x1440/IPS/99% Adobe RGB/AQCOLOR/Type-C/Árnyékoló/HDR
- Huawei MateView 28 4k+ Prémium Monitor! 28"/3840x2560/HDR/Type-C/98% DCI-P3/Smart Bar/HDR/10BiT
- Laptop RAM DDR3 DDR3L, DDR4 2GB 4GB 8GB- 16GB---- Budapest,/MPL/Foxpost
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 TUF OC Eladó! 199.900.-
Állásajánlatok
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: Időkép Üzleti Szolgáltatások Kft.
Város: Budapest