Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Serricon

  senior tag

  válasz Dora87 #3103 üzenetére

  Képzeld PRK műtét után 5 perccel úgy sétáltam ki mintha mi sem történt volna, csak befele még -6-os, kifele meg napszemüveg volt rajtam.
  Akár aznap is hazavezettem volna simán ha nem lett volna kísérőm, pár nap pihentetés jót tesz,de utána simán lehet járkálni kint a városban, nincs 1 hét sötétszoba.
  Amit olvasgattál azok régen voltak jellemzőek, azóta fejlődött az eljárás.

 • TothBan

  csendes újonc

  válasz Dora87 #3103 üzenetére

  Az egyik barátom ismerősének konkrétan leszakadt a lebeny a szemén, legalább is ezt mondta. De valahogy megcsinálták neki, szóval a részleteket nem ismerem.

  Hosszútávon úgyis a látásélesség a lényeg, nem az, hogy kinek fájt 2 napig, kinek nem.
  Volt itt olyan hozzászólás, hogy 3 évvel a lebenyes műtét után mindkét szem -1-re romlott vissza.
  De pl. van ismerősöm akinek 12 éve műtötték PRK-val a szemét, semmi baja azóta sem.

  Lutri az egész.

 • Hozzászóló

  újonc

  válasz Dora87 #3265 üzenetére

  Érdekes ez a kardoskodás a rezgőkéses lasik mellett :)
  Szerintem valamit nagyon félreértesz. Ha csak egy kicsit is tájékozódik valaki a témában, akkor látható, hogy a hagyományos lasik már évek óta nincs a piacon a vezető klinikák szolgáltatási palettáján. Hidd el, nem véletlenül. Az, hogy egy néhány éves kis klinika megtartotta az “étlapon” még nem jelenti azt, hogy ez egy megfelelő módszer lenne a lézeres látásjavításra. Sőt!
  Megnéztem az első pesti honlapját és kíváncsi lennék, hogy vajon hányan választják ezt az eljárást ezek után, amit ott írnak:

  Hátrányai:
  - a rezgőkés miatt műtéti komplikáció előfordulhat
  - a kötőszöveti strómalebeny sérülékeny,
  - és sérülés esetén látásromlás lehetséges
  - ismételt lézerkezelés a legkisebb eséllyel megoldható, ha mégis, akkor csak PRK kezelés jöhet szóba
  - vékony szaruhártya esetén nem alkalmazható
  - szemszárazság felléphet
  És ezt maga a klinika írja!
  Ezek után, ha ebből azt veszed le, hogy "Akik szidják az OptiLASIK-ot, igazából ők is csinálnak ilyen műtétet.” akkor valamit tényleg nagyon félreértettél. A hagyományos lasik már rég kiment a “divatból”. Amalgámmal is lehet fogat tömni, mert 30 éve az volt elfogadott megoldás, de már réges régen túlhaladta a kor ezt a fajta tömést. A rezgőkéses lasikon is túl vagyunk már lassan egy évtized óta...

 • gabamanci

  újonc

  válasz Dora87 #3920 üzenetére

  Nekem még viszonylag friss az élmény, mert még csak épp, hogy három hónap telt el, de minden nagyon okés :DD :DD . Elmúlt a szemszárazság és már két nap múlva beállt a tűéles kép. Csak az zavar, hogy megvártam a "barátnői trónok harca" végét és nem én voltam az első, aki megcsináltatta a szemét. Mostmár mindegy. A "budais" barátnőm lelkében azóta is ott a tüske :W , hiába mondtam neki, hogy engedje már el, van ilyen, nem kell felfújni :) . Mondjuk sokszor hecceljük is, mikor kiszárad a szeme, hogy nem akarsz telefonálni? :) . Tudom, nem szép dolog, de hát ő kezdte, amikor elkezdte tolni a szekerüket :). Megfogadtuk többször, hogy abbahagyjuk, itt lenne az ideje tényleg :).

Hozzászólok Aktív témák