Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • vati

  senior tag

  ''de ami izgat, miért kell évente szemüveget cserélni?
  én csak az orrnyerget cseréltetem, ez évi 800.- ''

  Pár év alatt eléggé megkopik a krómozás -különösen az archoz érő részeken-, az orrnyerget tartó kis pöckök eltörhetnek, visszaforrasztva nem az igazi... De való igaz, lehetne reparálgatni, de attól még kopott öreg szemüveg marad.
  Hova hordod javíttatni? Nem is tudtam hogy öreg látszerész fószereken kívül valaki foglalkozik ilyesmivel.

  Műtét: én is csak a nagy dioptria-különbség miatt gondolkodom műtéten, megérni nem éri meg.
  Nekem ettől a dioptria-különbségtől nincs pl. térlátásom, amellett hogy sohasem teljesen korrigált lencséket írnak föl a nagy különbség miatt, hanem 0.5-öt innen, 0.5-öt onnan lecsípve, hogy minél kisebb legyen a különbség.
  Ne tudjátok meg, milyen sz@r érzés térlátás nélkül barlangászni menni. Életemben először lementem haverokkal a Mátyás-hegyibe aztán lépni-mászni kellett volna, én meg qrvára nem látom (nem érzékelem) milyen távol van az a kődarab ahová tenni kéne a lábam...
  Normál körülmények között (ismert méretű tárgyak mindenfele) okés, mert az agy a látszó méretből tudat alatt saccol távolságot, de szokatlan helyzetben (fraktálhatás, kis közeli kődarab hasonlít a nagy távolira) ijesztő.

  "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hogy hol vannak a cölöpök..."

 • tildy

  nagyúr

  Én hét éve!! , amikor szemüveget akartunk cisnáltatni, akkor néztem nagyot (MOM akkortájt szünt meg).
  Előtte két évvel a vékonyított lencse 2000 ft/pár. volt, amikor pedig csináltatni akartuk 20000 ft.Kifordultunka boltajtón de izibe.

  Egyébként szemüvegtől szépen romlott a szemem, mert ugye ügyes dokinénik mindig egyre erősebbet írtak fel.A kontaktlencse specialista, mikor meglátta a szemüvegem ennyit mondott:nem hiszi el, hogy vannak ilyen felelőtlen orvosok.

  Persze ott a híúság is, undorítóan nézek ki, félcentis (már ez is vékonyított!) szemüveglencsével, kertnélküliről (szár+nyereg) meg csak álmodhattam volna (de nem tettem, akkor inkább már lencse, anyámnak már 25 éve az van.)

  "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Hozzászólok Aktív témák