- Elhiszik az emberek, hogy a mesterséges intelligencia egy élő, érző lény
- Felszámolja a vadnyugatot a kritopiacon az EU
- Az akkumulátorba törhet bele az elektromos autót gyártók és az autóipar bicskája
- Drágább lett, de gyorsult is a SpaceX Starlink internetszolgáltatása
- Átláthatóbb adózást követelnek a Microsoft befektetői
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolt8484
újonc
válasz
andrisss8 #3012 üzenetére
Szia Andriss!
Én is sokat olvasgattam műtétem előtt, de engem egy barátom rábeszélt, hogy ne orvoskodjak a netről hanem menjek a legnagyobb klinikák közül 2-3 hoz és csináljam végig az egyébként ingyenes vizsgálatot, kérdezzem ki az orvosokat és értelmes kérdésekre értelmes válaszokat fognak adni. Ez alapján biztosan megfelelő emberrel nem pedig álrovosoktól, okoskodóktól és mindenttudóktól (akik egyéként akár jót is akarnak de nem felétlen sikerül
) fogsz információt gyűjteni.
Persze ez munkás és rá kell szánni 2 vagy 3 napot de ennyit megér a szemünk, főleg ha ingyen van és csak az "idejünkbe" kerül.Ahol nem kapsz értelems választ oda nem szabad menni!
Ennyire egyszerű a dolog, csak a munkát kell beletenni, mint minden másra amiben sikeres döntést szeretnél hozni.Üdv,
-
Ricco_hun
senior tag
-
bajusz15
senior tag
válasz
andrisss8 #3429 üzenetére
Az olvastam-ot arra értettem, amiket itt találtam, hogy nektek is az orvosok mondták, a hallottam-at pedig az alkalmasságin: "protein és porcerősítő használatát kerülni kell" jelmondattal. Természetesen az első 1-2 hónapban én sem fogok kockáztatni, de utána szerintem 1-1 adag le fog csúszni naponta és így növelve őket. Amit tényleg nem értek, hogy hogyan különbözteti meg a szervezetem a proteint a proteintől ( attól függetlenül, hogy folyékony vagy szilárd táplálékként viszem be ), de ha nagyon ezen múlik akkor lemegy majd abból a csirkemellből dupla adag.
Köszi a válaszokat, persze majd még műtéten is rákérdezek mindenre, aztán 2 hét múlva ha meglett írok ide a tapasztalatokról. -
bajusz15
senior tag
válasz
andrisss8 #3472 üzenetére
Gyorsan hozzáteszem, hogy VisuMAX kezelésről van szó, szóval elvárható, hogy már első nap jól lássak. Ez a fél óránkénti csepegtetés durva, ilyen gyorsan még nem telt az idő számomra, alig cseppentettem és már jöhet a következő
Nincs semmi pirosság, nem szúr, nem fáj, a kellemetlenség elmúlt, az egyedüli dolog tényleg csak az, hogy a jobb szemem érezhetően gyengébb, ami persze nem gond mert bal szemem ami élesnek néz ki jól látok, csak féltem a jobb szemem, HA így maradna akkor ne erőlködjön és essen vissza szemüveges szintre.
