Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bajusz15

  senior tag

  Sziasztok!
  Ha nem történik semmi változás, akkor szeptember elején én is lézerszemű leszek ( Visumax ) és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Femtot szerettem volna, viszont valami nem oké a szememmel, ezért pont az esett ki, amit kinéztem magamnak, így a gyógyulási idő miatt maradt a Visumax. A kérdésem az lenne, hogy táplálékkiegészítők terén van már valami komolyabb fejlemény, esetleg akiket műtöttek és már szednek fehérjét, tudnának tapasztalatokat írni? Nem versenyszerű a dolog, de nem is mondanám magam "kicsinek", illetve egészen fontos szerepet tölt el a testépítés az életemben, ezért lenne fontos a dolog. 2 hetet mondtak kondi kihagyásra, én olyan 4 hétnél hamarabb azért nem mennék, ezalatt - gondoltam én - majd húst hússal meg fehérjeporral kihúzom komolyabb izomveszteség nélkül, aztán mondták/olvastam, hogy FÉL ÉVIG majdhogynem tilos!? Szóval volt/van itt olyan, aki bevállalt mondjuk 1-2 hónappal a műtét után a port, ha nem is dupla adaggal, de mondjuk egy 20g fehérje/nappal? (Pár kommentet elolvasva lassan azért is örülök ha éles lesz a látásom, az összeesés nem is tűnik annyira problémának :F

 • bajusz15

  senior tag

  válasz andrisss8 #3429 üzenetére

  Az olvastam-ot arra értettem, amiket itt találtam, hogy nektek is az orvosok mondták, a hallottam-at pedig az alkalmasságin: "protein és porcerősítő használatát kerülni kell" jelmondattal. Természetesen az első 1-2 hónapban én sem fogok kockáztatni, de utána szerintem 1-1 adag le fog csúszni naponta és így növelve őket. Amit tényleg nem értek, hogy hogyan különbözteti meg a szervezetem a proteint a proteintől ( attól függetlenül, hogy folyékony vagy szilárd táplálékként viszem be ), de ha nagyon ezen múlik akkor lemegy majd abból a csirkemellből dupla adag. :D
  Köszi a válaszokat, persze majd még műtéten is rákérdezek mindenre, aztán 2 hét múlva ha meglett írok ide a tapasztalatokról.

 • bajusz15

  senior tag

  válasz mary-l #3442 üzenetére

  Szia! Én jövő héten megyek pont ide és pont erre a fajta műtétre, ahogy megvagyok, élek és látok, jövök tapasztalatokkal! :)

 • bajusz15

  senior tag

  Szerencsére sikerült összeszedni előző héten egy megfázást, ami most jött ki rajtam műtét előtt. Tudom lehet hülyeség, de mégis csak a szememről van szó, mennyire befolyásolhatja a holnapi műtétet? Gondolok itt műtét utáni tüsszentésre, ahol kap azért a szem, legalábbis én "erősen" bezárom a szemem közben, orrfújásnál picit ugye erőlködik az ember, könnyezés. Iszok mindent, ami csak van (Neocitrán, One a Day tabletta), de nem hiszem, hogy holnapra elmúlik.

 • bajusz15

  senior tag

  Na sikeresen túl vagyok a műtéten :)) Minden simán ment, a doktornénik kedvesek voltak, mindenről tájékoztattak, műtét közben mindig tudtam mit fognak velem csinálni és miért. Viszont volt egy pillanat, amit nem kívánok senkinek: égetés közben "álljunk csak meg" mondat az orvos szájából egy kicsit besz*ratott. A jobb oldali szemembe ugyanis az elszívónak köszönhetően egy szempilla került, ami égetés közben is ott volt, ezt a doktornőnek ki kellett szednie az égetés megállításával. Alig akart kijönni, de csak sikerült, ez után a bal szem minden gond nélkül meglett. Amit most tapasztalok az a "víz alatti látás", és a bal szememmel sokkal élesebben látok mint a jobbal. Tudom alig 2 órás a szem, csak ez a szempillás bigyó miatt bennem van a félelem, hogy az okozhatott valamit, persze ez reggelre lehet megfordul. Annyit szeretnék kérdezni, hogy a mai nap folyamán (illetve inkább az első egy hétben) hogyan számítógépezzek? Nem dolgozok most rajta, szóval nincs ott a muszáj használnom a munka miatt, illetve ha a szoba úgy van kialakítva, hogy csak egy kevés napfény jöjjön be redőny miatt, akkor használjak napszemüveget gépezéshez? Gondolom nem, de biztos ami biztos. Azt mondták, hogy csak akkor kell, ha UV-t kapna a szemem, tehát metró/áruházakban nem is kéne, de én azért használom. Csepegtetni fél óránként kell/óránként a receptes szemcseppet.
  Ha van valakinek valami tanácsa az első napokra szívesen hallgatom! :)

