Hozzászólok Aktív témák

 • icecave

  nagyúr

  Sziasztok!
  Na, megírom én is mi volt.
  Tegnap fél 3ra mentem az FM-hez Intralasik-ra.
  Odaértünk, megcsináltak pár vizsgálatot (hulámfront, computeres vizsgálat, meg sima látásvizsgálat).
  Aztán beszéltem a műtétet végző orvos hölggyel, feltehettem még a kérdéseimet, elmondta, mi fog történni, és aláírtam a beleegyező nyilatkozatot. Mondtam, hogy a xanaxot hanyagolnám, mert tejcukor érzékeny vaggyok, másrészt az idegesség miatt rajtam volt a hasmacs reggel óta. Azt mondták, oké, akkor nem adnak, no para. Nem kellett sokat várnom kint, kb. 15 per, és szólítottak is az előkészítőbe.
  Itt ragadós szőnyeg, majd beöltöztettek műtős ruha, sapka, cipőre is védőcucc.
  Aztán leültettek, csepegtettek 2*2 érzéstelenítőt, majd még 1*1-et később. Szemeimet bekenték betadinnal. Még bent volt az előző ember a műtőben, addig kint beszélgettem a hölggyel, aki előkészített. Aztán egyszercsak kijött az előttem lévő.
  Mehettem be.
  Nem voltam egyáltalán ideges, pedg nem volt xanax ugye.
  Először egyik ágy, itt megcsinálták a vákumgyűrűzést, ez valami rohadtul kellemetlen volt nekem, azt hittem átnyomják a szemem az agyamon (de azért a fájdalomtól messze volt), meg amikor vége volt a gyűrűzésnek, akkor mikor "ledokkolt a gép" a szememről, az is atom rossz volt, mintha ki akarta volna szedni a szememet (a vákuum miatt).
  FEnntartom, hogy aki beszedi a gyógyszert, annak fele ennyire sem kellemetlen szerintem.
  Átfeküdtem a másik ágyra, segítettek, mert nem igazán láttam.
  Arcomra steril kendő, előbb a jobb szem, majd a bal. Egy kis pontot kellett nézni, ami azért volt érdekes, mert közben lazította fel a dokinéni a lebenyt, mozgatta a szemem, nekem meg folyton oda kellett volna néznem a pontra. Azt mondta jól csinálom, pedig alig láttam a pontot, és nem is éreztem, hogy egyáltalán hogy áll a szemem.
  Aztán felhajtotta a lebenyt, de egyáltalán nem is éreztem, csak "láttam".
  Aztán mondta, hogy nézzem a piros pontot, akkor kicsit megijedtem, mert nem láttam semmit. De egyszer csak feltűnt. Aztán elkezdte a kezelést, mindig mondta, hágy %-nál vagyunk, és tuti nem volt 2 perc sem 1-1 szem, mésis soknak tűnt. Érdekes, hogy csak a jobb szememnél éreztem égett szövetszagot, majdnem elröhögtem magam, hogy "bazz, ezek kiégetik a szemem" :D
  Aztá készen is volt, réslmpával megnézték minden oksa-e, majd jöttem ki. Kaptam egy védőszemüveget, mikor először megláttam magam benne, nagyon jót röhögtem.
  Elindultunk haza, eléggé homályosan láttam még. Mire hazaértünk, már nagyon bántotta a szemem a fény, és csípett is rendesen.
  Kicsit lefeküdtem, aztán még nem volt jobb, sőt, csak úgy este 8 körül kezdett tisztulni.
  Mikor lefeküdtem, már el tudtam olvasni a tv tetjén az óráról, hogy mennyi az idő.
  Meg volt ma 10:30kor ez első kontrollom, még akkor is (és most is van kicsi homály a szemem előtt), de az eredmény: bal szem 120%, jobb 100%.
  Most csepegtetek, pihenek, és örülök. Néha kimegyek az erkélyre pár rendszámot megnézni. :)

  Röviden ennyi, ha van kérdés, válaszolok szívesen!

Hozzászólok Aktív témák