-
bajusz15
senior tag
válasz
andrisss8 #3474 üzenetére
Igen tudom, én is elolvastam a túl sokat és túl hamar váró emberek posztjait, de így, hogy én is egy lettem a sok közül teljesen más. De hogy gyorsan meg is cáfoljam magam, reggelre meg a jobb szemem volt "jobb" a bal pedig "elmegy" szinten, szóval abba is hagyom ezt a nézegetést, majd kialakul. A reggeli kontrollon ( 24 óra se telt el a műtét óta ) a 120%-os sorban hibáztam egy-kettőt, doktornéni szerint ilyenkor még a 100% is jó, úgyhogy megnyugodtam. Ami még nekem fontos volt, nem tudom kinek az, azért leírom, hogy rákérdeztem a fehérje porra, és 2 hónapot mondott, ugyanis VisuMAX-nál már ennyi is elég, nem kell fél év. A legjobb érzés, amikor kint már napszemüvegben is észrevehetően látok úgy, ha nem jobban mint kontaktlencsével
-
forumoss7
újonc
válasz
andrisss8 #3519 üzenetére
A családból vittem valakit pupillatágításos vizsgálatra a sasszembe és mikor kerestem a címet, megragadt bennem ez a szám a honlapról, most be is fotóztam:
Hogy jön ez ide? Hát úgy, hogy közel százezer műtét az jóval több, mint félmillió vizsgálat, kontroll, de lehet hogy akár egymillió orvos-beteg találkozó. Ezt tényleg nehéz lehet végiglogisztikázni, hogy egy emberrel egy doktornő foglalkozzon... Persze ez az egyént, engem annyira nem kell, hogy érdekeljen, csak lehidaltam a nagy számtól. Lehet, hogy bővíteniük kellene?
-
Moleman
addikt
válasz
andrisss8 #3519 üzenetére
Egyszer én is kifogtam egy undok öregasszony dokit, de a többitől se voltam elszállva, az elején amíg voltak panaszaim, semmire nem adtak elfogadható választ, csak a bullshit ment, mindenre a műkönny volt a megoldásuk. A cseppek csökkentésekor fellépő elvonási tünetekre is magamtól jöttem rá, ők akkor is csak annyit tudtak mondtani, hogy műkönny, műkönny. Ahelyett, hogy ez egy természetes dolog, 1 hét alatt elmúlik.
Így, hogy végül minden gond elmúlt magától, nem foglalkoztat különösebben, de ha valakinek tényleg szüksége lenne segítségre, nem biztos, hogy megkapja.Egyszer kimentem véletlenül napszemüveg nélkül egy tetőteraszra, kb 1 percet voltam kint, majdnem teljesen csukott szemmel, hogy véletlen se kapjak túl sok UV-t. Következő kontrollon megkérdeztem a dokitól, hogy ez mennyire nagy baj, erre csak annyit mondott, hogy dehát ilyet nem szabad. Se azt nem mondta, hogy ennyitől semmi baj nem lesz, se azt, hogy meg fogok halni, még azután se, hogy kétszer visszakérdeztem. Semmi információtartalma nem volt a mondandójának.
-
Sgold
újonc
válasz
andrisss8 #3543 üzenetére
Igen a szteroidos szemcseppek mellékhatása( a bnetegtájékoztatóban is leírják) , hogy a szemnyomás növekedhet...en azóta is a szemészetre járok, hogy csökkentsék...És ogen először szemnyomást az 5 héten mértek, amikor is egy soron kívüli kontrollra mentem, mert éreztem hogy romlott a szemem.a rendes 3 hetes kontrollon nem..es amikor a magas szemnyomás egyértelmű tüneteit (amit én ugye akkor még nem tudtam) panaszoltam a dokinak ő azt mondta alacsony a vérnyomásom...és ha vártam voltam keddig hogy méltóztasson megnézni...most nem tudnék irogstni...😪😭
-
raven12
senior tag
válasz
andrisss8 #3574 üzenetére
https://tisztanlatok.blog.hu/2018/04/07/kezelesek_a_klinikakon_2_resz
Itt találtam egész sokat a visumax-ról.Amúgy tényleg, sasszemes femto-nál a szaruhártya topológiát nem táplálják bele a gépbe? (mondjuk lehet a szemfenék topológiával együtt lenne értelme) Ez nem teljesen tiszta nekem.
Fehérjeport amúgy elhagytam már a műtét előtt, és még folytatom is az előírt 6 hétig, az edzés... Először 2 hétről volt szó, aztán 1 hétről, aztán 2-3-4-ről. Kicsit következetlennek érzem részükről is... Mintha totál nem lennének képben. Gondolkodom rajta, de ha nem nagy súlyokkal elkezdhetem, elkezdem, hogy legalább valamit mozogjak.
Amúgy totál igazad van, csak direkt rákészültem, hogy mennyi esik ki, és az max 2 hét volt, nem ilyen határozatlan hosszabb idő.[ Szerkesztve ]
Japán szakácskés eladó: https://hardverapro.hu/apro/elado_tojiro_dp_santoku_6_7_17cm_2/
-
-
g4mer
senior tag
válasz
andrisss8 #3704 üzenetére
Az a baj, hogy mindenkit elhajtanak ezzel a szöveggel, hogy "kis idő kell még neki, beáll majd, jó lesz majd az"
(némelyik olyan hangnemben mondja, hogy kinyílik a bicska az ember zsebében), és semmi nem fog változni. De újraműteni garanciában én biztos vagyok, hogy nem fogják, mert megvan a garantált 1.0-es visus,meg amit rákamuznak ezekre a látásélességekre természetesen.Tud itt valaki egyáltalán olyanról, akit gariban újraműtöttek? (és nekem mintha az lenne a papíron, hogy 4 hónap garancia az a fél év.)
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
raven12
senior tag
válasz
andrisss8 #3714 üzenetére
Szerintem nincs igazad, volt már egyszer itt téma, hogy ki ír általában fórumra: akinek valami baja van vagy kérdése. Ettől függetlenül a jó tapasztalat is tapasztalat, szerintem nincs lehurrogva, én semmiképp nem akartam senkit se lehurrogni, sorry, ha így tűnt.
Mindenki más, én is olvastam nagyon meredek szemműtétes sztorit, hogy 3 hónapig folyamatosan kb. naponta +-50%-ot szórt a látásélessége. Fel se tudom fogni, az milyen lehet.A panaszáradatommal sem azt szerettem volna üzenni, hogy de szar nekem, jól tudom, hogy járhattam volna sokkal rosszabbul, és rengeteg emberhez képest szerencsésnek mondhatom magam. Hálás vagyok, hogy nem kell többet a szemüvegemmel szívnom. Amit viszont tiszta szívből gyűlölök, és ami ellen fellázadtam, az az inkorrektség és a hazudozás/félrebeszélés.
Ez a "várj türelemmel" se zavart volna, ha nem minden kontrollon úgy hangzott volna el, hogy várj még 1 hetet/1 hónapot. Harmadszorra hallani már elég illúzióromboló.[ Szerkesztve ]
Japán szakácskés eladó: https://hardverapro.hu/apro/elado_tojiro_dp_santoku_6_7_17cm_2/
-
hdekakas
senior tag
válasz
andrisss8 #3714 üzenetére
Nem a tobradextől hanem a flucontól, az okoz.
Nekem például SOHA nem mérték.Volt egy egyhetes kontroll, ahol leolvastam (volna a táblát ha láttam volna), odaadták a 3 doboz flucont, és felírta hogy 3 hónap múlva márciusban találkozunk. Ennyi.
5 hét után hívtam hogy néha ég a szemem, és semmit se javult a jobb szememen a látásom, azt mondták, ez a cseppektől van, ja és ne nézegessem a jobb szememet, nézzek együtt a kettővel.
És arra pedig amit mondasz hogy "majd javul":
6 hét után ugyanaz az eredmény mint 10 nap után: Bal 150%, jobb 70%.
(A bal eleinte ingazodott, ha száraz volt a szemem, egyből romlott a látásom, de a jobb nem ingadozik, mindig fixen ennyi.) Szemüveggel mindkét szemmel 150%-ot láttam. -
hdekakas
senior tag
válasz
andrisss8 #3750 üzenetére
Igen, de az elején gyógyul a leginkább, később már csak "finomhangolás".
Nem hiszem hogy 25 hétig semmi javulás, és az utolsó héten egyszer csak duplájára javul.
Visszaolvastam itt keresés címszóval az összes prk műtöttet, és az a tapasztalat, hogy mindenkinél max 2 hónap alatt kialakult a végleges látás. De az esetek 99%-ában már az első 3-5 hét alatt. (Nekem is a bal.)
Ez után már csak a szemszárazság, fényszóródás, kettős látás, látásingadozás stb javult szép lassan mindenkinél, de magában a visus nem.
De cáfoljon meg, akinek 2 hónapig nem változott a látása, és utána kezdett el csak javulni. -
hdekakas
senior tag
válasz
andrisss8 #3817 üzenetére
Oké, csak az egy hetes kontrollon se volt jó, akkor ilyen pici lyukon keresztül kellett néznem, úgy láttam szépen, mondták hogy na jó, akkor így fogok látni. Kérdeztem hogy oké, de mikor? Azt mondták, hogy "hamarosan, nagyon hamarosan". Azóta több mint 3 hónap telt el, és pontosan ugyanúgy látok, semmi változás.
És most is mondom, mind az asszisztens, mind az orvos csak nézte hogy mi az hogy nem megy a 80%, hát a 150%-nak is KELLENE! Ha meg rakta a lencséket szinte én éreztem magam kellemetlenül, hogy mindegyikre azt mondtam, hogy "ugyanolyan". Szóval rajtuk is látszott, hogy ez nem egy természetes jelenség, hogy 3 hónap alatt változatlan a helyzet. A monitor sarkában nem látom az órát és dátumot, fél karnyújtásnyi távolságból. Ez lenne a 100%?
És igen, elvileg 4-ig vannak, nekem 3/4 4-re volt időpontom, de utánam is még sorban álltak. Szóval nem sok perccel kalkulálnak alapból sem.Párhuzamosan, az asszisztens leolvastatja a táblát, felírja hogy 100%, odaadja a dokinak aki közben végzett az előző pácienssel, és elmondja hogy minden oké, mikor kell jönni legközelebb, és viszont lágytojás.
(Akinek volt itt a fórumban negatív tapasztalata meg elégedetlen volt, mindenki tudta mondani, hogy miért, azt mondták neki hogy még nem jó a hegesedés, még van egy kis homály, még maradt egy kis dioptria vagy bármi. Nekem meg azt mondták hogy "minden tökéletes, úgy meggyógyult hogy már csak speciális eszközzel lehetne megmondani hogy műtve volt. De majd még lesz ez a homályos 80% egy tűéles 150% is. Aha... )
[ Szerkesztve ]
-
Brago Hott
újonc
válasz
andrisss8 #3925 üzenetére
45 éves vagyok, -5.5 volt, 0.5-ös cilinder. Mivel kezdett lassan a közellátásom is romlani, nem akartam olvasó szemüveget is használni. Úgy is beszéltük meg, hogy, a bal szemen hagynak egy fél dioptriát hogy közelre is lássák azért. Ezzel a részével nincs is gondom. Közelre tökéletesen látok, jobban mint előtte, a jobb szemem pedig 110 %-os volt a másnapi kontrollon. Azt is feljegyezték, hogy homályosan látok. Holnap lesz az egy hetes kontroll.
Nekem az a bajom, hogy reggel éles csak a kép, ébredés után pár percig, utána folyamatosan romlik, néhány óra múlva pedig már csak egészen közelre éles, egy fél méteren túl csak homályos foltok vannak. És nem érzem úgy, hogy javult volna egy hét alatt. Az egyetlen érdemi változás, hogy már nem két óránként ébredek fel éjjel, hogy száraz és szúr, csak egyszer egy éjszaka.
Igazából reménykedem, hogy majd lassan javul, mert amikor pihent vagyok majdnem tökéletes a dolog. Inkább az a gondom, hogy az ott elmondottak és főleg a sok vélemény alapján amit olvastam én is arra számítottam, hogy pár nap után nagyjából minden rendbejön és nagyon nem így lett.
A Focusmednél nagyon normálisak voltak, egy rossz szavam sincs rájuk, de jobb lett volna, ha előre tudom, hogy esetleg hetekre kiestek a munkából. -
noja11
újonc
válasz
andrisss8 #3946 üzenetére
Koszi a biztatast!