 • bajusz15

  senior tag

  válasz andrisss8 #3472 üzenetére

  Gyorsan hozzáteszem, hogy VisuMAX kezelésről van szó, szóval elvárható, hogy már első nap jól lássak. Ez a fél óránkénti csepegtetés durva, ilyen gyorsan még nem telt az idő számomra, alig cseppentettem és már jöhet a következő :D Nincs semmi pirosság, nem szúr, nem fáj, a kellemetlenség elmúlt, az egyedüli dolog tényleg csak az, hogy a jobb szemem érezhetően gyengébb, ami persze nem gond mert bal szemem ami élesnek néz ki jól látok, csak féltem a jobb szemem, HA így maradna akkor ne erőlködjön és essen vissza szemüveges szintre.

 • bajusz15

  senior tag

  válasz andrisss8 #3474 üzenetére

  Igen tudom, én is elolvastam a túl sokat és túl hamar váró emberek posztjait, de így, hogy én is egy lettem a sok közül teljesen más. De hogy gyorsan meg is cáfoljam magam, reggelre meg a jobb szemem volt "jobb" a bal pedig "elmegy" szinten, szóval abba is hagyom ezt a nézegetést, majd kialakul. A reggeli kontrollon ( 24 óra se telt el a műtét óta ) a 120%-os sorban hibáztam egy-kettőt, doktornéni szerint ilyenkor még a 100% is jó, úgyhogy megnyugodtam. Ami még nekem fontos volt, nem tudom kinek az, azért leírom, hogy rákérdeztem a fehérje porra, és 2 hónapot mondott, ugyanis VisuMAX-nál már ennyi is elég, nem kell fél év. A legjobb érzés, amikor kint már napszemüvegben is észrevehetően látok úgy, ha nem jobban mint kontaktlencsével :))

 • bajusz15

  senior tag

  válasz Hadrianus #3479 üzenetére

  Még nekem is van fényudvarom pedig 2+ hetes Visus vagyok, a bal szememen egész nagy, jobb szememnél semmi, így a két szemmel csak enyhe a dolog, de este nem vezetek mert zavaró. Nekem inkább a fejfájás a problémám, igaz nem lepődök meg mert munkához kell ( napi 8 óra ) aztán még otthon is gépezek, de hiába pihentetem a szemem ahogy tudom ( ilyenkor nincs monitor, telefon, tv csak csukott szem ) 30p-1 óra naponta ahányszor sikerül, mégis fáj a szemem. Elképzelhető, hogy ki kell vennem pár napot és meggyógyul pihentetéssel vagy hívjam őket mert ez egyáltalán nem normális? Első héten még minden fasza volt, aztán vezettem kb 1 órát, kocsiban is napszemüvegben voltam végig, de a Nap fénye persze minden szélvédőn/ablakon/ahol csak lehet tükröződött, azóta fáj a szemem, ez olyan egy hete tart. Az 1 havi kontrollom 22-én lesz, szerintetek előtte hívjam fel őket és kérjek időpontot, mert van esély rá, hogy valami komolyabb gyulladás vagy még rosszabb és daganat?

 • bajusz15

  senior tag

  válasz Ancika #3482 üzenetére

  Igen én is a szemnyomásra gyanakszom, mert a halántékomnál csak egy nagyon kicsit vagy egyáltalán nem is "nyom", csak a felső szemhéjam körül. Bár az mondjuk furcsa ha a Tobradextől lenne, akkor miért nem az első héten jelentkezett, mikor 5 csepp ment naponta? Ez a szemfájós dolog akkor kezdődött mikor már napi 4 csepp ment, ma meg már 2 csepp. Nem pont akkor kéne múlnia, mikor egyre kevesebben viszek be? :F
  Mindegy is igazából, holnap úgyis hívom őket, aztán bemegyek ha kell.

 • bajusz15

  senior tag

  válasz Moleman #3499 üzenetére

  Nekem pont fordítva van a helyzet, én nem tudom ez a Visu-nak köszönhető vagy én vagyok ilyen, de ahogy láttam már a műtétet követő 1-2 napban, ugyanúgy látok most is *kopp-kopp-kopp. Sajnos csak ezt lehetett rajtam végezni, olvastam is róla, hogy csökken a gyógyulási idő, de hogy ennyire?! Csütörtökön hagytam el a Tobradexet, a fejfájások azóta csökkentek szerencsére. Egy hét múlva megyek az 1 hónapos kontrollra, remélem ott is megerősítenek benne, hogy nem romlott a látásom, mert én legalábbis nem vettem észre, bár ügyeltem rá ahogy tudtam.
  A kondira mondták, hogy 2 hét után lehet menni, de nem hiszem, hogy olyan edzés intenzitásra gondoltak, ahogy én szoktam edzeni, úgyhogy 1 hónapot biztosan kivárom, de lehet lesz az több is. Az a bajom vele, hogy ez nem egy "szokásos" sérülési lehetőség, mint pl amikor meghúzod a derekad mert túl nehéz súllyal szeretnél felhúzni, ekkor tudod, hogy kevesebbel kell próbálkoznod, de szemműtét után hogy jelezne a szervezetem? Azonnal rosszabbul látnék? Megfájdulna a fejem? Fokozatosan romlana a látásom az azt követő napokban és nem is javulna meg?

 • bajusz15

  senior tag

  válasz g4mer #3515 üzenetére

  Sasszemnél eddig 3 orvos vizsgált meg 3 különböző alkalommal. Ez tényleg elég idegesítő, hogy az oké, hogy ő papíron leolvassa az előző eredményeket, de ennyi pénzért elvárnék egy kis személyes kapcsolatot, emlékszik nagyjából milyen voltam, miben más most stb. 3-ból 2 néni egész kedves, de volt egy nő, akinek mondtam a problémáimat, egyik szemem miért élesebb, az élesebb szemem az igazi sasszem, a másikat még közelre is gyengének érzem ( pedig mindkettő 125%, de amikor van a "takarja le az egyik szemét" vizsgálat látom, hogy más szinten van a kettő ), na a lényeg, hogy ő ott affektálva mondja nekem, hogy hűde nagy problémák ezek, mind a két szeme 0, ajaj most mi lesz az egyik gyengébb hűha... Értem én, hogy még kell neki idő, de ennyire nagy gond ha szeretném tudni mi miért van és mindezt ilyen hangnemben kapom? :F

 • bajusz15

  senior tag

  válasz raven12 #3559 üzenetére

  Üdv a klubban, az éleslátók között!

  A 3 dokinős részhez: nekem Visumax volt, 1. hónapos kontrollal együtt 4 különböző dokinő vizsgált meg, közülük 1 volt tök kedves, 2 so-so, 1 meg annyira lekezelő, hogy rendesen ideges lettem 1-2 perc alatt :D

  A fehérjés részhez: ELVILEG azért más a tápkieg, mert máshogy szívódik fel, segíti a szem gyógyulását, ami nekünk pont nem jó, mert a gyógyulás=vissza amilyen dioptria volt, azt meg nem akarjuk.
  Dokinő akkorát kapott, mikor rákérdeztem, hogy versenyszerűen edzenék ismét, szteroidot nyomhatok-e, szegény csak nézett és mondta, hogy egyáltalán nem kéne ilyesmiket szednem, jól nézek ki most is. Végül 3 hónapot mondott rá. Rákérdeztem az edzésre is, elvileg Visu-val 1 hét után lehetne menni, de nem éppen az a fajta vagyok, aki lemegy terembe, pózol, képet készít, 3kg-mal emel kettőt és hazamegy, hanem addig edzek általában amíg van erőm, és azt mondta ezt nem lehet, kis súllyal próbálkozzak. Holnap leszek 7. hetes, jövő héttől mennék vissza edzeni, kicsit félek, mert ha nem is az eddigi súlyokkal tolom majd, de határok felderítése lenne a cél, remélem nem teszek oda egy olyat a szememnek, amitől másnap már érzem, hogy rosszabbul látok. Tudom hagyni kéne, pár centi meg satöbbi, de ilyen ez ha valaki fanatikus és imád valamit :))

 • bajusz15

  senior tag

  válasz cocka #3566 üzenetére

  Sasszemhez mentem alkalmasságira, kontrollra is oda járok, de maga a műtét Focus-ban volt, mert csak ott van Visu-s gép, meg ugye társcégek. A műtétet Sasszemes néni végezte, de ezt mondták is, hogy ők jönnek ki.

 • bajusz15

  senior tag

  válasz cocka #3569 üzenetére

  Igazából nem nagy dolog, a Sasszem a Bécsi úton van, a Focus meg Margitsziget, annyira nincsenek egymástól messze. Én azt hiszem akkor tudtam meg, mikor közölték, hogy nem vagyok alkalmas Femtora, csak no touch vagy Visu, ott lett megemlítve, hogy ha azt választom, akkor azért Focusba kell mennem, de mindent Sasszemesek végeznek, illetve minden egyéb dologért Sasszembe kell járnom a Bécsi útra. Nagyon rendes volt ott mindenki ( 600k-ért legyenek is :DDD ) szóval ezzel sem volt gond.

 • bajusz15

  senior tag

  válasz cocka #3573 üzenetére

  Igen, az a VisuMax HD, nekem sima VisuMax volt, "csak" 299k-ért. Hogy mi a különbség nem tudom, de nekem már a 600 is sok volt, meg tudtam, hogy ez is a lehető legújabb, gyógyulási idő így is jobb mint PRK/Femtonál, úgyhogy boldog vagyok ezzel is. :))

  (#3572) raven12 : Igen a porcerősítőt nekem is mondták, vitaminból One-a-day ment, de azt elhagytam műtét előtt, fehérjéről meg annyit, hogy (szerdán volt a műtét) még kedden olyan tripla adagot nyomtam, hogy nemigaz. :DDD Én csak most olvasgattam, hogy el kellett volna hagyni 1 hónappal előtte, én meg pont ott szedtem több fehérjét, mert tudtam, hogy ki fog esni pár hét. Eddig szedtem Supernova-t, BCAA + Glutamin-t, vitaminokat, hétfőtől kezdtem az edzést, az a 8. hét lesz, csak fehérje fog menni ezek közül most, semmi más, ha úgy érzem romlik ( vagy a fehérjétől vagy a túlzott erőlködéstől ) akkor abbahagyom erre az évre, de ha nem, akkor happy meg minden, aztán majd írok ide is, hogy nálam negatívan hat-e a dolog.

 • bajusz15

  senior tag

  Sziasztok!

  Nemrég voltam féléves VISUMax kontrollon, minden rendben a szememmel. ( bár a -0.25 és -0.50 cilinder annyira nem tetszett, dokinő szerint viszont minden remekül sikerült, szépen begyógyult minden, na m1 )
  A kérdésem az lenne, hogy kinek meddig voltak - ha egyáltalán volt - kötőhártya gyulladásra hasonlító pirosodások a szemeiben? Mert nekem a belső - orrtól jobbra és balra található - "szemrészemben" a műtét óta ott vannak és egész nagyok. Van amikor be is gyullad, akkor rendesen sűrűbb, picikét pirosabb is mint szokott lenni, de ezek általában el is múlnak pár nap alatt, viszont az említett piros érhálózat folyamatosan ott van műtét óta. Nem szóltam az első pár hónapban, a mostani fél éves kontrollon meg szinte átpörgettek engem, mire eszembe jutott volna akármit is kérdezni már kint voltam az épületből. Persze ez az én hibám is, hogy nem kérdeztem rá a dolgokra, szóval mielőtt visszamennék itt kérdezek rá, azok közül akik tapasztaltak és ugyanúgy átestek műtéten, hogy ez normális-e, vagy ez már időhatáron túl van és nézessem meg?
  Leginkább [link] ehhez tudnám hasonlítani kinézetre. Nekem is ugyanígy, a belső feleken vannak jelen és ha előre nézek akkora annyira nem, de ha jobbra vagy balra mozdítom a szemem és látszik ugyanígy a belső rész akkor nagyon feltűnő és esztétikailag nem éppen a legvonzóbb.
  Előre is köszi!

Hozzászólok Aktív témák