Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • UnknownNoob

  tag

  válasz NagyPé #4231 üzenetére

  Ha hitegetik a népet akkor gondolkoznak rajta, ami jó jel. Igazából az összes orvosi műtétre elmondható hogy bármit mondanak, ígérgetnek az a szerv / testrész már soha nem lesz olyan mint műtét előtt. Mindig mérlegelni kell hogy mit kapunk és a műtét milyen kárral jár. Sok ember az alap lasik után is boldog, örül hogy elment műtétre, pedig az végképp egy invazív műtét.

  Olyan emberrel is beszéltem akinek lasikja volt, idegkárosodás miatt lecsökkent a könnytermelése olyan szintre, hogy élete végéig csepegtetni kell napi pár alkalommal. Ennek ellenére azt mondja élete legjobb döntése volt a műtét mert a csepegtetés napi pár alkalommal nem gátolja meg abban hogy teljes életet éljen, a rossz látás viszont meggátolta. Én mondjuk személy szerint inkább a dunába ugranék minthogy permanensen száraz szemmel kelljen élnek (ezt halál komolyan írom). A fenálló kockázatokat mindenkinek személyesen kell mérlegelnie. Olyan sajnos még nincs hogy csiribá-csiribú és jön az éleslátás. Itt nem csak a komplikációkról beszélek, mert a szemműtét nem olyan hogy vagy megnyered a lottót vagy nem, vagy lesz komplikáció vagy nem. Ez olyan mint a cigi. Vagy rákos leszel vagy nem, akkor is ha cigizel, akkor is ha nem. Viszont a dohány sok tekintetben ront az állapotodon, ami meg megnöveli az egyes nem túl szerencsés esetek bekövetkeztének valószínűségét.

  Én pl. úgy vagyok vele hogy ha már műtét akkor legyen az éjszakai látás is megcsinálva (domborzatot égessenek bele, ne fix dioptriát), illetve minél kevésbé legyen hentes munka (smile vagy ha kitalálnak ennél is jobbat akkor az).

Hozzászólok Aktív témák