Ahogy sejteni lehetett, a Doktornő is azt mondta, hogy varjak es legyek turelmes. Mindenesetre hozzatette, hogy ha valoban nem lesz valtozas a kovetkezo 2 hetben sem, akkor menjek be es megnezik, legrosszabb esetben korrekciot is vegeznek, teritesmentesen. Amit osszessegeben elmondott, az korrekt volt, a stilusa viszont annal kevesbe. Ki kellett allnom magamert, mert persze rogton szabadkozott, hogy nagy cilinderem volt stb, es ezt meg le is nyelnem, mert itthon ez mar csak igy megy, de amikor szamonkero hangsullyal megkerdezte, hogy 3 evvel ezelott (akkor voltam naluk alkalmassagin es megfeleltem) miert nem muttettem meg es miert mentem a Maria utcai szemeszetre, akkor kinyilt a bicska. Nalam ugyanis az volt a story, hogy elmentem akkortajt a Focusba is, kivancsi voltam ott mit mondanak es ott keratoconus gyanuval elutasitottak es elkuldtek a Maria utcai szemeszetre tovabbi kivizsgalasra. 2 ev utan ott megallapitottak hogy kizarhato ez a betegseg igy iden visszamentem a Budaiba. A Dokino meg most ezt magara vette. Szerencsejere diplomatikus vagyok, igy elmondtam normalisan, hogy az ember egy ilyen komoly mutet eseten azert eleg ovatos, es mivel nem vagyunk orvosok, tobb velemenyt is szeretnenk meghallgatni es hogy ez nem barmelyik orvos szakmai hozzaertesenek volt a megkerdojelezese,....de hogy ezt tenyleg meg kellett magyaraznom, ..nonsense. Mire egyebkent ő azzal reagalt, hogy keratoconusra ők is szűrnek es nem erti, hogy akkor miert... Itt inkabb elengedtem a dolgot, bar arra szivesen emlekeztettem volna, hogy az alkalmassagin nem kotik epp az ember orrara h a 8. gép, ami moge beul, az epp mit vizsgal.. Szokasos orvosi arrogancia. Na de koncentraljunk a gyogyulasra!
Bocs, ha hosszu lett! -
-
hdekakas
senior tag
válasz
andrisss8 #4182 üzenetére
Szia! Igen, Békés megyéből vagyok. Hát nem tudom mi van, de az tény, hogy három hete volt a korrekciós műtét, és a jobb szemem jóindulattal 70%-os, 10-zel rosszabb, mint a műtét előtt volt. Az egyhetesen még megvolt a 80%.
Lehet, jobb volna hagyni hogy visszaromoljon a szem, mert az is több mint így.
Thoty, neked milyen típusú műtét volt, és mennyi ideje, hogy a tiéd is csak ekörül maradt? -
NagyPé
újonc
válasz
andrisss8 #4210 üzenetére
Persze, ez igy van, azert irtam le en is, hogy nagyon jol sikerült a mütetem, hogy ne csak a negativ beszamolok legyenek. Legyen ez akar egy lökes annak, akit elkedvetlenit a sok panaszos sztori.
En csak azt probalom propagalni, hogy senki ne ugorjon bele alaposabb tajekozodas nelkül a mütetbe. -
UnknownNoob
tag
válasz
andrisss8 #4197 üzenetére
"Aki akar, az menjen a feljett Szlovákiába..."
Nálam nagyobb jobbert nehezen fogsz ezen a fórumon találni, de még én is azt mondom hogy hagyjuk már ezt a hülye dogmatizmust hogy valami csak azért jobb mert magyar meg sokan elmentek arra a műtétre, sok a reklám blablabla.
Orvosokat, asszisztenseket nem ismerem annál a klinikánál, de aki azt hiszi hogy a jelenlegi magyarországi kezelések technológiailag azonos szinten van a smile-lal, vagy akár már jobbak is az alulinformált vagy csak szimplán hülye.
Az összes szemműtéttel az a baj hogy így vagy úgy, de szöveti károsodást okoznak a szemben. Jelenleg a smile eljárás során keletkezik a lehető legkevesebb károsodás. Innentől kezdve nincs értelme leszólni ezt a módszert. -
UnknownNoob
tag
válasz
andrisss8 #4217 üzenetére
Különítsük el a technológiát és magát a klinikát és ne úgy váltogassuk a vita tárgyát ezen két fogalom között kényünk kedvünkre ahogy épp kézenfekvő a jó ellenérv megfogalmazásához.
"Én is hallottam már erről a smileról. [...] A koronaleválás, az mi lehet? [...] Amúgy meg nincs itthon elég klinika, többszázezer műtéttel? Meg kialakult betegútvonalak, végtelen tapasztalattal? Tudom, az új az jó
a régi az rossz. Elfogult vagyok, na."
Nem a klinikáról beszéltél hanem a technológiáról, pontosabban vagy nem értetted vagy nem akartad érteni hogy itt nem arról van szó hogy a kolléga (akihez a hsz-t intézted) nem menne szívesebben magyar klinikára, hanem hogy apró elfertőzött sebnél ne vágjuk már le az egész végtagot, vannak annál már humánusabb megoldások is. Az amputáció is bevált "gyógymód" volt régen nagyon sok esetben. Akkor is nyomhatták volna az emberek hogy "nincs elég klinika többszázezer műtéttel? Meg kialakult betegútvonalak, végtelen tapasztalattal? Minek neked antibiotikum meg ez a sok high-tech hülyeség. Menjél amputálni, azt el van intézve". Még jó hogy nem volt akkoriban internet.
Egyébként meg nehogy azt hidd hogy pl egy sasszemklinikánál bárkit is érdekel hogy te jó ellátásban részesüljél. Úgy nyomják át az embereket az egész életükre kiható műtéteken mintha a gyárban állnának a szalag mellett.
Amúgy megjegyzem hogy a smile-hoz tartozó szoftver licencdíja elég húzós. A páciensek nagyrésze túl hülye ahhoz hogy utánanézzen hogy melyik helyen mi a módszer, ezért elég megvenni a legújabb lézereket. Az hogy a legújabb lézerrel végzik az elavult hentesmunkát sajnos már senkit nem érdekel. Hidd el, ha nagyon érdekelné bármelyik magyar klinikát hogy neked jobb életed legyen, akkor lenne náluk smile. -
hdekakas
senior tag
válasz
andrisss8 #4356 üzenetére
Igen, az lenne a cél, hogy a jobb szemem is legalább 100%-os legyen.
A ~90 az olyan majdnem jó. De nem jó. A balhoz képest meg kifejezetten rossz.Nekem is csak belenéztek mindig réslámpával a szemembe, ennyi volt, semmi komolyabb vizsgálat.
Nekem már nem kell flucon-t használni (eddig is maxidex volt, nem flucon), és még így is mondták, hogy majd eltűnik még az a kis fél dioptria.
Első műtétnél is ez volt, végül nem tűnt el.[ Szerkesztve ]
-
-
AsakuraDave
őstag
válasz
andrisss8 #4444 üzenetére
Igen, azóta utána olvasgattam. Elvileg ez a fényudvaros látás jelensége. Alapból mellékhatása a műtétnek illetve a Tobradex is mivel növeli a szemnyomást. De sajna olvasok olyat, hogy valakinek 1 év mulva se múlt el és mai napig érzékeli
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer pc, 1070 8Gb, 16 gb ram, SSD, Ryzen 5
- Asztali PC, Asrock B560M Steel Legend, i5-11400, 2x8Gb 3200Mhz, Gtx1070Ti, Ssd 240Gb, Hdd 1tb
- Micron M600 2.5" 256GB SATA 6Gb/s MTFDDAK256MBF SSD meghajtó OEM
- Thinkpad x1 Carbon 9th 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe 16GB 512GB NVMe ujjolv., IR kam., WIFI 6, gar.
- Latitude 5310, 13.3" FHD IPS érintő i5-10310U, 16GB, 512GB NVMe, ujjlolv., IR kam. WIFI 6, gar
Állásajánlatok
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest