Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tildy

  nagyúr

  Volt kemény és lágy lencsém is.
  Csak a por a durva.Szempillás eset még nem volt.Meg volt olyan is, hogy reggel fényérzékeny volt tőle a szemem.
  Egyébként 8-9 éve hordok(upssz hordtam) lencsét (15 éves korom óta), de a műtét óta ég és föld a különbség, ez utóbbi javára.

  Nem tudom írtam-e, de mivel nekem csak a kemény lencse volt ideális (Görög Katalin volt azt hiszem a doktornőm a SOTE-n), nos ő is ajánlotta, hogy várjak egy-két évet, és műtessem meg.Kb. most telt le ez az idő.

  AZtán valami változás lehetett tavaly a szememen, mert minden új lencse egy hónapon belül behomályosodott.Hogy mitől?csak sejtem.Valószínűleg amikor egy másik dokinő volt csak benn, nem nézte meg , hogy változott-e a szemem görbülete.Emiatt gondolom ''elállt'' a lencse.


  De szerencsére most már nicns ilyen panaszom, napról napra élesebben látok (lassan már nem értem , még ezt is felül lehet múlni?) , a párom 0 dioptriával (tehát tökéletesen jól látó ember) nem tudott a távolban olyan szöveget elolvasni, amit én igen.Ezt a műtét nélkül valószínüleg nem értem volna el.

  "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Hozzászólok Aktív témák