Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Brago Hott

  újonc

  Sziasztok!
  Egy hete voltam Visumax HD-n a Focusmednél, rövidlátással. Sajnos az itt sokak által leírt fantasztikus élmény nálam kimaradt, kissé irigykedve olvasom, hogy már este nektek minden oké, pár nap múlva vezettetek, stb.
  Nekem reggel ébredés után nagyjából az első Tobradex csepegtetésig éles a kép. Az élességet úgy tíz méteren belül kell érteni. Ha kinézek az ablakon, akkor jó fényviszonyok mellett, erősen hunyorogva egy-egy pillanatra sikerül távolabbi dolgokat is tisztán látni.
  Nap közben a látótávolság fokozatosan csökken, a nap végén már tiszta homály minden, max kartávolságra látok tisztán. Már reggeltől kezdve sok múlik a fényviszonyokon, csak erős fényben látok és minden ami nem kap direkt fênyt az homályos marad.
  Holnap lesz az egy hetes kontroll.
  Egyelőre nagyon csalódott vagyok. Azért választottam a Visumaxot, mert gyors eredményt ígért, ehhez képest egy hete semmi érdemi javulás. Távolra látás híján vezetni nem tudok, így dolgozni sem, illetve mivel olyan helyen élek, ahol kocsi nélkül lépni sem lehet, eléggé meg vagyok lőve.

 • Brago Hott

  újonc

  válasz andrisss8 #3925 üzenetére

  45 éves vagyok, -5.5 volt, 0.5-ös cilinder. Mivel kezdett lassan a közellátásom is romlani, nem akartam olvasó szemüveget is használni. Úgy is beszéltük meg, hogy, a bal szemen hagynak egy fél dioptriát hogy közelre is lássák azért. Ezzel a részével nincs is gondom. Közelre tökéletesen látok, jobban mint előtte, a jobb szemem pedig 110 %-os volt a másnapi kontrollon. Azt is feljegyezték, hogy homályosan látok. Holnap lesz az egy hetes kontroll.
  Nekem az a bajom, hogy reggel éles csak a kép, ébredés után pár percig, utána folyamatosan romlik, néhány óra múlva pedig már csak egészen közelre éles, egy fél méteren túl csak homályos foltok vannak. És nem érzem úgy, hogy javult volna egy hét alatt. Az egyetlen érdemi változás, hogy már nem két óránként ébredek fel éjjel, hogy száraz és szúr, csak egyszer egy éjszaka.
  Igazából reménykedem, hogy majd lassan javul, mert amikor pihent vagyok majdnem tökéletes a dolog. Inkább az a gondom, hogy az ott elmondottak és főleg a sok vélemény alapján amit olvastam én is arra számítottam, hogy pár nap után nagyjából minden rendbejön és nagyon nem így lett.
  A Focusmednél nagyon normálisak voltak, egy rossz szavam sincs rájuk, de jobb lett volna, ha előre tudom, hogy esetleg hetekre kiestek a munkából.

 • Brago Hott

  újonc

  Tegnap a kontrollon is nagyjából ezt mondták, száraz és fárad. Amúgy lassan javul a dolog, délelőtt a verőfényben egész jól láttam a Duna túlsó partját és csak dél körül fáradt el teljesen a szemem.
  Megnyugtatott valamennyire a doktornő és hát a gyógyulás az nyilván eléggé egyénfüggő, az én esetem elég jól példázza ezt.
  Azt gondolom, hogy előbb-utóbb rendbejön minden és azt is, hogy jó hogy van ez a lézeres kezelés, mert amikor éppen tiszta a kép igazán élvezem, hogy se közelre se távolra nem kell szemüveg. De aki esetleg még gondolkozik és véleményeket olvas a műtétről, legalább számolhat vele, hogy vannak esetek amikor nincs csodás gyógyulás, hanem esetleg hetekig tart, ami másnak két napig.

 • Brago Hott

  újonc

  Visolt és Hyabakot használok, amíg itt nem írtátok eszembe se jutott, hogy másfélét is próbáljak. Ezt a kettőt ajánlotta a doki, de majd holnap nézek másik fajtát is. Fél óránként - óránként csepegtetek attól függ mennyire száraz. Utána javul valamit, igen. A Corneregélt meg reggel és este használom. Azt is megfigyeltem, hogy amikor a szabadban vagyok lényegesen lassabban fárad el a szemem, talán mert világosabb van és nem kell annyira eröltetnem. A fény nem zavar, arra is gondoltam, hogy veszek egy olyan szemüveget, ami csak uv védelemmel van ellátva, de nem színezett. Amit vettem a műtét előtt nagyon jó, de elég sötét és egyelőre még rosszabbul látok vele, napszemüveg nélkül meg nem mennék ki a verőfényes uv sugárzásba ha már ennyit kínlódtam eddig. Gondolom ez tényleg fontos lehet, mert elég sokszor elmondták.

  [ Szerkesztve ]

 • Brago Hott

  újonc

  Újabb hét telt el. Visszajöttem dolgozni, kocsival. Hát nem mondanám, hogy tökéletes a helyzet de megoldható. Nem látok tökéletesen, de ahhoz elég jól, hogy ne jelentsek veszélyt se magamra se másokra.
  Az elmúlt két napban, kb délre teljesen kifáradt a szemem. Most jöttem rá, hogy a jónak gondolt monitorom mennyire nem jó, az otthonitól semmi bajom, ennél meg fél óra után már fáj a szemem. Úgyhogy azt kicseréltem egy jobbra. A munka után még hazakommandóztam magam, de aztán kb. csukott szemmel töltöttem a nap hátralévő részét, sűrű csepegtetések közepette. Igazatok volt a műkönnyel kapcsolatban, úgy néz ki megtaláltam a nekem megfelelőt, nagyságrendekkel jobb a helyzet ha ezt használom, mint a többivel.
  Fájdalmasan lassan, de javul a helyzet. Küzdök a napszemüveggel is, amit előre vettem túl sötét, így, hogy az élességgel még gondok vannak sokat számít az is, hogy sötétebb a kép. Úgyhogy most fényviszonyoktól függően váltogatok a nagyon sötét, közepes és a víztiszta között,
  Érdekes megfigyelésem, hogy bár előre nem látok élesen mindent, az oldalsó visszapillantó tükörbe nézve a világ végéig is ellátok, elég furcsa.
  Szóval ha nem is egy-két nap alatt, de azért lassan-lassan javul a helyzet. Egyre hosszabb reggel az ébredés utáni időszak, amikor majdnem tökéletesen látok.

 • Brago Hott

  újonc

  Köszönöm mindenkinek a támogatást meg az ötleteket. Az elmúlt hetet otthon töltöttem és a szárazság terén elég sokat javult a helyzet. Sajnos az élesség terén viszont továbbra is problémák vannak. Reggel az ébredés után tökéletes közeli a helyzet, pár perccel később már jön az életlenség és változó mértékben meg is marad egész nap. Most már rájöttem, hogy van egy időszak a műkönny cseppentés és a kiszáradás között amikor jóbban látok, sajnos ez változó, hogy meddig tart. Továbbra is gondok vannak ha nem tökéletes a világítás, kint az utcán még napszemüvegben is jó helyzet, de amint nem süt a nap már elég rossz a kép.
  Pénteken megyek egy hónapos kontrollra, gondolom megint elolvasom a tökéletesen kivilágított táblát két méterről, bár a folyosó végéről nem látom a hölgyeket az ügyfélszolgálaton...
  Legutóbb, azt mondták hogy az élesség elérése akár fél évig is eltarthat, remélem nem így lesz, mert két hónap múlva már bejön az időszak amikor reggel szürkületben megyek dolgozni és este sötétben haza, ha nem javul a helyzet akkor meg vagyok lőve. Nappal még csak-csak bevállalom így a vezetést de sötétben esélytelen.

 • Brago Hott

  újonc

  Nos, megvolt az egy hónapos kontroll. Gyengébb volt a szemem a vizsgálaton, mint az egy hetesen. A balra most 0,35-öt, a jobbra 0,70-et mértek. Most várnom kell a két hónapos kontrollig, ha nincs javulás akkor újra meg kell műteni. Ja és újabb dátum is előkerült, a műtét után három hónappal lehet újra műteni, mert három hónap a teljes gyógyulás. Eddig két hónapról beszéltek, de mindegy.
  Most megint várok, reménykedem, hogy ha kiürül teljesen a Tobradex a szervezetemből akkor talán én is rendbe jövök, mint oly sokan már előttem. Ezt mondta a doktornő is, meglátjuk.
  A legdurvább élmény eddig amúgy most volt a kontroll után, kb. egy órával azután, hogy onnan hazaértem kitisztult minden és napnyugtáig úgy láttam kint is és a lakásban is, mint ahogy kell, tűélesen és olyan messzire, hogy a barátnőm nem is látta, amiket a horizonton mutogattam neki. Sajnos nem sokáig tartott. A hétvégén és most is nagyon rosszul látok, ma reggel rosszabb, mint eddig bármikor.
  A probléma az, hogy ha a mostani állapothoz képest még tíz százalékot romlik, akkor nem fogok tudni vezetni és így dolgozni sem. Ma reggel már a sötétített napszemüveggel nem is tudtam vezetni, a víztisztával láttam csak valamennyire, de ma nem sütött a nap, így nem volt gond. Hogy ezután mi lesz az nagy kérdés.

 • Brago Hott

  újonc

  válasz hdekakas #3957 üzenetére

  A bal-t mérték ennyinek. Nekem nem egyformára műtötték a kettőt, a jobb lett 100%-as, a bal pedig 0,75-ös. Így lehetett belőni, hogy monitortávolságra lássak közelre is. Ez amúgy jól is sikerült, mert közelre sokkal jobban látok mint előtte, már a telefont se láttam a kezemben jól. Az egy hetes kontrollon a fenti értékek meg is voltak. A péntekin viszont már a bal csak 0,35, a jobb pedig 0,70 volt. Ezért mondta, hogy lehet, hogy újra kell műteni. A jobbra nem adott, de a balra próbáltunk lencsét és azzal jó volt a kép. Szóval jelen állás szerint visszaromlott a szemem, csak az nem világos még, hogy ez megmarad vagy javul. Azt is megbeszéltük a doktornővel, hogy talán nem a legszerencsésebb péntek délután mérni, egész heti munka után fáradtan, de akkor is.
  Ahogy írtam, igazából az a furcsa, hogy délután teljesen jó volt pár óráig. Amúgy is ezt tapasztaltam a hétvégét kivéve egész héten, délután háromtól kb. nagyjából rendben van, előtte és utána viszont rossz. Ma egész délelőtt szenvedtem, kiváncsi leszek, ma is jó lesz-e délutánra.

  [ Szerkesztve ]

 • Brago Hott

  újonc

  válasz g4mer #4013 üzenetére

  Azért ez nem egy elhanyagolható infó itt a nagy hurrá optimizmus mellett. Két év után? WTF? Valahogy ez az infó kimaradt a műtét másnapján minden fasza marketingből....
  Magam részéről kezdem proper módon felbaszni az agyam, hogy két hónappal műtét után közel egy milláért elértem, hogy tíz méterről nem ismerem fel a kollégákat és a válasz eddig az, hogy várjak majd javul.

  [ Szerkesztve ]

 • Brago Hott

  újonc

  Túl vagyok a két hónapos kontrollon. Jobb 0.55 bal 0.45. Újabb műtét lesz. :)

 • Brago Hott

  újonc

  válasz mufi #4034 üzenetére

  Nekem most azt mondta a doktornő, hogy ő olyannal még nem találkozott, akinek a második műtét után sem lett jó a szeme.

 • Brago Hott

  újonc

  válasz mufi #4038 üzenetére

  Ingyenes, hiszen garanciában csinálják. Szerintem ez korrekt, kivált, hogy ők nem tehetnek róla, hogy a szemem visszaépített kicsit a régi állapotából, hiába tartottam be minden előírást.
  Nem bánom túlzottan, hogy nem kell még egyszer kifizetnem 700 ezret, bár a látásomról lévén szó nem a pénz a legfőbb szempont.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés