- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- Microsoft Excel topic
- [Re:] Okostermosztátokkal csökkentené az energiafogyasztást az EU
- [Re:] Nagy pofont kapott a tőzsdétől a Deezer
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok és bányászatuk (GPU)
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- [Re:] Kidurran a hatalmasra fújt chipbuborék? A Micronnal kezdődhet a nagy lejtő
- Netflix
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
g4mer
senior tag
Sziasztok!
Voltam tegnapelőtt alkalmassági vizsgálaton.
PRK műtétet néztem ki, de vizsgálat után azt javasolta a doktornő, hogy nekem nem ajálnja a PRK-t ilyen kis dioptriával, mint az enyém (-1 ; 1,25 a pupillatágítás utáni vizsgálatnál). Szóval nekem az intralasik FEMTO-t ajánlotta.
Meg állítólag nem tudja garantálni, hogy PRK-val 0-ás dioptriáig meggyógyulna a szemem, lehet hogy csak -0,5-re, és úgy ugyan úgy rosszul látnék.Mi a véleményetek erről? Esetleg valakinek van tapasztalata ilyen -1-es dioptriával lézeres műtétet illetően?
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
CyberPunk666 #2696 üzenetére
Igen, olyan "minimális", hogy 50cm-ről már homályosan látok mindent, és nekem is ugyan úgy kell szemüveget hordanom, mint akinek -5-ös dioptriája lenne, mert mindent elmosódva látok
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
whitezo88 #2726 üzenetére
Ez a lebenyleválás engem is izgat kicsit, mi van, ha valaki jól telibevág, és pont a szemem közepét találja el?
Olvasgattam külföldi fórumokon, hogy boxolókat is műtöttek már sima LAsik-kel, és még se lett semmi, de ugye mindenre megvan az a kicsi esély.
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
Én is inkább szenvednék egy hetet, de nekem ezt ajánlotta a doktornő, kis dioptriára hivatkozva.
Érdekes, unokatestvéremet is itt műtötték, hasonlóan kicsi dioptriával (talán erősebb -1,5), és neki PRK-t javasoltak.
De elvileg tényleg kicsit az esélye, hogy leváljon, csak hát Murphy törvénye
Sic Parvis Magna
-
-
g4mer
senior tag
Én ma megkérdeztem kontrollnál a doktornőt, hogy mennyi az esélye, hogy ha jól bevág valaki egyet, pont a szemembe, hogy elmozduljon a lebeny. Azt mondta, hogy 6 hét után, nincs rá esély hogy elmozduljon, még ha szembevágnak se.
Tegnap műtöttek FEMTO-val, ma kontrollon jobb szemem 1.1 bal szemem 0,95 lett
Nagyon jól látok, viszont szerintem váltok majd Systane Ultra műkönnyre, mert ez a sima nekem gyengusznak tűnik.
Sic Parvis Magna
-
-
g4mer
senior tag
válasz
whitezo88 #2790 üzenetére
Nekem egyre rosszabb a látásom...
Még 2 napig kell csepegtetni a tobradexet, 8 nap után kontroll, kíváncsi vagyok mit mondanak/mérnek..
Jobb szememmel siralmasan látok, kettős látás, felpróbáltam a régi -1es szemüvegemet, és úgy jól látok vele.
Bal szemem úgy-ahogy elmegy, de a tökéletestől messze van.
Akinek volt itt FEMTO műtéte, tőlük kérdezném, hogy hány hét alatt állt be teljesen a látásotok?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
Na megvolt az 1. hónapos kontroll. Mindkét szemem 1.00, két szemre 1.25. A kis számoknál az alsó sort is el tudtam volna olvasn (egy szemmel azért szenvedősen)i, de azt mondta a doktor, hogy azt nem kell,
10 napos kontrollnál meg erőltette egy másik doktor, hogy olvassam végig (ami csak találgatás volt kb), az meg 1.1 lett bal szemre 0.9 jobbra.Jeleztem felé, hogy a jobb szememmel kettős látásom van, pl a TV lg logóját 2x látom, válasza erre: két szemmel kell nézni.
Sic Parvis Magna
-
-
g4mer
senior tag
Azért én ezeket a %-okat beméretném egy független klinikával is
Nekem 2 hónapos kontroll jobb 125% bal 120%, de a jobbal sokkal jobban látok..
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
VikingPingvi #2871 üzenetére
" valóban sokkal jobban látok mint szemüveggel korábban "
Az a lényeg
Csak kicsit extrémnek tűnnek ezek a 160%-os eredmények/szem, elképzelni nem tudom az már milyen éles lehet.
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
Jezébel #2934 üzenetére
A többi femto-ról milyen negatív tapasztalatokat olvastál? Miben tér el a hagyományos femto-tól, a fantázianevét kivéve?
Ez a budai szemészeti központ úgy be van itt harangozva ezzel a "diamond" femtoval, de azért elég gáz, hogy még sima lasik-kel is simán megműtenek
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
Plazmacucci #2998 üzenetére
Nekem is vannak még starburst-ök, viszont jobb már egy kicsit, mint egy hónapja pl.
Nappal viszont tűélesen látok.
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
Plazmacucci #3001 üzenetére
Te mennyi ideig csepegtetted a műkönnyet? Én már leszoktattam magam napi 1xi cseppentésre.
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
-
g4mer
senior tag
válasz
Ricco_hun #3071 üzenetére
Az összes ilyen helyen(mint ahogy mindenhol az életben) csak addig vagy fontos, amíg nem fizettél
. Én úgy döntöttem el anno, hogy hova megyek (sasszemklinika), hogy megnéztem több szemklinika Facebook / Google oldalát. Kimagaslóan a sasszemnél volt a legtöbb értékelés (pl budainál 28 értékelés van FB-, sasnál 820 ), ezért úgy voltam vele, hogy ez a hely már bizonyíthatott talán.
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
Ma megvolt a féléves FEMTO kontroll saszemnél: bal 1.2 jobb 1.25 , kicsit kifújta a szél a szememet, kiszáradt, lehet hogy jobb eredmény is lett volna.
Hogy most ezek valós eredmények-e, vagy csak túlzóak mindenki döntse el maga, egy a lényeg, hogy tényleg jól látokSic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
Ha már csepegtetés a téma, FEMTO után 9 hónappal még mindig használok műkönnyet, napi 1x, reggelente, van amikor többször is. Ti mikor hagytátok abba/ szoktatok-e még használni?
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
-
g4mer
senior tag
válasz
Hadrianus #3479 üzenetére
Nekem 1 éve volt femto műtétem, fényudvar jelenség ugyan úgy jelen van, és jelen is lesz a jövőben, az az érzésem.
Sötétben másnál nem tudom hogy van, de nálam pl ha tévézek ott is észlelhető. Főleg ha fekete a háttér, és fehér felirat van.
Sajnos ezzel együtt kell élni, nappal nagyon jó a látásom.
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
Az a baj, hogy elhintik ezt a mézes madzag 120%-okat, meg hogy úgy fogsz látni, mint Superman, és mindenki beleéli magát ebbe. Amikor meg nem úgy sikerül a műtét, hogy még ők se tudják rákamuzni a 0.9 látást sem, akkor már szépítik, hogy szép eredmény ez is.
Ez lényegében azért egy komolyabb műtét, nem olyan, mintha betömnék a fogadat. Adj egy kis idő még neki, és ha ilyen lesz 1 év múlva is, akkor sajnos tényleg lesz okod szomorkodni.Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
Plazmacucci #3507 üzenetére
Hát nem tudom, nekem mintha az lenne arra a garancia lapra írva, hogy 4 hónapig érvényes
(femto sasszem)
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
válasz
Plazmacucci #3509 üzenetére
Nekem így 1 év után: bal szemem nem olyan éles, jobb szememmel élesen látok (legutolsó kontroll eredmény 1.2 1.25 "papíron"), de én már túltettem magam a marketingen, örülök, hogy nincs szükség szemüvegre
Viszont azt vettem észre, hogy bal szememmel sötétebb árnyalatban látom a színeket, közelre és távolra is egyaránt. Valaki tapasztalt már ilyet?
PRK-nál meg eleve mindenhol elmondják, hogy fél év a gyógyulási idő, szóval kár még idegeskedni a kedves fórumtársnak
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
Be kell szerezzek valami kevésbé sötét napszemüveget ezekre az őszi/téli szeles hónapokra, olyan szinten kiszáradt a szemem, hogy 3 nap volt mire elmúlt a szúró érzés
Sic Parvis Magna
-
g4mer
senior tag
Akik 1 évnél régebben estek át műtéten: Ti használtok még műkönnyet? Én még minden reggel
Sic Parvis Magna
Új hozzászólás Aktív témák
- XPS 15 9500, 15.6" FHD+ IPS i7-10750H GTX 1650Ti 16GB, 512GB NVMe, ujjlolv IR kam gar
- DOBOZOS HP 15s: i3 1115G4, 8GB, 256GB SSD, 15.6" FHD matt, HDMI, kamera, SD kártyao., Win 10 Home HU
- LifeBook E754 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i5-4300M 8GB 256GB DVD író magyar vilbill., ujjolv gar
- StarTech S2510BMU33 2,5" SSD HDD külső ház USB 3.0 - Dobozos, új
- Mars Gaming MCX TG RGB - OEM, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest