Hirdetés
- Milyen routert?
- thetoparticle
- [Re:] Állítólag kibertámadások bénítják meg a magyar kormányzati portálokat
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- Milyen program, ami...?
- Linux Mint
- [Re:] Feltörte a vonzó nők otthoni biztonsági kameráit egy technikus
Hozzászólok Aktív témák
-
NagyPé
újonc
Egyetertek a többiekkel, altalaban azok gyülnek az ilyen forumokra, akiknek valami problemaja van.
Honapokig olvastam ezt es egy masik fb csoportot, melött a mütetre került a sor mult szerdan. Bar lattam, hogy bizonyos mellekhatasok latszolag sokaknal jelentkeznek, abban a tudatban döntöttem a mütet mellett, hogy az aprobb kellemetlensegeket, esetleges kesöbbi visszaromlast is vallalnam most a jobb latasert cserebe. Aztan a kitüzött idöpont elötti hetben megis egymas utan több nagyon gaz sztorit olvastam, ugyhogy rendesen be voltam szarva mütet elött
En a Sasszem-fele Visumax müteten voltam, amit a Focus Medicalban csinalnak. Most a hosszabb sztorit nem irnam le, de nekem igy alig 1 hetesen alig van barmi panaszom, es nagyon feltem, de most hihetetlenül boldog vagyok, hogy belevagtam. Meg mindig felfoghatatlan a segedeszköz nelküli eleslatas elmenye
Persze fel vagyok ra keszülve, hogy meg törtenhet hiba, de az mar nagyon jo jel, hogy eddig nem volt semmi.
Viszont az en jo tapasztalatom mellett is sose beszelnek ra senkit a mütetre olyan modon, hogy nezd, nekem semmi bajom nem lett, ugorj bele, es viszolygok az ilyen ajanlasoktol. En azt tamogatom, hogy igen, nagyon megfontolando ez a mütet. Olvasgasd a beszamolokat, merlegeld, hogy mennyit er neked a jobb latas, milyen esetleges mellekhatasokat vagy hajlando elviselni, ha nem lesz minden tökeletes.
Nem kell olyan pesszimistanak lenni, hogy "ugyis en leszek az a 0,001% akinel nagy gaz lesz", de nagyon nem tamogatom a rendes tajekozodas nelküli beleugrast a mütetbe. Tudd mit vallalsz es legyen az a csalodas pozitiv a vegen -
NagyPé
újonc
válasz
andrisss8 #4210 üzenetére
Persze, ez igy van, azert irtam le en is, hogy nagyon jol sikerült a mütetem, hogy ne csak a negativ beszamolok legyenek. Legyen ez akar egy lökes annak, akit elkedvetlenit a sok panaszos sztori.
En csak azt probalom propagalni, hogy senki ne ugorjon bele alaposabb tajekozodas nelkül a mütetbe. -
NagyPé
újonc
Szia!
Pecsen nincs a Sasszemeknek kontrollhelyük. Itt talalod, hol vannak a regionalis központjaik: https://sasszemklinika.hu/regionalis-kozpontok -
-
NagyPé
újonc
"guglizgattam is, kerestem az oldalon is nem dobta ki" nem te vagy a bena, jol eldugtak (szandekosan vajon? bar az egesz homepage eleg tre)
En is csak emlekeztem, hogy egyszer raakadtam erre, es felturtam az oldalt hozza megint, a Google nekem se dobta ki...
Bar ahogy irtam a masik kolleganak is, csak bizonyos vizsgalatokat vegeznek a videki pontokon, szoval neked az "ujraalkalmassagit" amugy is csak Budapesten vegeznek el szerintem. De hivd fel öket mindenkepp, hogy adnanak-e neked egy ujabb eselyt -
NagyPé
újonc
nem, irtam is az eggyel kesöbbi hozzaszolasomban:
"Viszont csak az 1. es 2. honapos kontrollok vegezhetök videken. Az alkalmassagi, az 1 napos, 1 hetes es a 6 honapos nem."
Illetve ha PRK akkor a 3 nap es 6 honap közti havi kontrollok is mehetnek videken. De a fö vizsgalatok csak Budapesten. -
NagyPé
újonc
válasz
UnknownNoob #4223 üzenetére
Sasszemklinika allitolag tervezi bevezetni a Smile-t (hisz a Visumax gep mar megvan hozza a Focusmedben), de egyelöre meg csak hitegetik a nepet, hogy hamarosan, lehet, hogy csak evek mulva lesz...
En ezt mar nem akartam kivarni.
A keves szemelyes tapasztalat, amit szlovak ill. cseh Smile-beavatkozasokrol olvastam, pont eleg negativ volt. De nyilvan mint ahogy fentebb is feljött, mindegyik fajta mütetnel a panaszosok kerülnek elöterbe az ilyen forumokon. -
NagyPé
újonc
válasz
UnknownNoob #4232 üzenetére
A kockazatok merlegelesevel kapcsolatban teljesen egyetertek veled. En igy döntöttem a mütet mellett.
Es csak a sajat pozitiv tapasztalatom alapjan senkit se gyözködnek a mütetröl. -
NagyPé
újonc
ahogy a kollega mondja. A Sasszemklinikanak nincs sajat Visumax gepe, tehat ezt a fajta mütetet a Focus Medicalban vegzik. (A Sasszem es a Focus amugy egy ceghez tartoznak)
Viszont ezen a napon (heti 1x van "Sasszemes" Visumax) a Sasszemklinika eziranyu csapata kivonul a Focusmedbe, es ök vegzik a mütetet. Remelem igy mar erthetö.
[ Szerkesztve ]
-
NagyPé
újonc
Sajnos nem erdekük kidomboritani a mellekhatasokat
de a honlapjukon is van szo a mellekhatasokrol, es az összes hivatalos papir, amit odaadnak es alairsz, rajta vannak a lehetseges mellekhatasok. Ök igy vedve vannak.
Persze a fenyudvarhatas es a szemszarazsag is atmeneti tünetkent van emlitve asszem, az elöbbi biztosan.
En azert abban is latom a nagy problemat, hogy nem eleg alapos a szüres. Ugye a megelözö betegsegekröl csak a paciens nyilatkozik, igy is kerül ra a lapra, hogy "elmondasa szerint nem volt xyz betegsege". Az emberek meg sok mindenröl vagy nem tudnak, vagy pedig csak a sasszemüseg lebeg a szemük elött, es letagadnak, elodaznak aprobb problemakat. Aztan jönnek a panaszok.
Ezzel persze nem azt mondom, hogy mindenkinek a sajat hibajabol lesz valami sulyosabb szövödmenye, de azert sok sztoriban derült ki a hatterben, hogy valami nem volt szazas mar elötte se. -
NagyPé
újonc
Nekem ez egy kicsit zavaros. Azt mondták, hogy 2 műtét kellhet, és az első után maradhat 0,75, és utána újra megcsinálják? Vagy azt, hogy 0,75-öt ígérnek, az alatt kalap-kabát? Nem ugyanazt jelenti nekem a kettő.
Máshol olvastam olyan eseteket, ahol szépen korrigálták egy második műtéttel, az 1 alatti dioptriákat is, amik megmaradtak. Jó lenne ezt tisztáznod velük. -
NagyPé
újonc
Értem. Amúgy igen, el tudom képzelni, hogy nem volt érthető ott, akkor. Én alapvetően a műtétemmel meg az eredményével baromira elégedett vagyok, de a Sasszemklinika dolgozóiról nem vagyok olyan pozitív véleménnyel, mint az előttem szóló kollega.
A pupillatágítás után én mint aki be van lőve, szédültem, rosszul voltam, azon túl, hogy nem láttam. És ilyen állapotban kérdezzem meg a fontos kérdéseket. Ők meg már egyeztették volna, hogy mikor legyen a műtét, mondtam hogy bocsi, de ezen még gondolkodnék. És tolták elém a papírt, hogy írjam alá, úgy, hogy egy sort nem tudtam belőle elolvasni.
Mégis maradtam náluk, mert a többi klinika se győzött meg ennél jobban a véleményeket olvasva.
Azért nem akarok unfair lenni, találkoztam nagyon kedves és lelkiismeretes dolgozókkal is ott. De elég vegyesek voltak az eddigi tapasztalatok. -
NagyPé
újonc
"ezeken a fórumokon gyakran több a hasznos infó mint amit esetenként az orvostól megtudni" - pontosan, en is igy erzem. Konkretabb kerdeseknel csak a maszatolas megy a klinikak reszeröl, amugy csak a rögzitett panelokat ismetelgetik.
Közben elolvastam a cikkeket, amiket linkeltel, nagyon jok voltak, jo par dolog tisztazodott. Es ezt most en is csak a mütet utan olvastam el.
De azert legyünk öszintek, ekkora mütetszamnal az emberek hany szazaleka olvas ilyen cikkeket, mielött belevag? Vagy barmilyen tudomanyosabb leirast? Hany szazalek van olyan szinten, aki egyaltalan megertene ha olvasna?
Mivel a klinikak is teljesen azt kommunikaljak kifele, hogy ez egy rutin eljaras, "szepeszeti" beavatkozas, bejössz, kimesz 10 perc mulva es minden varazslatos, sokak meg el se gondolkodnak az egeszen, love megvan, akkor csinaljuk. Ez akkor is egy visszafordithatatlan bevaatkozas. Ha jol ment, tenyleg minden varazslatos, de ha valami picit is felrecsuszik, annak komoly következmenyei vannak. Ebbe a többseg bele se gondol, es elereszti a füle mellett az ellenjavallatokat. A klinika meg sok dologban valoban nem tud masra hagyatkozni, mint a paciens bevallasa, szoval rajuk se kennem az egeszet. De azt igen, hogy ennyire könnyelmüen van reklamozva az egesz.
Aztan ha komoly problema van meg elegge magadra leszel hagyva. Ök be vannak biztositva, te alairtal mindent. Jön a következö delikvens a futoszalagon. -
NagyPé
újonc
"a legjobb tavoli korrekcio" csak azt jelenti, hogy milyen szemüveglencsevel tudjak korrigalni legjobban a latasodat - itt altalaban az 1,00-s vizus elerese a cel, szerintem itt nem szoktak feljebb probalkozni.
Csak a mütet utan mernek 1,00 feletti vizust. (De javitsatok ki ha masnak mashogy volt) -
NagyPé
újonc
Köszi a korrekciót. Lehet, hogy ez orvosfüggő is. Szintén Sasszem. Mások írják a 150%-os látásukat, hát velem a 1,2-es sornál tovább sose olvastattak a műtét után, pedig szerintem ment volna az 1,5-ös sor is. És akkor bevéshették volna a 150%-os eredményt a statisztikákba. Fene se érti
-
NagyPé
újonc
-
NagyPé
újonc
Szerintem valahol a kettö között van az igazsag. En is alkalmas voltam mindegyikre.
Amig nem mondtam, hogy "a penz nem szamit" (nem ar alapjan akarok dönteni), addig dicserte nekem a PRK-t is es hogy azzal is jo eredmeny varhato. De a FEMTO/Visumaxszal jobb, fajdalommentesebb eredmenyt igert. Mikor emlitettem, hogy en eleve a Visumaxot szemeltem ki, akkor ezt gyorsan rögzitettek is, es nem akartak nagyon, hogy meggondoljam magam...
De nincs mindenki privilegizalt helyzetben, ezt ök is tudjak, hogy van akinek igenis az ar szamit, es 250 ezer Ft-ot meg összemazsolazik valahogy a mütetre, de 600 ezer mar kizart. Ugyhogy nem realis, hogy azt hazudjak barkinek, hogy kizarolag a legdragabb mütet jön szoba. Nekik se eri meg. -
NagyPé
újonc
meg az elözö hozzaszolasodhoz is: a Visumaxrol megtalalod a marketingszöveget a Focus ill. a Sasszem honlapjan. Ugyanugy femto, lebenyes eljaras, csak modernebb, meg pontosabb lezerrel, ami gyorsabb, kisebb nyomas ala helyezi a szemet igy a legkevesbe kellemetlen. Allitolag. Mivel masikat nem probaltam, igy csak azt tudom mondani, hogy tenyleg gyors es fajdalommentes volt.
A HD verzioja asszem hogy csak presbyopia eseten lehet szükseges (nalam szoba se került, pedig ajalnhattak volna, ha tenyleg a legdragabb kezelesre rabeszeles lenne a cel...)
Visumax es "sima" femto között nagyjabol csak a kenyelem a különbseg.
Femtok es PRK között azert mar nagyobb. PRK-nal lassabb a gyogyulasi idö, fajdalmas lehet a gyogyulas, lassabban (honapok alatt) all be a vegleges lataselesseg. Nalam ezek mar nem a "kenyelmesebb" kategoriaba sorolando dolgok, de lehet, hogy neked igen
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- DIGI Mobil
- TCL LCD és LED TV-k
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Lenovo T470s / i5-6200U/ 8GB Ram /256 SSD/ Full HD /Ujjlenyomatolvasó
- iPhone topik
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AMD FX / FX-8320 / FX-8150 / FX-8120 / FX-6300 / FX-6200 / FX-6100 /
- Újszerű, garanciás HP Elitebook. Érintő kijelző, wacom ceruza, Pro kreátor vagy üzleti ultrabook.
- Denon AVR-3806 7.1 rádió-erősítő 7x160W
- Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz HX436C17FB3AK2/16
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i7 / 8 GB / 160 GB / 15,6" HD+ / Nvidia VGA / Webkamera / Garancia!
Állásajánlatok
Cég: JayStack Services Zrt
Város: Szeged
Cég: ICF Tech Hungary Kft.
Város: Budapest